לאהרון היקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאהרון היקר
    דורין
    01/09/2008

שלום לך אהרון, מקווה שאתה זוכר אותי(במידה ולא, השרשור הארוך שניהלנו נמצא בעמוד הקודם). רציתי לשתף אותך בהתקדמות שלי לאחר המלצותיך, להזכירך המטרה שלי הייתה לעלות 3 קילו, אך מפני שהדיאטה שעשיתי לפני הייתה בעלת כמות דלת קלוריות שהייתה נעה בן 400-500 קלוריות ביום המלצתה לי לעלות כל שבוע 150 קלוריות עד הגעה ל1200 מפני שאני לאחר תאונה ואיני יכולה לעסוק גם בספורט. כיוון שכרגע אני עדיין בשבוע הראשון והעלתי את כמות הקלוריות ל700 רציתי להתייעץ איתך האם מה שאני אוכלת הוא מזין כי ברצוני לחזק את השרירים והעצמות שכנראה נפגעו. התפריט כולל: ביצה\חביתה+ירקות 100 קק' קופסאת טונה בשמן 250 קק' (לא אוהבת משהו אחר)+5 כפות של ממרחים שונים(אני לא יכולה לוותר עליהם) 100 קק' פרוסת גבינה צהובה 100 קק' חצי קופסת גבינת שמנת 150 קק' *האם זה בריא? אני יראה עלייה בשבוע הראשון? אם לא, מתי? *האם אפשרי להחליף את הגבינות בשניצל תירס קפוא? *כאשר אני יעלה בעוד 150 איזה מאכל מומלץ להוסיף? שאלה כללית- כשאני מחשבת קלוריות בהשמנה זה משנה אם הם יגיעו מכפות של ממרחים\קטשופ ורטבים ולמחרת להחליפם בפרוסת לחם שהיא בעל אותה כמות קלוריות? -ואת קופסאת הטונה אני מחשבת לפי משקל מסונן או את הקלוריות לפי כל כמות התכולה? אני ממש מודה לך על כל העזרה שלך וההסברים שמלווים אותי כעט, אני שמחה שיש לי במי להיעזר, מצפה לתגובתך, אין עליך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאהרון היקר

הוספת תגובה

• דורין, יקירתי

אהרון
    01/09/2008

איזה מין שאלה זאת , אם אני זוכר אותך? יותר ממה שהעגל רוצה לינוק, רוצה הפרה להניק. בקשר לחיזוק שרירים אני ממליץ לבצע את התרגילים שענת המליצה, לפחות בחלקם. זה חשוב מאוד. כיוון שכרגע אני עדיין בשבוע הראשון והעלתי את כמות הקלוריות ל700 רציתי להתייעץ איתך האם מה שאני אוכלת הוא מזין כי ברצוני לחזק את השרירים והעצמות שכנראה נפגעו. התפריט כולל: ביצה\חביתה+ירקות 100 קק' === רק הביצה לא שמן היא 75 קק"ל, זאת אומרת שאת אוכלת רק כ-100 גר סלט. מומלץ יותר קופסאת טונה בשמן 250 קק' (לא אוהבת משהו אחר)+5 כפות של ממרחים שונים(אני לא יכולה לוותר עליהם) 100 קק' פרוסת גבינה צהובה 100 קק' חצי קופסת גבינת שמנת 150 קק ===אם חצי קופסה היא 125 גר, את מקבלת לפחות כפול ממה שאת כותבת. את לא צריכה גם צהובה וגם גבינת שמנת. במקומה עדיף קופסה שלמה של %3 . אפילו מי שרוצה להעלות במישקל באופן מבוקר לא צריך להגזים בשומן רווי. *האם זה בריא? אני יראה עלייה בשבוע הראשון? אם לא, מתי? ===העליה חייבת להיות איטית. אין מה למהר כי אחרת בעוד כמה חודשים שוב תחפשי את הירידה. בינתיים צריך לבלום את הירידה *האם אפשרי להחליף את הגבינות בשניצל תירס קפוא? ====אני נגד מוצרים מתועשים. אם את אוהבת תירס עדיף קלח תירס חלבי מבושל או דיסת קמח תירס (פולנטה) עם גבינה. *כאשר אני יעלה בעוד 150 איזה מאכל מומלץ להוסיף? === גם עכשין אני לא רואה פחמימות ואת חייבת להוסיף שאלה כללית- כשאני מחשבת קלוריות בהשמנה זה משנה אם הם יגיעו מכפות של ממרחים\קטשופ ורטבים ולמחרת להחליפם בפרוסת לחם שהיא בעל אותה כמות קלוריות? ====קלוריה היא קלוריה, אבל למען הבריאות חייבים לאכול מאוזן ומגוון. האיזון לא חייב לבוא לדי ביטוי בכל ארוחה נפרדת אבל מומלץ על בסיס יומי. יש מי שמפריד בין אבות המזון בארוחות, עניין של טעם וגישה. למשל אני לא אוכל פחמימות מרוכזות בארוחה בשרית אבל זה לא מתאים לכל אחד. -ואת קופסאת הטונה אני מחשבת לפי משקל מסונן או את הקלוריות לפי כל כמות התכולה? ===אם את אוכלת את כל תוכן הקופסה, כן. טונה בשמן זה קשה לסנן, לכן צריך להוסיף לחישוב של המוצר המסונן עוד קצת. אני ממש מודה לך על כל העזרה שלך וההסברים שמלווים אותי כעט, אני שמחה שיש לי במי להיעזר, מצפה לתגובתך, אין עליך! ===תמיד אשמח לשמוע ממך ולנסות לעזור. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דורין
    01/09/2008

אני שמחה שאתה זוכר אותי וכיף שאתה נמצא כאן לעזור לי ! כל קופסת השמנת היא 200 גרם ול100 גרם זה 150 קק'-אז החישוב לא נכון? -שאלה שמטעה אותי מבחינת היגיון לגבי חישוב הקלוריות- זה האם לדוגמא, 2 כפות קטשופ\ממרח חריף(40 קק') שווים בערכם לתחליף כשאני מחשבת לפרוסת לחם קל(40 קק') חישוב כזה הוא מוטעה ופרוסת לחם יותר משמינה או שהעיקר הערך הקלורי? -האמת שאני מעוניינת בעלייה מהירה אני רוצה לראות תוצאות ואז רק לשמור על המשקל כיוון שאני מרגישה רע מבחינת המראה בחוסר של ה3 קילוגרמים אני לא מסוגלת למשוך את זה כמה חודשים, לכן רציתי לדעת האם זה יקרה במצב של אי פעילות גופנית גם והקלוריות הללו? *בנוסף גם רציתי לדעת אם לאורך היום לא חשתי רעב ואכלתי מעט קלוריות אפשר להשלים בארוחה אחת את כל שאר הקלוריות והסיכום היומי יהיה שווה ערך? מצטערת על השאלות הרבות, אבל אני לומדת ממך המון דברים אז תודה על הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות

אהרון
    01/09/2008

כל קופסת השמנת היא 200 גרם ול100 גרם זה 150 קק'-אז החישוב לא נכון? ====בהודעה הראשונה דברת על גבינת שמנת. אם שמנת, זה סיפור אחר. יש כמה סוגים עם אחוזים שונים של שומן. בטוח שהערך הקלורי ל-100 גר מופיע על האריזה וזה מה שאת מכניסה. -שאלה שמטעה אותי מבחינת היגיון לגבי חישוב הקלוריות- זה האם לדוגמא, 2 כפות קטשופ\ממרח חריף(40 קק') שווים בערכם לתחליף כשאני מחשבת לפרוסת לחם קל(40 קק') חישוב כזה הוא מוטעה ופרוסת לחם יותר משמינה או שהעיקר הערך הקלורי? ===מה שקובע להשמנה זה הערך הקלורי. הקטשופ והלחם משמינים באותה מידה עם הם שווים בערכם הקלורי. -האמת שאני מעוניינת בעלייה מהירה אני רוצה לראות תוצאות ואז רק לשמור על המשקל כיוון שאני מרגישה רע מבחינת המראה בחוסר של ה3 קילוגרמים אני לא מסוגלת למשוך את זה כמה חודשים, לכן רציתי לדעת האם זה יקרה במצב של אי פעילות גופנית גם והקלוריות הללו? ====אם את רוצה לעלות מהר ובוטחת ביכולת השליטה שלך בקצב, אז הוסיפי 250 ק"ל כל שבוע ותעקבי אחרי התפתחויות. באופן נורמלי תראי תוצאות מוחשיות אבל אני לא ממליץ שזה יקרה בפחות מחודש וחצי. *בנוסף גם רציתי לדעת אם לאורך היום לא חשתי רעב ואכלתי מעט קלוריות אפשר להשלים בארוחה אחת את כל שאר הקלוריות והסיכום היומי יהיה שווה ערך? ====לא מומלץ לאכול בארוחה אחת אחרי שאת שבעה על אחת כמה וכמה אם מדובר בארוחת ערב. אם תעשי פעילות גופנית בהתאם למיגבלות ותאוכלי יותר מאוזן כולל פחמימות ופירות במקום כל מיני ממרחים מתועשים אזי יהיה לך יותר תאבון בריא בכל ארוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה

דורין
    03/09/2008

כעט יש לי בעיה ואני פשוט לא מצליחה לחשב נכון את האוכל, כל יום אני מגיעה לכמות שונה של קלוריות באופנים משמעותיים, ואני לא מסוגלת לדבוק בתפריט אחד כל יום אני אוכלת דברים שונים ואין לי דרך למדוד את האכילה ואיני יודעת את ערך הקלוריות של כל מאכל, אני יודעת שיש משקל למדידה אבל אין באפשרותי לרכוש בגלל המגבלה ללכת וכעט אני זמנית לבד בבית, עד היום הייתי נעזרת באתר "מיס דיאט" היה שם פירוט קלוריות בצורה נפלאה של כל המאכלים הקיימים וכל המוצרים הנרכשים בסופרים לפי מדידה של כף, כפית, יחידות, מבושל, מטוגן וכו' אבל עכשיו הוא לא פועל ואין לי אפשרות להעזר בו, ניסיתי את כל האתרים האחרים באינטרט ואין שם בכלל מגוון של מוצרים או מדדים לפי כף ויחידות אלא רק מאכלים כלליים במדד לפי גרמים. ישנו אולי אתר נוסף שאתה מכיר והוא מלא בכל המוצרים אפילו המוכנים מהסופרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורין

אהרון
    04/09/2008

קודם כל טוב שאת מגוונת כל יום בתנאי שאת אוכלת בריא. שנית אף אחד לא יכול למדוד על חודה של קלוריה. אפילו בתנאי מעבדה. במקרה הספציפי שלך לא משנה אם תאוכלי מדי פעם קצת יותר. בכל זאת השתדלי לבקש ממישהו לקנות מאוזניים קטנים (350-1000 גרם) ואז תוכלי לחשב. אני מנוע מלהפנות אותך לאתרים מתחרים אבל אתיכולה למצוא בעצמך בגוגל לפי "ערך קלורי מזון" ואם את יודעת אנגלית "FOOD CALORIES ויש סיכוי שתמצאי לפי כוס, כף וכו".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דורין
    04/09/2008

אני לא מצליחה לדבוק בערכים של קלוריות עם התפריט אני לא יודעת את הערך הקלורי של כל המאכלים ואני ממש מדוכאת מהעובדה שלפני כל פעם שבכוונתי לאכול אני צריכה לבדוק כמה קלוריות יש במאכל במיוחד שהם מבושלים או קנויים וההרגשה שנוצרת לי היא שאני בדיאטה וצריכה מעקב קלורי ואיני יודעת כמויות ויוצא שבסיכום היומי שכל יום אני מגיעה לקלוריות בהבדלים משמעותיים יום אחד 1800 קק' למחרת 400 לאחר מכן אני יכולה לאכול רק 100 (מתחשק לי רק ירקות) ואז 800, 200, 1000 כל יום שונה, הבנתי שלעלות בשבוע קילו צריך גרעון של מספר קלוריות איך זה הולך ואולי אני יחשב לפי סוף השבוע אם הגעתי לגרעון ויוסיף\יוריד מה שצריך? ובכללי במידה שאני רואה על הגוף שיש השמנה ורוצה להפסיק כמה קלוריות אני יכולה לאכול בלי להשמין ובלי הספורט כרגע? *בקשה נוספת, האם אני יכולה בבקשה להעזר בך ולכתוב לך כמה מאכלים על מנת שתגיד לי את ערכם הקלורי לפי יחידה וכמה גרמים בערך ישנם בכל מיני מוצרים שאוכל לחשב בעתיד באתרים והרשימה תשאר אצלי תמיד ובכך אוכל להעזר בה? אני מאמינה שבוודאי יש לך את הידע שלהם, אך איני רוצה להוות עליך נטל אם זה בקשה מוגזמת, בכל אופן מודה לך על כל שיתוף פעולתך ועזרתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכל בעיה (כמעט) יש פתרון

אהרון
    05/09/2008

אני כבר כתבתי בפורום ואפילו לך אישית שאני לא מעודד הקפדה בסיגנון דתי על ספירת קלוריות. הדבר מתיש ויכול לגרום לזרוז המיאוס מהדיאטה. חשוב מאוד להיות מודע על מה וכמה מכניסים לפה ואם הזמן מפתחים חוש להערכה נכונה. גם שקילה שבועית נותנת אינדיקציה טובה על המאזן הקלורי, דבר שמאפשר תיקון לכאן או לכאן. הדיאטה היא תהליך ארוך וחייב להיות גם מושכל, בלי קשר למטרה. אם יש לך אפשרות לתכנן יום מראש את התפריט היומי, אשמח לחוות את דעתי עליו. אם לא, גם הערותי לגבי היום החולף עשויות לעזור להתאמה עתידית. מוקדם מדי להיות חרדה על מה שיקרה אחרי שתגיעי למשקל הרצוי. נהרוג פרה, פרה וב"ה נטפל בנושא בזמן הנכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיף שאתה כאן לספק את הפתרון

דורין
    14/09/2008

כפי שכבר אתה יודע אני לא יכולה להישקל כי אני לא עומדת, אני יכולה להסתמך רק על מראית עין או מדידת היקפים, השאלה היא האם לאחר כל שבוע מדידת היקפים תראה תוצאות כמו שקילה? כי בכל יום אני צורכת כמות קלוריות שונות לגמרי ומראה הגוף מתבטא בהתאם ליום ולעיתים אכילה של מזונות עתירי קלוריות אך לא מנפחים גורמת לחשוב בהיקפים שאין השמנה. *אני שוקלת להפסיק את העליה ובמצב של כל שינויי כמויות הקלוריות כמה אני יוכל לצרוך בלי להשמין ובמצב של אי פעילות לחלוטין כרגע? *אשמח אם תעזור לי בחישוב הקלוריות- 1.כמה קלוריות להמבורגר?לפי הערכים על הקופסא:5 המבורגרים שמשקלם 400, ל100 גרם:150 קלוריות. 2.כמה קלוריות בקופסת שימורים:לפי הערכים-יש 125 גרם, ל100 גרם:210 קלוריות. תודה רבבבבה! ושיהיה לך ערב נפלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורין, טוב לשמוע ממך

אהרון
    15/09/2008

לא תמיד אפשר ללמוד על שינוי בהקפים אחרי שבוע. ההקף יותר רלוונטי מהמשקל , אבל המדידה פחות מדוייקת עבור שינוים קטנים. אני מציע לך למדוד לא יותר מפעם בשבועים וגם אז לא בטוח שתוכלי לקבוע בוודאות את מידת השינוי. אפילו בשקילה עשויות להית תנודות מקריות . *אני שוקלת להפסיק את העליה ובמצב של כל שינויי כמויות הקלוריות כמה אני יוכל לצרוך בלי להשמין ובמצב של אי פעילות לחלוטין כרגע? ===בהתחשב בהעדר כל תנועה כמעט, במשקל שלך, בירידה בקצב המטבולזם ובתקופות ההרעבה, לא יותר מ850 קק"ל. כמובן שכאשר תחזרי לנוע, תעלי בהתאם את הערך הקלורי. *אשמח אם תעזור לי בחישוב הקלוריות- 1.כמה קלוריות להמבורגר?לפי הערכים על הקופסא:5 המבורגרים שמשקלם 400, ל100 גרם:150 קלוריות. ===כל אחד שוקל 80 גר ==>150*0.8=120 קק"ל 2.כמה קלוריות בקופסת שימורים:לפי הערכים-יש 125 גרם, ל100 גרם:210 קלוריות. ==== 210*1.25=262.5 קק"ל כמובן שאת לא צריכה להתייחס לשברי קלוריה אלא לעגל לכפולות של 10, כלומר 260 קק"ל. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו