רוצה לקבל פידבק על התפריט היומי שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה לקבל פידבק על התפריט היומי שלי
    קרן
    09/08/2008

שלום שמי קרן, גובהי הוא 170 ס"מ ומשקלי נע בין 63-64 קילוגרם , יש לציין שבעבר עשיתי דיאטה וירדתי כ-15 קילוגרם ומזה כבר כמה זמן שאני שומרת על המשקל שלי בעזרת התפריט הנ"ל.. אשמח לדעת ראם צריך להוסיף לתפריט דברים או להוריד ולקבל קצת טיפים על אכילה מאוזנת ובריאה. להלן התפריט, א. בוקר 2 פרוסות לחם מלא 1 כף קוטג \גבינה 3% ירק קפה ללא סוכר \ שוקו - חצי כפית קקאו +סוכרזית (הרבה מים מעט חלב [1\8 כוס חלב] א. צהריים כוס אורז\פסטה\בורגול\קינואה\ 2 פרוסות לחם מלא כרעיים \100 גרם פסטרמה דלה \קופסת טונה במים\ קופסת סרדינים סלט כרוב + כפית שמן א. ביניים תפוח +קפה ללא סוכר (הרבה מים מעט חלב) א. ערב 2 פרוסות לחם 1. כף חומוס לסירוגין - ביצה קשה - לפעמים אוכלת לפעמים לא. כוס חד פעמית של ברנפלקס - 78 קלוריות ל30 גרם קפה ללא סוכר \ שוקו - חצי כפית קקאו +סוכרזית הרבה מיים חמים ומעט חלב . האם משהו חסר. ? לפעמים בסופיי שבוע מרשה לעצמי קינוח שוקולדי במסעדה \ גלידה \ פרוזן יוגורט. לפעמים לפחות פעם בשבוע עושה ספינינג של שעה לא עוסקת בספורט מסויים מבנה גופי רחב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הערות לקרן

אהרון
    09/08/2008

כללי: ***** יותר מדי קפה. זה מפריע לקליטת וויטמין A, חלק מוויטמינים B וכמוכן ברזל ומתכות אחרות.. אין מספיק סידן. מומלץ להוסיף גבינה עד 5% , עדיף 3% א. בוקר 2 פרוסות לחם מלא 1 כף קוטג \גבינה 3% ירק קפה ללא סוכר \ שוקו - חצי כפית קקאו +סוכרזית (הרבה מים מעט חלב [1\8 כוס חלב] א. צהריים כוס אורז\פסטה\בורגול\קינואה\ 2 פרוסות לחם מלא *****פחמימות מלאות בלבד כרעיים \100 גרם פסטרמה דלה \קופסת טונה במים\ קופסת סרדינים *****כרעיים ללא עור ושומן (לפני הבישול) סלט כרוב + כפית שמן ****סלט גדול מורכב ממגוון ירקות א. ביניים תפוח +קפה ללא סוכר (הרבה מים מעט חלב) א. ערב 2 פרוסות לחם ****אם גם בצהריים אכלת לכם, וותרי. *****בכל מקרה לא צריך גם לחמ גם ברנפלקס 1. כף חומוס ****מדי פעם לוותר על החומוס לטובת סלט מגוון ירקות. בכל מקרה צריך גם ירקות. לסירוגין - ביצה קשה - לפעמים אוכלת לפעמים לא. *****אם לא ביצה, קופסת גבינה\קוטזג' 3%, אחרת להוסיף רק חצי קופסה . כוס חד פעמית של ברנפלקס - 78 קלוריות ל30 גרם *****מוצר מתועש מלא סוכר, מומלץ להחליף בשיבולת שועל לפחות מדי פעם. קפה ללא סוכר \ שוקו - חצי כפית קקאו +סוכרזית הרבה מיים חמים ומעט חלב . האם משהו חסר. ? לפעמים בסופיי שבוע מרשה לעצמי קינוח שוקולדי במסעדה \ גלידה \ פרוזן יוגורט. ****מותר, אך במידה. לא לאבד את הרסן. לפעמים לפחות פעם בשבוע עושה ספינינג של שעה *****לא מספיק פעם בשבוע, צריך להוסיף לפחות עוד פעם. אפשר גם ריצה או הליכה מהירה לא עוסקת בספורט מסויים מבנה גופי רחב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט מתאים

רחל גרנות
    10/08/2008

שלום לך,
    ראשית, כל הכבוד לך, ירדת בצורה משמעותית ואת מצליחה לשמור על ההישג לאורך זמן. זה מראה שאת מצליחה לשמור עם התפריט הזה ואת חיה איתו בשלום.
    נראה לי שאת חוששת מהשינוי. אולי פוחדת שכל שינוי יערער במשהו את שיווי המשקל בו את נמצאת ויעלה אותך במשקל?
    המטרה כרגע, לדעתי, היא להוריד במעט את החששות שמלוות אותך.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את אכן צודקת

קרן
    10/08/2008

רחל, יש משהו בשינוי שמרתיע אותי כיוון שאני חושבת שארוחה אחרת כמו קורנפלקס וחלב לא תשביע אותי כמו 2 פרוסות לחם וגבינה אך מצד שני בא לי לגוון ולשנות את התפריט או לפחות לדעת שאני בדרך הנכונה ושאני אוכלת את כל הדברים הנחוצים כי פרט לדברים שציינתי בתפריט לא נכנס לגוף שלי משהו אחר מזה, ואני לא רוצה לגרום לנזק בריאותי בעתיד. כמו כן הבנתי מדברייך שכל עוד אני מסתדרת עם התפריט ואת כן צודקת אני שומרת על התפריט שלוש שנים בערך. יש לציין שאני בת 19. (לא ציינתי פשוט)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון

קרן
    10/08/2008

ראשית כל תודה על הערות אך נראה לי שלא הבנת כל כך כמה מהדברים 1. קפה בקושי יוצא לי לשתות אני שותה יותר קקאו 2. אני אכן לא עושה הרבה ספורט אבל אני לא חושבת שאם אני אעשה יותר ספורט זה יועיל לי מבחינה דיאטה כי אינני מעוניינת לאכול יותר [ספורט זה פשוט לא הכי בשבילי-פשוט לא נהנת מזה ] 3. אני יודעת שאני לא אוכלת הרבה גבינה אבל יש את החלבון ואת הסרדינים שיוצא לאכול וגם את הכרוב שאני אוכלת כל יום (שלדעתי יש בו סידן) 4. ברנפלקס יש בו אמנם סוכר אבל הוא מחיטה מלאה . 5. מה רעי בלאכול 7 מנות לחם ביום (בניהם מנת הברנפלקס) לפי מה שאני יודעת אוכחלים בין 6-11 מנות פחמימה ביום? 6. ירקות אני אוכלת מספיק מהבחינה הזאת אין מה לדאוג , אולי באמת לא נתתי לזה מספיק נפח בתפריט כי מהבחינה הזאת אני לא מודאגת. אלו הם ההבהרות שלי , ואשמח אם תגיב לי עליהם בחזרה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן

אהרון
    10/08/2008

בין מאות הדיאטות יש רק דיאטה אחת טובה. איזוהי? זאת שהאדם יכול להתמיד בה לאורך זמן ולא גורמת נזק. לא מתווכחים עם מבחן התוצאה. מה יכול להיות יותר משכנע מזה שאת מתמידה 3 שנים והתוצאות בהתאם? ראשית כל תודה על הערות אך נראה לי שלא הבנת כל כך כמה מהדברים 1. קפה בקושי יוצא לי לשתות אני שותה יותר קקאו ***** אם אין לך בעית עצירות, שתיה מתונה של קקאו זה בסדר 2. אני אכן לא עושה הרבה ספורט אבל אני לא חושבת שאם אני אעשה יותר ספורט זה יועיל לי מבחינה דיאטה כי אינני מעוניינת לאכול יותר [ספורט זה פשוט לא הכי בשבילי-פשוט לא נהנת מזה ] *****ספורט שעושים אותו נכון תמיד זה דבר חיובי ללא קשר להרזיה. את חייבת לשמור על השרירים ולחזקם, זה הכרחי בין היתר למניעת ירידה בקצב חילוף החומרים עם ההתקדמות בגיל 3. אני יודעת שאני לא אוכלת הרבה גבינה אבל יש את החלבון ואת הסרדינים שיוצא לאכול וגם את הכרוב שאני אוכלת כל יום (שלדעתי יש בו סידן) ****אמנם בסרדינים יש הרבה סידן וגם נקלט טוב. גם בכרוב יש וגם בירקות אחרים (בעיקר ירקות עלים) אבל הקליטה יותר בעיתית מאשר ממוצרי חלב (דרוש אחוז שומן מינימלי). מומלץ 1000 מ"ג סידן ביום, אפילו יותר. את יכולה לחשב בעצמך אם את מגיעה לכמות זו. 4. ברנפלקס יש בו אמנם סוכר אבל הוא מחיטה מלאה . ****אם את מאוד אוהבת המשיכי. אני באופן עקרוני נגד מוצרים מתועשים כל עוד יש תחליפים טבעים עם ערך תזונתי עדיף 5. מה רעי בלאכול 7 מנות לחם ביום (בניהם מנת הברנפלקס) לפי מה שאני יודעת אוכחלים בין 6-11 מנות פחמימה ביום? *****זה לפי פירמידת המזון שהיית מאוד באופנה בשנות השמונים והתשעים. זה מתייחס למי שאין לו בעית השמנה. יחד עם זאת הוכחת שזה מתאים גם לך. דרך אגב יש גם ביקורת על המודל הזה. 6. ירקות אני אוכלת מספיק מהבחינה הזאת אין מה לדאוג , אולי באמת לא נתתי לזה מספיק נפח בתפריט כי מהבחינה הזאת אני לא מודאגת. *****מצויין שאת אוכלת הרבה ירקות, אפשר אפילו חופשי. (5 הצבעים) אלו הם ההבהרות שלי , ואשמח אם תגיב לי עליהם בחזרה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון

קרן
    10/08/2008

תודה רבה לך קיבלתי את הערותייך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו