מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יורדת במשקלבעל07/09/2008
אני בת 55 צועדת יום יום מיזה 3 חודשים 45 דקות בקצב מהיר. איני יודעת מדוע איני יורדת במשקל? איני יודעת גם כמה ק' עלי לרדת? ובכן: גובהי 158 ומשקלי: 68. בד"כ בריאה מטופלת אך ורק באלטרוקצין בגלל תת פעילות בלוטת התריס והשימוטו, כרגע מאוזנת גבולית. אם אמשיך כך ללכת מתי יש סיכוי שארד במשקל? אני אוכלת רק פעמיים ביום, לא אוכלת בין הארוחות ומשתדלת לשמור. אך תקופה ארוכה מאד אני לא עולה ולא יורדת מהמשקל הנ"ל. מה עושים? ולאיזה משקל עלי להגיע לפי הגובה שציינתי לעיל? תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני כן יודע, גם וגם
אהרון07/09/20081. התשובה פשוטה: את לא יורדת ולא עולה בגלל איזון בין הכנסה להוצאת אנרגיה. 2. את צריכה לרדת מתחת ל 60 ולנסות להתקרב אל 50 כפונקציה של מבנה הגוף. 3. אם במשך 3 חודשים אין תזוזה אין לצפות שתתחילי לרדת ללא שינוי: או שתאוכלי פחות מבחינה קלורית או שתגבירי את שריפת הקלוריות על ידי הגברת הפ"ג. אני ממליץ לשלב. 4. לא טוב לאכול רק פעמיים ביום (אם כי יש כאלה שמתאים להם). מומלץ לאכול 3 ארוחות מסודרות וגם משהו קל בינהן . זה על מנת לשמור על קצב חומרים סביר. האם את שותה מספיק? 5. בהתחשב בנתונים שלך, הקצב המומלץ הוא 2 ק"ג בחודש בממוצע, אבל גם פחות זה בסדר. העיקר היא ההתמדה ובעיקר השמירה. זה מותנה בשינוי קבוע של אורח החיים לאמור תזונה נכונה ופעילות גופנית נכונה יום יומית. אשמח לענות שאלות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
בעל08/09/2008שלום אהרון. תחילה, תודה על עזרתך. למראית עין, כלפי חוץ אני נראית קצת מלאה, לא שמנה ממש. אך הייתי רוצה להגיע לפחות למשקל של 64, כרגע: 68. מגיל אפס אני לא יודעת מה זה לשתות מים. ניסיתי הרבה פעמים, וגופי סולד עד מאד, הורגלתי מגיל קטן למתוק. אני שותה 2 כוסות ספרייט ליום, ו-2 כוסות תרכיז של פריגת עם מים ליום, בקיצור 4 כוסות שתייה. אני מודעת לזה שזה לא מספיק, אך כך התרגלתי מאז ומתמיד וקשה לי לשתות משקה אחר וגם להרבות בשתייה. העיקר בדיקת השתן תקינה, אני לא יבשה וזה מה שחשוב. אני חושבת שאולי בגלל שאני סובלת מתת פעילות בלוטת המגן, אז זה מונע ממני להרזות- כך אני חושבת, ואולי באמת לא יעזור לי כל ההליכה שאני עושה. מה דעתך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה יותר רצינית ממה שחשבתי
אהרון08/09/2008לא, הכוונה אינה לבעיה האנדוקרינולוגית שהשפעתה על ההרזיה מותנה על ידי האיזון התרופתי. הבעיה האמיתית היא הרגלי השתיה והאכילה שלך. על מספר הארוחות ביום כבר דיברנו. הבעיה המטרידה בשתיה היא לא רק הכמות אבל בעיקר האיכות. יש להניח שגם איכות האוכל לא יותר טובה, ותקני אותי אם אני טועה. את מכניסה באופן קבוע לגופך כמויות גדולות של סוכרים ריקים בתוספת צבע כימי וכימיקלים אחרים. אין לי עצה לגבי אופן הגמילה מההרגל ההרסני הזה אבל את תצטרכי למצוא את הפתרון. רק מעבר חד לתזונה נכונה כולל שתיה נכונה יתן תקווה להרזיה. ברור שאת צריכה להמשיך בצעידות וגם להגדיל את המינון והעצימות. אם תפסיקי, לא רק שלא תרזי אלא בטוח שתשמיני ללא שינוי דראסטי בתזונה. גם בלי קשר להרזיה, פעילות גופנית היא יותר מהמלצה לכל אחד מאתנו. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלה
ד''ר רוני חרמון10/09/2008אם אינך יורדת או עולה תקופה סימן שתזונתך אנרגתית מאוזנת בכדי לרדת במשקל המשואה צריכה להשתנות או לאכול קצת פחות או לעשות קצת יותר פעילות גופנית. מומלץ ללכת 60 דקות ולקצב אין חשיבות.
את צריכה לשקול 60-62 קילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"לקצב אין חשיבות". האמנם?
אהרון10/09/2008לגבי הוצאת האנרגיה הכוללת אין הבדל משמעותי בקצב בו הולכים מרחק מסויים. למשאל הליכה של 7 ק"ם בשעתיים שורפת בערך כמו אותו מרחק בשעה (לקצב מהיר יש בכל זאת עדיפות מעבר לשריפת קלוריות). אבל מרחק של 7 ק"ם שעוברים אותו תוך 60 דקות, ברור ששורף יותר אנרגיה מ3.5 ק"ם שגומים באותו הזמן, כלומר בקצב איטי יותר. הפרוש הוא שקצב כפול באותו פרק זמן שורף כפול שומן או שווה ערך. אם היה אחרת אפשר יהיה להכריז על סיום משבר האנרגיה. (אחרי הכול, הגוף שלנ מכונה, אמנם מסובכת אבל עדיין מכונה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר רוני חרמון13/09/2008משקלך צריך להיות 60-62 .את צריכה לאכול פחות קלוריות מהתוצאה שתקבלי מהחישוב של משקל כפול 24 כפול 0.9 . את צריכה לשתות כ- 15 כוסות ביום וללכת ברציפות 60 דקות ולא 45 דקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)