טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום אני בת 15 לפני כשנה וחצי עד שנתיים אני שקלתי בסביבות ה60 קילו על 159 סנטימטר אני ירדתי למשקל 48 קילו כשבשנה הראשונה עשיתי הרבה ספורט ואכלתי מאוזן ובשנה האחרונה פשוט אכלתי ממש מעט .
בחודש אוקטובר נפסק לי המחזור ורופאת נערות אמרה לי שאנהי צריכה לעלות למשקל 51 עד 53 לפחות כדי שיחזור לי המחזור .
הבעיה היא שאני עליתי כבר קילו ואולי יותר אבל אבא שלי אומר לי שאני אוכלת יותר מידי ואני גם לא רוצה להיראות רפויה ושמנמנה אז הייתי רוצנה שיתנו לי תפריט לדוגמה ולדעת האם אפשר לעלות במשקל גם על ידי העלאת מסת שריר
אני מאטוד אשמח אם תענו לי בהקדם
נ.ב
התחלתי לאכול הרבה דברים מתוקים ואני רוצה להפסיק לאכול הרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אמנם אחת מהסיבות השכיחות של הפסקת המחזור בעיקר בגיל הזה, היא ירידה דרסטית במשקל .
יכולות להיות עוד מגוון של סיבות, וזה לא המקום לפתח את הנושא. לפעמים מסתדר לבד עם התיצבות
הפעילות ההורמונלית. אינני בטוח, ואני מניח גם הרופאה שלך, שהשמנה בלבד תפתור את הבעיה.
בשיטה הזאת טמונה הסכנה של גלישה לסיחרור השמנה-הרזיה-השמנה שעלול לצאת מכלל שליטה.
אולי אבא שלך צודק, וכפי שאת אומרת גם את לא מעוניינת להעלות שומן אלא שרירים.
*****את לא יכולה להעלות את מסת השריר על ידי תפריט בלבד. נחוצה גם פעילות בונה שריר בעומס קל עד בינוני שמומלץ
לבצעה תחת הדרכה מקצועית. בשלב זה אינני מיעץ לך פעילות אירובית נרחבת היות והמטרה איננה הורדת
אחוז השומן וחוץ מזה, פעילות אירובית בעצימות גבוהה עלולה להחמיר את המצב. יחד עם זאת, מומלץ לא להמנע מהליכה קלה.****** באופן עקרוני, פעילות בונה שריר צריכה להיות מלווה בתפריט
בריא תוך העלאת רכיב החלבון לפחות ל20% מהתזונה היומית,
*****את צריכה לאכול נורמלי (תזונה נכונה) אבל עדיין זה לא אומר שצריכה להפריז במתוקים כפי שאת כותבת.*******הייתי מפנה אותך ליעוץ תזונתי לבנית תפריט מתאים למצבך אבל עד אז
אני מוכן להציע לך שיפור לתפריט יומי טיפוסי שלך.
*****בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מומחה לגסטרו-ילדים
מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
... קרא עוד
פלסטיקה ווגינלית. גינקולוג בכיר בבלינסון, מומחה ברפואת נשים ומיילדות, מנהל תחום הפלסטיקה הווגינלית במרכז הרפואי עתידים, הקים את מרכז לייפות. בעל ותק רב שנים בניתוחים וטיפולים בתחום הפלסטיקה הווגינלית ... קרא עוד