עליה איטית במשקל +תכנון הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה איטית במשקל +תכנון הריון
    ליאת
    08/09/2008

שלום, אני בת 34 שוקלת 55.7 גובהי 1.64 אני יודעת שאני נחשבת רזה. בעיניי מדובר ב-2-3 ק"ג שהתווספו לי במשך שנה וגורמים לי חוסר נוחות ואי השלמה עם הגוף שלי. עד לפני כשנה שקלתי 52-53 ק"ג. במשך השנה הזו שיניתי פעילות גופנית מאירובי+כח פעמיים בשבוע, לספינינג+פילאטיס+אירובי - גם פעמיים בשבוע. לא אהבתי את השינוי וכיום אני מחכה לפתיחת חוג של אירובי+כח כבעבר - פעמיים בשבוע, שעה בכל פעם. ברצוני להתמיד ולשלב הליכה מהירה של 8 ק"מ בשעה - לפחות פעמיים נוספות בשבוע. אני אוכלת: בוקר - יוגורט 0% עם 2 כפות שיבולת שועל או 2 לחם קל + כף גבינה לבנה 3%. צהריים - סלט ענק עם כף שמן + ירק מאודה וחתיכת עוף - בישול רזה כמעט ונטול שמן. ביניים - פרי או 2-3 ביסקוויטים רזים יבשים שאני מכינה או שלגון/גלידל דיאט. ערב - סלט עם 2 לחם קל וגבינה לבנה 3% או ממרח חצילילם קלויים או חומוס/טחינה - 1 כף או צלחת מרק ירקות או יוגורט 0% ושיבולת שועל. יוצא שאני חייבת מתוק אז שוב פרי או גלידל. אני נמצאת בתהליך של לפני הריון - אני לא יודעת מה אני צריכה ומה נכון ויש לי כמה שאלות: 1. אני מאוד רוצה לרדת 3-2 ק"ג וכנראה שמשהו אצלי לא תקין אם אני אוכלת ככה כמעט כל הזמן במשך השנה - ודבר לא משתנה. לא מבינה מה קרה. מה יכול להיות? 2. האם זה בסדר להוריד במשקל בו בזמן עם נסיון להיכנס להריון? 3. אני מתכוונת להירשם לחוג התעמלות שציינתי בקרוב (עניין של ימים עד שייפתח). מדובר באירובי (מדרגה) + כח (משקולות) - זה משהו שעשיתי כ-5 שנים לפני השינוי בשנה הקודמת ולכן אינו זר לי. שאלתי - בעלי לא מוכן שאני אמשיך בפעילות מחשש שזה יפגע בי - אני יודעת שלא כך הדבר ואף מומלץ להמשיך בפעילות גופנית בכל שלבי ההריון. האם אני יכולה לעשות אירובי+כח עד חודש שישי נניח ואח"כ לעבור לפילאטיס או שפילאטיס עדיף לכל התקופה למרות שאינו שורף קלוריות אלא מעצב/מחטב? 4. האם יש משהו שאני צריכה לשנות בתזונה שלי בגלל הסיבה שאני מנסה להרות? אציין שעד לפני כ-6 שנים שקלתי 72-74 ושיניתי אורח חיים. במשך כשנה השלתי כ-20 ק"ג ועד לפני כשנה שמרתי על ההישג בקלות, באדיקות, באותה מתכונת מזון של היום. השינוי היה בכוחות עצמי בעיקר בעזרת שינוי בחשיבה והרבה הבנה מקריאת מאמרים והתעיניינות בפורומים מסוג זה. עוד מילה - אהרון - אני קוראת את תשובותיך ונפעמת. כל הכבוד לך ויישר כח על הסבלנות והטיפול המסור בכל שאלה ושאלה. ולצוות - תודה שאתם מאפשרים לנו לשאול ולהיענות בצורה מקצועית כל כך ואדיבה. יום נפלא לכולכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לי

אהרון
    08/09/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי, הלוואי על כל עם ישראל!

אהרון
    08/09/2008

לא אנסה לשכנע אותך שהנתונים שלך מצויינים. מה שקובע היא הנקודה בה הרגשתך וסיפוקך העצמי נמצאים בשיא. אתייחס אחד אחד לנושאים שהעלית. גם ספינינג פעילות אירובית שתורמת להורדת אחוז השומן אם העצימות אינה גבוהה מדי (אז גם השרירים נאכלים). אירובי אינו מספיק פעמים בשבוע, כמובן שאפשר ורצוי לגוון. רעיון נפלא להוסיף הליכה רצינית לפחות פעמיים בשבוע.כוח, אפשר להסתפק בפעמיים לא רצופות בתנאי שאת עוברת על כל השרירים באופן אפקטיבי. גם פילטיס היא פעילות מצויינת. בוקר: אם את לא אוכלת ביניים הוסיפי גם כף נבט חיטה. (בקשי בחנות טבע). לפחות 100 גר גבינה.הלחם כמובן שצריך להיות מחקמח מלא . צהריים: במקום עוף, מדי פעם דג איכותי (רצוי טרי) צלוי בגריל של התנור. השילגון רק בשביל הכיף. בשביל הערך התזונתי מומלץ יוגורט טבעי עם חתיכות פרי מתוק. ערב: ממרח חצילים קנוי אינו מאכל איכותי כמוכן חומוס\תחינה. לא קשה להכין בעצמך או לקנות במקום קטן אמין, תוצרת בית (לא בסופר) 1====הגוף שלנו מתאים את עצמו למשטר תזונה דל קלוריות על ידי התיעלות וחיסכון אנרגיה. אל תשכחי שהמשקל שלך ככתוב בספר וגם הגוף יודע את זה. 2====אני לא יודע אם את עוברת טיפולי פוריות, אבל ללא קשר כדאי להתרכז במטרה הראשית. 2-3 הק"ג יכולים לחכות. להוריד עוד את הערך הקלורי, גובל בהרעבה וזה עלול לגרום להפרת איזונים הורמונליים. 3====אם אין בעיות מיוחדות (כדאי יהיה לקבל חוות דעת רפואית), בעיקרון אין מניע מפעילות אירובית מתונה-בינונית וגן כוח בעומסים עד 60% . כמובן שבמקרה של דימומים או מצב אחר שמחייב שמירת הריון, אין מה לדבר על פעילות כלשהי 4 === התזונה שלך מאוזנת, הייתי מוסיף כבד צלוי פעם בשבוע (ברזל, חומצה פולית, B12, A ועוד) כמוכן תדאגי להספקה סדירה של סידן על ידי אכילה מספקת של מוצרי חלב (לא נטולי שומן) ירקות עלים, סרדינים, גפילטה פיש ביתי טחון עם עצמות. . ====תודה על המילים החמות. תענוג לשמוע. אשמח לענות לשאלות והבהרות. בהצלחה! .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לי

ד''ר רוני חרמון
    10/09/2008

משקלך האופטימלי צריך להיות 52-54 קילו. כל הכבוד על כך שאת שומרת על משקל יציב כל כך הרבה זמן אחרי ירידה גדולה. כן צריך ורצוי לרדת במשקל למשקל אופטימלי לפני הריון.
    בהריון לא צריך לעלות יותר מ- 10 קילו.
    בכדי לרדת במשקל במצבך את צריכה לשנות את המשואה האנרגית ולהפוך אותה לשלילית. ע"י קלוריות ליום פחות (ממש לספור) או עוד ספורט. שתייה מרובה של מים יכולה לעזור והחשוב מכול התמדה וסבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו