עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    חסוי
    07/08/2008

שלום אני בת 15 לפני כשנה וחצי עד שנתיים אני שקלתי בסביבות ה60 קילו על 159 סנטימטר אני ירדתי למשקל 48 קילו כשבשנה הראשונה עשיתי הרבה ספורט ואכלתי מאוזן ובשנה האחרונה פשוט אכלתי ממש מעט . בחודש אוקטובר נפסק לי המחזור ורופאת נערות אמרה לי שאנהי צריכה לעלות למשקל 51 עד 53 לפחות כדי שיחזור לי המחזור . הבעיה היא שאני עליתי כבר קילו ואולי יותר אבל אבא שלי אומר לי שאני אוכלת יותר מידי ואני גם לא רוצה להיראות רפויה ושמנמנה אז הייתי רוצנה שיתנו לי תפריט לדוגמה ולדעת האם אפשר לעלות במשקל גם על ידי העלאת מסת שריר אני מאטוד אשמח אם תענו לי בהקדם נ.ב התחלתי לאכול הרבה דברים מתוקים ואני רוצה להפסיק לאכול הרבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• החלטת בזמן לקחת את עצמך בידיים

אהרון
    07/08/2008

אמנם אחת מהסיבות השכיחות של הפסקת המחזור בעיקר בגיל הזה, היא ירידה דרסטית במשקל . יכולות להיות עוד מגוון של סיבות, וזה לא המקום לפתח את הנושא. לפעמים מסתדר לבד עם התיצבות הפעילות ההורמונלית. אינני בטוח, ואני מניח גם הרופאה שלך, שהשמנה בלבד תפתור את הבעיה. בשיטה הזאת טמונה הסכנה של גלישה לסיחרור השמנה-הרזיה-השמנה שעלול לצאת מכלל שליטה. אולי אבא שלך צודק, וכפי שאת אומרת גם את לא מעוניינת להעלות שומן אלא שרירים. *****את לא יכולה להעלות את מסת השריר על ידי תפריט בלבד. נחוצה גם פעילות בונה שריר בעומס קל עד בינוני שמומלץ לבצעה תחת הדרכה מקצועית. בשלב זה אינני מיעץ לך פעילות אירובית נרחבת היות והמטרה איננה הורדת אחוז השומן וחוץ מזה, פעילות אירובית בעצימות גבוהה עלולה להחמיר את המצב. יחד עם זאת, מומלץ לא להמנע מהליכה קלה.****** באופן עקרוני, פעילות בונה שריר צריכה להיות מלווה בתפריט בריא תוך העלאת רכיב החלבון לפחות ל20% מהתזונה היומית, *****את צריכה לאכול נורמלי (תזונה נכונה) אבל עדיין זה לא אומר שצריכה להפריז במתוקים כפי שאת כותבת.*******הייתי מפנה אותך ליעוץ תזונתי לבנית תפריט מתאים למצבך אבל עד אז אני מוכן להציע לך שיפור לתפריט יומי טיפוסי שלך. *****בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה מקצועית

רחל גרנות
    07/08/2008

שלום לך,
    אני מציעה לך לפנות ליעוץ מקצועי. הפסקת מחזור הוא הסימן הראשון לאכילה לא נכונה. כדאי שתעשי את זה נכון ובריא.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו