מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רחל שלום!ירדן24/08/2008
אני בת 33, רזה מאז שאני זוכרת את עצמי ומבלי להתאמץ. בשנה האחרונה התחלתי לעבוד בעבודה משרדית מסודרת. (לפני כן עבדתי במשמרות). מאז שהתחלתי בעבודה המשרדית הרגלי האכילה שלי השתנו. בעבודה במשרד אוכלים הרבה יותר, ועליתי במשקל כשני קילו שהצטברו באזור הירכיים והישבן. אף אחד לא שם לב אבל לי זה מציק. המכנסיים פתאום צמודים מדי וזה מפריע לי. מה לעשות כדי לשמור על הרגלי אכילה טובים? אני רוכבת כל יום על אופניים לעבודה כ20 דקות הלוך וחזור. כשאני בבית אני אוכלת הרבה ירקות (מתה על סלטים רעננים!), אבל בעבודה - יש ימים שאני מחסלת חבילת עוגיות שלמה כארוחת בוקר.. אשמח אם תתני לי טיפים להרגלי אכילה נכונים. תודה, ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם רזים עולים במשקל
רחל גרנות25/08/2008שלום ליאת,
אני יודעת ששני הק"ג שנוספו לך ממש מפריעים, למרות שחוץ ממך אף אחד לא שם לב. אולם, לפני שאת מנסה לרדת,זהירות מכל הדיאטות המטורפות שמסתובבות בשוק. אין סיבה שגם את תישאבי לתוך התעשייה הזאת.כדי לרדת 2 ק"ג, ובמיוחד כמו אצלך אילו ק"ג אחרונים, יש לקחת בחשבון שזה ייקח זמן, אז סבלנות וסובלנות.
את בעצם מבינה את הסיבה לאכילה. יש קשר ישיר בין העוגיות ושני הק"ג שעלית. שינית את אורח החיים שלך וגם את הרגלי האכילה. כרגע, יש צורך ללמוד לחיות עם צורת החיים החדשה.
העוגיות נכנסו לתפריט שלך כנראה מכמה סיבות. ראשית, הן פשוט נגישות, כולם מנשנשים ואולי קצת משעמם לך? בכל אופן, תכנני את האוכל שלך. מה דעתך על סנדוויץ בבוקר? סנדוויץ מלחם רגיל זה בערך 200-250 קלוריות (שווה ערך ל2-3 עוגיות) וסנדוויץ מלחם קל מגיע ל-120 - 150 קלוריות (עוגייה וחצי). אני מתייחסת ללחם כאל חבר, הוא מרגיע, משביע, טעים ויחסית דל קלוריות. בפרוסת לחם רגיל או 2 פרוסות לחם קל יש 80 קלוריות. אולם, זהירות מלחמניות, ג'בטות, בייגל וכו'. הם כבר מכילים הרבה יותר קלוריות. אחרי שאכלת משהו, יש סיכוי שתשלטי יותר בעוגיות ובשטויות. אם אינך מוכנה לוותר על העוגיות, החליטי כמה יספיקו לך, הניחי בצלחת את המנה המוגדרת וקחי בחשבון שכל עוגייה מכילה לפחות 80 קלוריות.
בהצלחה,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחל
ליאת25/08/2008אכן, השיעמום הוא אחת הסיבות לנשנושים כגון אלה (כמה אפשר לשבת מול מחשב?), וגם הזמינות והרעב הטבעי בבוקר. אני בטח לא רוצה להישאב לתעשיית הדיאטות. מוזר לי בכלל להתעסק בזה כי המשקל שלי אף פעם לא היה בכלל עניין. רק בצבא עליתי מעט במשקל ומאותן סיבות... יש לנו כריכים בעבודה במחיר מסובסד, אני אנסה את זה וכך אוכל להתאפק. בהנחה שאתמיד בכך, בתוך כמה זמן אני אמורה להשיל מעליי את שני הקילו המעצבנים האלה? תודה רבה! ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצב ירידה
רחל גרנות31/08/2008שלום ליאת, חשוב לזכור שכדי לאבד ק"ג שומן, אנחנו צריכים להיות בגירעון קלורי של 7700 קלוריות! זה הרבה. ככל שאנחנו מתקרבים למשקל הרצוי, הפער הקלורי הולך ומצטמצם. לכן, סבלנות היא אחד הדברים החשובים ביותר למסע הזה. השאלה החשובה ביותר היא האם התפריט שבנית לעצמך מתאים לך ואפשר לחיות איתו בשלום. הרי כולנו יודעים שזה לא מספיק לרדת. השמירה על ההישג היא החשובה ביותר. אז סבלנות וסובלנות. רחל גרנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחל
ירדן31/08/2008חסל סדר חבילת עוגיות כל יום על הבוקר...אני מאמינה שאם אפסיק את המנהג הסורר הזה אחזור לעצמי. בבית אני אוכלת ממש כרגיל, אולי כי בבית אני לא משועממת ולא זקוקה לעוגיות להסחת הדעת. יש לי סבלנות והיא תנצח! תודה, ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)