מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה אני לא יורד במשקל?גל02/09/2008
הי, שמח שמצאתי את הפורום הזה. הבעייה שלי שפצחתי בדיאטה אבל ללא תוצאות . אז קצת רקע. אני בן 40, גובה 185 בעל מבנה גוף רחב באופן טבעי (גם בלי עודף שומן). בשנות ה-20 שלי עסקתי בפעילות ספורטיבית ויכולתי לשמור על משקל קבוע באיזור ה-88-90 ק"ג בלי מאמץ מיוחד. אם המשקל היה עולה במקצת, למשל בתקופת הבחינות באוניברסיטה, היה מספיק לי לאכול רק קצת פחות ממתקים והמשקל היה מתאזן תוך ימים או שבועות לכל היותר. בתחילת שנות ה-30 לחיי החלה זחילה איטית כלפי מעלה ובשלוש-ארבע השנים האחרונות (כיום אני בן 40) זה איבד כל פרופורציה והגעתי למשקל של 110 ק"ג (BMI 32) ולראשונה בחיי גם גידלתי טפיחה נראית לעין באיזור הכרס (אף פעם לא היו לי קוביות בטן אבל הייתי שטוח למדי). לפני כחודש החלטתי לקחת את עצמי בידיים. בניתי תפריט "חלומות" שאני שומר עליו באדיקות דתית עם הרבה אוכל טרי, הרבה ירקות ופירות, סיבים ומעט מאד פחמימות, וגם אלה מהסוג ה"איכותי". הוספתי גם פעילות גופנית מתונה, חצי שעה ביום על מכשיר מדרגות ביתי. אני אמנם מרגיש יותר "קליל" ורענן אבל אחרי חודש של צריכת חצי מכמות הקלוריות שאני מוציא כביכול, על המשקל הירידה הנה אפסית, 1 ק"ג בלבד! אני לא מבין את זה. לפי המחשבונים באינטרנט אני אמור לצרוך כ- 2600 קלוריות ביום. בפועל אני צורך כ-1200 - 1400 ובכל זאת אין תוצאות. מה לא בסדר פה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור מוכר מאוד
אהרון02/09/2008את הזמן שאני חוסך בהמנעות מהסברים על התזונה הנכונה וחשיבות הפעילות הגופנית , אנצל לכתיבת סיפור אמיתי אני מכיר גבר נחמד שאני מאוד מעריך, כמעט בגובה שלך שעד לפני 10 שנים שקל 115 ק"ג. גם הוא בנעוריו היה טיפוס ספורטיבי, נורמלי ובפרופורציות המתאימות. אחרי הוספה דו סיפרתית במשקל התחיל דיאטה ללא ספורט, הוריד את העודף, אבל בהתאם לתסריט נכון לגבי 95%, תוך זמן קצר העלה את הכול בחזרה בתוספת הצמדה וריבית המקובלות במשק. אחרי עוד כמה משחקי יו יו כאשר הכדור הגיע כל פעם יותר גבוה, חישב את המאזן שהסתכם בתנודות מצטברות של לפחות 140 ק"ג. כל זה היה עד שיום אחד לקח את עצמו בידיים, התמחה בתזונה והתחיל לשחות כל יום, 12-13 שעות בשבוע תוך הקפדה על תזונה נכונה בלי ספירת קלוריות ובלי יצירת תיסכולים. ההקפדה אינה בסיגנון דתי, מדי פעם מרשה לעצמו עוגה איכותית (לא יותר מפעם בשבוע ובלי הגזמה) וגם חצי כוס יין טוב 4 פעמים בשבוע יחד עם ארוחת הדג הצלוי. תוך פחות משנה, בהתמדה וללא לחץ הוריד קרוב ל40 ק"ג, אחוז שומן מתחת 14, שיפור ניכר בכל הפרמטרים (ל"ד, שומנים בדם, סוכר, דופק מנוחה מתחת 50 ), כושר גופני מעולה, משתתף במירוצי ערים תחרותיים של 10 ק"ם. עד היום הוא מתמיד באותו היקף של שחיה בנוסף לפעילויות אחרות כולל אימוני כוח בחדר כושר, פילטיס, מדרגה, ריקוד אירובי. כל זה בלי לתסכל את עצמו, בלי הרגשת רעב ובלי ספירת קלוריות.. IF THERE IS A WILL THERE IS A WAY. עשה כמוהו ותצליח כמוהו. שכחתי להגיד ש אני פוגש את הבחור כל יום מול העיניים כששנינו מתגלחים. חידה: מי האיש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
ענת פלדמן02/09/2008סיפורך מעורר השראה, יישר כוח ותודה ששיתפת אותנו :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל יש הבדל
גל02/09/2008הבבואה שלך בראי ;-) אכן ירדה במשקל אבל לא הצליחה להישאר שם, לפחות עד ששינה באופן קיצוני את אורח חייו. אני לא מצליח לרדת בכלל למרות שעל פניו הייתי צריך להיות כבר שקוף אחרי חודש של חיתוך הקלוריות לחצי מהסכום המומלץ ועוד הוספת פעילות שאמורה לשרוף כ-400-500 קלוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העצות והמאמר
גל02/09/2008אכן האימון שאני עושה לא מאוזן ולא אידיאלי. לצערי הוא היחיד שמתאפר לי כרגע בתמרון המטורף שאני עושה בין 12-11 שעות בעבודה ורצון לבלות ולו קצת זמן עם הילד שלי לפני שהוא ישכח בכלל מי האבא שלו. אני מתכנן בחודשים הקרובים לשפץ את עליית הגג ואז תהיה לי אפשרות להביא הבייתה עוד כמה מכשירי כושר. בכל אופן אני מתכוון להיפגש עם עוד דייטנית אחת לוודא שהדיאטה שבניתי עם הראשונה באמת כל כך טובה כמו שחשבתי. למשל מאז ומעולם אכלתי מעט מאד בשר, לא עניין עקרוני אלא של טעם. היא התעקשה להכניס לפחות יום כן-יום לא בשר לתפריט כך שבימים של בשר אני אוכל עוף (החלק המכונה בטעות "פרגיות" בשביל ה- B12, סלמון או טונה קלויים). משיחות שערכתי עם כמה צמחונים שבכלל לא נוגעים בבשר הבנתי שאין להם בעיות מיוחדות בלי בשר בכלל. אישית אני מעדיף סלט גדול עם טופו ו/או קטניות ודגנים במקום הבשר (מאז הדייטה, לפני זה הייתי הולך על פסטות, קוסקוס ירקות וכד').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן02/09/2008אתה לא חייב לחכות לעליית הגג - אע"פ שזה יהיה נפלא חד"כ משלך... את אותו אימון של מחצית השעה אתה יכול לעשות מגוון יותר, עם יותר עבודה אנאירובית שבונה מסת שריר ועוזרת משמעותית לירידה במשקל. אשמח לבנות איתך תכנית אימונים שכזו [אבל אז אני גונבת אותך ברשותך לפורום שלי השכן "כושר גופני" שהגולשים יוכלו להנות מזה גם]. :) לגבי התזונה, גם על זה נוכל להרחיב, בעיקר מה אתה אוכל לפני האימון [שיהיה מעתה עצים יותר] ואחריו. אכילת בשר זו לא חובת המציאות, אפשר להסתדר גם בלי ועדיין להנות מרמת המוגלובין סבירה בדם. וודאי לא בכוח אם אתה לא אוהב. כאמא לשלושה בנים קטנטנים אני ממליצה לך את חלק מהאימון לעשות ליד הבן שלך. להיות איתו, להראות לו ולהסביר לו מה אתה עושה. זו חוויה משפחתית מחברת במיוחד. הוא מסתכל, מנסה גם, מחקה את אבא שלו, גאה בך מאד וגם סופג מודעות לבריאות גופנית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, תודה על הטיפים
גל03/09/2008צפי לי בפורום שלך בקרוב (עכשיו אני חייב לזוז לפגישה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל, אתה לא בדרך הנכונה
אהרון02/09/2008לפי הנתונים שלך, במשטר הרזיה אתה צריך לפחות 1600 קק"ל , ואין צורך להרצות לך על תזונה נכונה. אני מודע על חוסר הזמן שלך, אבל בחיים יש סדר עדיפויות. חצי שעת פעילות ביום אינה מספיקה בשום קנה מידה.. בגיל שלך, מהנקודה שאתה נמצא את יכול רק לעלות אם לא תעשה את הדבר הנכון, והשמיים הם הגבול. אין מה להתווכח עם מבחן התוצאה, יהיה מי שיטיף לך סבלנות, אבל אם בחודש הראשון הורדת רק קילו מסכן אחד, אין לצפות לנס בחודשים הבאים. אם זה היה קורה אחרי כמה חודשים של הרזיה משמעותית הייתי אומר לך שזה נורמלי, אבל ההיפך אינו נכון. אם אמנם אתה אוכל רק 1200-1400 ק"ק, ואין טעות בחישוב, זה אומר אחד משני דברים: 1. קצב חילוף החומרים שלך הואט בצורה קיצונית, 2. אתה צובר נוזלים במידה מוגזמת (אם קורה, זה בעיקר אצל נשים). באופן נורמלי, גבר עם הנתונים שלך צריך לרדת משמעותית בחודש הראשון, אפילו עם 2000 קק"ל, במיוחד שעד עכשיו לא עשית דיאטה דלת קלוריות. יש רק דרך אחת והיא פעילות אירובית יומית בעצימות בינונית וכמה שיותר. היא לא תתן למטבוליזם שלך להאיט כהגנה נגד שוד השומן שאתה זומם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה די מדאיג מה שאתה כותב
גל03/09/2008תודה קודם כל. שנית, ההנחה שלי הייתה גם שיש טעות בחישוב הקלוריות אולם עברתי לניהול יומן קלוריות והתוצאה די עגומה. החישוב מדוייק. האם כדאי להוועץ ברופא לגבי אפשרות של בעייה רפואית? מה ההתמחות הדרושה לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל
אהרון03/09/2008אם לא עשית בדיקות דם לאחרונה ,תבקש בדיקה מקיפה כולל תפקוד בלוטת התריס (TSH). לא נראה לי שיש לך בעיה של תת פעילות אבל הכל אפשרי. כמו כן נתן לעשות מדידת BMR\RMR (קצב חילוף החומרים הבסיסי\במנוחה מוחלטת) לא נראה לי שעודף המשקל שלך ישכנע את רופא המשפחה לשלוח אותך לבדיקה הזאת, לכן כנראה שתצטרך לשלם פרטי באחת ממרפאות הספורט. אחד מהמקומות המומלצים הוא מכון ווינגייט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא עשיתי בדיקת דם לאחרונה
גל03/09/2008למעשה בדיקות כלליות, כולל EKG וכו'. הכל תקין ואפילו טוב פרט לכולסטרול LDL שברמה 146 מ"ג מצריך מעקב והקפדה (גמרנו עם גבינות צרפתיות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא קשור לEKG או LDL
אהרון03/09/2008חפש את TSH ואם לא, בקש בדיקה. אבל יותר רלוונטי לבדוק את המטבוליזם כפי שיעצתי לך .היא בדיקה לא מסובכת שמבצעים בבוקר אחרי צום של 10 שעות (מותר לשתות מים). באותה הזדמנות ימדדו לך גם את אחוז השומן, שאני מעריך אותו מעל 35% (תקין זה עד 20%). אל תסתמך על זה שאתה מוריד רק שומן ועוד לא הגעת לשריר. אם אמנם, זה יותר טוב מאשר זכיה בלוטו, המטרה שלנו היא לשמור על השריר ולא לקוות שנגיע כמה שיותר מהר לפירוקו רק כדי לרדת במשקל. אין דבר כזה, יותר מדי שרירים, יש רק יותר מדי שומן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי גל
ד''ר רוני חרמון03/09/2008לרדת במשקל לוקח הרבה זמן והרבה סבלנות כמות הקלוריות שלך ליום בכדי לשמור על המשקל הן 2400 קל' אם אתה אוכל 1200-1400 ליום זה מצויין אם תעשה פעילות רצופה במשך שעה אחת פעמיים בשבוע זה יעזור וכמובן תגביר את השתייה ל15-20 כוסות ביום. למה אתה לא יורד במשקל, תבדוק מה קורה עם הנפח (היקפים) שלך אם אתה יורד בהיקפים מצבך כבר טוב. לא תמיד הירידה במשקל ובנפח תואמת זה תלוי מה אתה מפרק כרגע יותר , שומן או שריר ככול הנראה אתה מפרק שומן ביחס יותר גבוה במקצת ולכן אתה יורד בנפח ברגע שתתחיל לפרק קצת יותר שריר זה יתן ביטוי במשקל. סבלנות ותמשיך כך בסבלנות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גל03/09/2008באמת אתחיל למדוד. את זה מעולם לא עשיתי ... אלא כשקניתי בגדים :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה יותר גרוע מלהיות שמן
אהרון03/09/2008בטן ענקית לאדם לא שמן במיוחד (לפעמים לא שמן בכלל ביתר חלקי הגוף), היא אינדיקציה שמרבית השומן הינו תוך ביטני ולא תת-עורי. השומן התוך ביטני מסוכן שבעתיים מהשני, זה מסביר בין היתר גם העליה בכולסטרול. להבדיל מתשובה נוספת שתקבל, אני מציע לך להמנע בשלב הזה מתרופה ולהכנס למשטר הרזיה. גם עם תיקח אותה היא לא תעשה את העבודה לבד בלי דיאטה ופעילות גופנית. תמיד כשיוצאת לשוק תרופה חדשה משכנעים את הלקוחות הפוטנציאלים שזה הפיתרון האולטימטיבי, נטול סכנה כלשהי ועם מינימום תופעות לוואי. יכול להיות שזה לא מפריע לך, אבל התרופה גם יקרה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה מיועדת למלכה
אהרון03/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)