התפתחות הגוף.........

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות הגוף.........
    עדי
    26/06/2007

באיזה גיל הבנות מפסיקות לגדול?? (מבחינת גובה) ולהתפתח?

מה ממולץ לעשות כדי להתפתח ולגדול היטב?...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות הגוף.........

הוספת תגובה

• התפתחות הגוף

מוניקה קרן
    26/06/2007

שלום עדי,

בנות עושות את מרבית הגדילה לגובה לפני קבלת הווסת בפעם הראשונה. אח"כ יכולות להמשיך ולגבוה עד סביבות גיל 18, אך בקצב איטי בהרבה.

כדי להתפתח ולגדול בצורה הטובה ביותר, מומלצ כמובן תזונה נכונה ובריאה הכוללת את כל רכיבי התזונה, כי הם הדלק ואבני הבניין המסייעים בתהליך הגדילה. חשוב לספק מספיק אנרגיה (קלוריות), שמקורן, מדגנים, ושומנים שהמומלצים הם שמן זית, אבוקדו, אגוזים, טחינה וכד', חלבונים כמו דגים, עוף, ובקר, המספקים גם ברזל ואבץ, מוצרי חלב המספקים נוסף לחלבונים גם סידן, שחיוני ביותר בתקופת הגדילה, וכמובן ירקות ופירות המספקים ויטמינים ומינרלים אחרים.

עוד חשוב לישון מספיק. בזמן השינה משתחרר הורמון הגדילה.

כדאי גם לאמץ שיגרה של פעילות גופנית התורמת לבריאות הכללית ומחזקת את העצמות.

בברכה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבבה... תודה ; )

עדי
    27/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלי דווקא היה הפוך....

...
    27/06/2007

הקפיצה לגובה החלה אחרי קבלת הווסת בפעם הראשונה.... (באופן משמעותי ביותר.. כלומר לפני הייתי ממש נמוכה אחרי נהייתי ממש גבוהה אם אני זוכרת נכון....)
    (אני בת 18.... וכבר הפסקתי לגבוהה באיזה גיל 17 או אולי לפני)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו