מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה בהריוןאורלי11/08/2008
היי אני בת 26 גובה 168 ומשקל 69 יש לי עוד משקל של כ 10 קילו בערכ ואני לא כולכך מתמידה אני משתדלת לעשות הליכה (5 קילומטר בחצי שעה )כמה פעמים בשבוע ולא אוכלת שטויות ומשתדלת לאכול ירקות ודברים שלא משמינים אני עובדת כל היום בבית אז חוץ מההליכה ואולי לפעמים אני עולה ויורדת מדרגות אני לא עושה שום פעילות עכשיו אני מתחילה הריון ואני מפחדת לעלות במשקל יותר מדיי ושאהיה ענקית ולא אוכל להוריד אותם אני לא מתכוונת לאכול בשביל 2 אבל אני רוצה לדעת אם אפשר לאכול פחות וההריון יהיה תקין התפריט שלי הוא בדרככלל כזה(חוץ מימים שיש אירוע או משהו בסגנון) בבוקר נס קפה עם לחמניה וריבה או 2 עוגיות אחרי שעתיים שוב כוס נס בצהרים או סלט עם טונה ותירס וכמה סוגי ירקות עם פרוסת לחם או מה שמבשלים באותו היום אחרי צהרים פרי בערב אם אין איזה אירוע אז או סלט או סנדביץ או כמה עוגיות או קרונפלקס עם יוגורט ונס אני משתדלת לשתות ביום ליטר וחצי או יותר( המינימום הוא ליטר) אשמח אם תתין לי הכוונה שאוכל לרדת במשקל במשך ההריון או לפחות לא לעלות יותר ממה שצריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי
אהרון11/08/2008ההריון אינו הזמן הכי מתאים להתחיל דיאטת הרזיה. צריך להקפיד על תזונה נכונה ועל היגינת האוכל במיוחד. לאורך ההריון יש להימנע מאכילת ארוחות גדולות היוצרות עומס על מערכת העיכול וכן ממאכלים "סוכריים" כגון עוגות, גלידות עתירות סוכר, ממתקים וכמובן לא לשתות משקאות ממותקים . מצב של יתר סוכר עלול לגרום לסכרת הריון ולעליה בהפרשת האינסולין בגוף, אבל גם לא לצרוך תחליפי סוכר לאורך ההריון לכן חשוב מאוד להקפיד על איזון. באופן נורמלי עבור הגובה שלך, עולים במהלך ההריון עד 15 ק"ג אבל אם כבר יש לך עודף משקל, רצוי פחות מזה. לאישה עם משקל נורמלי ויציב לפני ההריון מומלץ תפריט המכיל 200-300 ק יותר מהרגיל. כמה הערות לתפריט שלך: **** מומלץ להפחית בשתית הקפה עדיף טבעי. ****את לא אוכלת מספיק מוצרי חלב. בכלל ובהריון בפרט, נחוצה הספקה של סידן לפחות 1000 מ"ג ליום. ****את צריכה להוסיף לתפריט גם עוף\בקר רזה צלוי ופעם בשבוע כבד עוף צלוי. בבוקר נס קפה עם לחמניה וריבה או 2 עוגיות ***** במקום עוגיום - דייסת שיבולת שועל עם חלב 1% אחרי שעתיים שוב כוס נס *****פרי (אפשר לוותר על נס) בצהרים או סלט עם טונה ותירס וכמה סוגי ירקות עם פרוסת לחם או מה שמבשלים באותו היום ***** הוסיפי גם גבינה 3% או בשר (אם לא טונה) או דג טרי צלוי. אחרי צהרים פרי ****וגם לבן בערב אם אין איזה אירוע אז או סלט או סנדביץ או כמה עוגיות או קרונפלקס עם יוגורט ונס אני משתדלת לשתות ביום ליטר וחצי או יותר( המינימום הוא ליטר) ******בלי עוגיות, תמיד סלט, תמיד יוגורט או גבינה, אפשר לוותר על נס בעיקר בערב. פעילות גופנית ************* למי שעשתה פעילות גופנית לפני ההריון מומלץ להמשיך ואם יש צורך,להוריד את העצימות וההקף עם התקדמות ההריון. גם למי שלא עשתה קודם, מומלצת הליכה ובעיקר שחיה בלי להתאמץ יותר מדי. הריון מוצלח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורלי
ד''ר רוני חרמון12/08/2008ברור לך שאת לא בדרך הנכונה. דיאטה צריכה להיות מתוכננת ובריאה וצריך להיות במעקב של מומחה לדבר. בהריון הדבר יותר מורכב ויובר בעייתי ולכן תפני ליעוץ ואני מבטיח לך שלא תעלי יותר מעשרה קילו בכול ההריון. בהריון לא צריך לאכול בשביל שניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)