תזונה לבית הספר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לבית הספר
    ורד
    01/09/2008

הי, בתי בת ה-6 התחילה ללמוד בבית-הספר. היא בעלת משקל עודף והייתי רוצה לנצל את ההזדמנות ולת לה אוכל בריא, מזין ולא משמין. הבעיה- היא לא אוהבת ירקות (למעט מלפפון שגם אותו היא אוכלת רק אם ממש מתחננים), פירות- היא אוהבת רק תפוח. היא אוהבת גם גבינה לבנה וצהובה, ולחם וביצה קשה, וקורנפלקס. זה בערך מה שאני נותנת לה, אבל הייתי רוצה קצת לגוון, ואני גם לא יודעת מה לתת לה לארוחת צהריים. מה גם שלא הייתי רוצה שהיא תאכל 4 פרוסות לחם ביום (שני סנדוויצ'ים). מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבית הספר

הוספת תגובה

• הרגלי האכילה נקבעים על ידינו

אהרון
    01/09/2008

עדיין לא מאוחר לכוון את הרגלי האכילה של בתך. אם בבית אוכלים בריא ונכון, זה קורה גם אצל ילדינו. היא לא אוהבת ירקות בגלל שגם אתם לא מרבים באכילתם. הכיני לה כריך לחם קל מחיטה מלאה עם גבינה 3% או ביצה קשה חתוכה לפרוסות ורצועות מלפפון ופילפל אדום. המנעי ממשקה ממותק כולל שוקו. עדיף להכין לה משקה קקאו מופחת שומן עם חלב 1% וממתיק מלאכותי, אבל גם בזה אין להגזים. אפשר לתת לה בבקבוק סגור היטב לבית הספר. בימים הלא חמים אפשר גביע יוגורט טבעי 1.5% (לא מעדן ממותק) עם פרוסת לחם קל ופרי . אם כי התפוח הוא פרי מזין, הרגילי אותה גם לפירות העונה האחרים כגון פרי הדר (עוד מעט) יש למעט בגבינה צהובה , עדיף מופחתת שומן. אל תתני לה עוגיות, ביגלה וכמובן ממתקים לבית הספר, גם לא חטיפים קורנפלקס אינו מומלץ לילדים שמנים או עם נטיה. עדיפים דגנים טבעים כגון שיבולת שועל. או אפילו עוגיות שיבולת שועל עם ממתיק מלאכותי שאת יכולה להכין בקלות בבית. היא יכולה לקחת אותן לבית הספר. את מתכוונת לארוחת צהריים בבית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    01/09/2008

יש לי תאומים בני 5 וחצי [ועוד אחד בן 3] אחד מהתאומים לא אוכל פירות וירקות ב כ ל ל. כלום. מגוון הדברים שהוא מסכים לאכול מאד מצומצם. השניים האחרים אוכלים בתאווה רבה מכל אבות המזון ופירות וירקות [שיש לנו במכביר בבית, אני מטיפה, חיה ונושמת אוכל בריא]. הילד בריא טפו טפו, פעיל מאד [מחקה את אמא...] ו... כן, אוכל לחם או פיתה [מקמח מלא] גבינות, אורז [גם חום] פסטות ובשר. בבולונז אני מנסה לפעמים להסתיר גזר מבושל שמעלה את ערכו התזונתי בבישול והוא אכן לא מרגיש :) לגן הוא מקבל פיתה מקמח מלא עם גבינה צהובה, מעט בייגלה מקמח מלא ופסטה. לפעמים גם אורז. פסטרמה בכריך. הוא לא אוהב שאני מגוונת יותר מידי. התייעצתי בזמנו עם רופא ילדים שהרגיע אותי שכל עוד הוא אוכל, פעיל מבחינה מוטורית [משחק, רץ, לא במחשב כל היום] הכל בסדר. אגב, הוא גם שותה לשמחתי רק מים. אני הייתי מכוונת את הילדה נכון לעכשיו בעיקר להיות פעילה יותר. אל תכריחי אותה לאכול משהו שהיא לא אוהבת היא רק תפתח אנטי גדול יותר. שווה מידי פעם להמשיך לנסות [רק לפני חודשיים הוא הסכים לטעום פיצה !!! פעם הוא אפילו לא ניסה כי יש על זה "עגבניות". אבל הנה - עכשיו הוא אוכל את זה. לא שזה שיא הבריאות אבל כשאני מכינה בבית יש לי יותר אפשרות למרכיבים בריאים ובעיקר זה סימן שהסבלנות משתלמת. אבל לא בכוח ! זה רק יוצר אנטי] שוב, כווני אותה לכוון של פעילות פיזית. שתייה של מים בעיקר ולא מוגזים ומתוקים. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובות אבל...

ורד
    01/09/2008

לא קיבלתי תשובה, בעצם. היא אוכלת בבית בשעה 6:45 מעט קורנפלקס רגיל, עם חלב. בשעה 9:00 בערך היא אוכלת ארוחת בוקר בביה"ס שכוללת (מה שאני שמה לה בתיק) - מלפפון, ביצה קשה, כריך משתי פרוסות לחם קל עם קוטג' וגבינה צהובה 9%, וקופסא קטנה (100 גרם) של גבינה לבנה 5%. לנישנוש ביניים יש לה תפוח, ולהפסקת צהריים, בערך ב- 12:00 - שוב כריך עם קוטג' וגבינ"צ,ו- 5-6 זייתים. כשהיא חוזרת מביה"ס בסביבות 14:00 - 15:00 היא אוכלת ארוחת צהריים חמה שכוללת בדרך כלל שניצל וצ'יפס או אורז (לא בבית, אין לי שליטה). את האוכל של הפסקת צהריים, הייתי רוצה להחליף במשהו יותר מגוון ומזין. אני לא רוצה שהיא תאכל 4 פרוסות לחם ביום ושתי פרוסות גבינ"צ עוד לפני ארוחת צהריים. ואני גם לא רוצה שישעמם לה. איך אפשר לגוון קצת את האוכל של הפסקת צהריים לילדה שמוכנה לאכול לחם כל היום ולא שום דבר אחר? בפלפל וגזר ועגבניות- היא לא מוכנה לגעת. היא לא מוכנה להתקרב אפילו לירקות מבושלים. מרק אצלה זה רק תירוץ בשביל שקדי מרק, וגם אז- רובו נשאר בצלחת. אגב, בשתיה אנחנו מסודרים - היא מעדיפה מים על-פני כל שתיה אחרת (אפילו יותר משוקו). פסטרמה אני לא נותנת לה, בגלל כל השומן והחומרים המשמרים. חשבתי על חומוס אבל אז זה שוב כרוך בלחם משני צידיו, פשטידות היא לא מוכנה לטעום אפילו, מה אפשר לתת במקום, שיהיה מזין ומשביע וגם בריא ולא משמין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ורד

ד''ר רוני חרמון
    02/09/2008

ילדה בת 6 זקוקה לתזונה מאוזנת ובריאה. בית הספר זה לא הזמן להתחיל ללמד אותה תזונה נכונה, זה צריך להתחיל בבית. ממליץ לך להתיעץ עם בעל מקצוע זה הרבה יותר מורכב ממה שאת חושבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערותי על התפריט

אהרון
    02/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערותי על התפריט

אהרון
    02/09/2008

התפריט טעון שינוים בהתחשב בנטיה להשמנה תוך דגש על הקנית הרגלי אכילה בריאים בהדרגה ובטקט. את צריכה להשקיע גם מאמץ הסברתי לגבי חשיבות התזונה הנכונה בסיגנון המתאים לגיל 6. ==במקום קורנפלקס (מכיל סוכר, מלח וחומרים שונים) -->שיבולת שועל . עדיף לגוון עם דייסת סולת מלאה חמה, דייסת אורז תמיד עם חלב 1% בשעה 9:00 בערך היא אוכלת ארוחת בוקר בביה"ס שכוללת (מה שאני שמה לה בתיק) - מלפפון, ביצה קשה, כריך משתי פרוסות לחם קל עם קוטג' וגבינה צהובה 9%, וקופסא קטנה (100 גרם) של גבינה לבנה 5%. לנישנוש ביניים יש לה תפוח, ולהפסקת צהריים, בערך ב- 12:00 - שוב כריך עם קוטג' וגבינ"צ,ו- 5-6 זייתים. ==אפשר לוותר על הגבינה הצהובה. קוטג'\ גבינה 3%. המלפפון בסדר אבל ערכו התזונתי דל, הוסיפי או החליפי מדי פעם עם פילפל אדום. במקום קופסת גבינה תני מדי פעם יוגורט טבעי 1.5%. לנישנוש אפשר גם גזרים צעירים מקולפים. מאחר שהיא אוכלת ארוחה עיקרית כשעתיים אחרי הפסקת הצהריים אין צורך בכריך נוסף עם גבינה. עדיף פרי או פרוסת לחם קל מלא, מקופלת ובתוכה מריחה של ריבה טבעית. אפשר לקחת לבית הספר שקית פופקורן ללא שמן או סוכר. כשהיא חוזרת מביה"ס בסביבות 14:00 - 15:00 היא אוכלת ארוחת צהריים חמה שכוללת בדרך כלל שניצל וצ'יפס או אורז (לא בבית, אין לי שליטה). ==שניצל וצ'יפס הינו שילוב רע, וודאי אם זה כמעט כל יום. במקום שניצל --> עוף צלוי ללא עור ושומן, צ'יפס-->תפוח אדמה אפוי את האוכל של הפסקת צהריים, הייתי רוצה להחליף במשהו יותר מגוון ומזין. אני לא רוצה שהיא תאכל 4 פרוסות לחם ביום ושתי פרוסות גבינ"צ עוד לפני ארוחת צהריים. ואני גם לא רוצה שישעמם לה. איך אפשר לגוון קצת את האוכל של הפסקת צהריים לילדה שמוכנה לאכול לחם כל היום ולא שום דבר אחר? בפלפל וגזר ועגבניות- היא לא מוכנה לגעת. היא לא מוכנה להתקרב אפילו לירקות מבושלים. מרק אצלה זה רק תירוץ בשביל שקדי מרק, וגם אז- רובו נשאר בצלחת. ==אם היא אוכלת את השקדים (מזון רע) ומשאירה את המרק הנזק הוא כפול. אגב, בשתיה אנחנו מסודרים - היא מעדיפה מים על-פני כל שתיה אחרת (אפילו יותר משוקו). ==אין ברירה, תצטרכי למצוא את הדרך לחנך אותה לאכילת ירקות לפני שיהיה מאוחר, ואם יהיה צורך תפני לתזונאית המתמחה בתזונת ילדים בגיל הרך או תעזרי אפילו בפסיכולוג מנוסה בתחום. ==אני בהחלט תומך בהמנעות מפסטרמה או צורה אחרת של בשר מעובד. חומוס הוא דווקא רעיון טוב (מומלץ שתכיני בעצמך או תקני במקום אמין, תוצרת בית). לא חייב חהיות עם לחם, אפשר למרוח על חצי פילפל אדום (אחרי שתשכנעי אותה שזה הכרחי לבריאותה והתפתחותה) או על פרוסות תפוח אדמה אפוי\מבושל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ורד
    02/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו