טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני במעקב אצל דיאטנית, והיא נתנה לי תפריט לדיאטה ללא פחמימות.
אני 1.65 ובמשקל 86 בן 20
השבועיים שלוש הראשונים היו דיי קשים עבורי אבל הצלחתי לרדת 3 קילו בשבועיים האלו.
מאז המשכתי בדיאטה אבל אני לא רואה שום ירידה. עד כמה שאני יודע, אני אמור להמשיך בירידה ולאבד נוזלים, אבל משום מה זה לא קורה. אני אוכל בבוקר ביצה אחת עם ירקות וגבינה או סלט ירקות וקופסאת טונה אחת, ובצהריים ערב אני אוכל מנה של 150-200 גרם בשרי וסלט עם שמן זית.
הדיאטנית הגבילה אותי לפרי אחד ביום, אבל מידי פעם יוצא שאני אוכל 2-3 פירות. בין לבין זה או פרי או יוגורט 3%, אפילו שניים כאלו. בסופי שבוע אני שותה בקבוק בירה או כמה כוסות ג'ין\וודקה
אני עושה פעילות ספורטיבית פעם ב.. עד כמה שאפשר עם הבריאות שלי.
אני שותה בסביבות ה5-8 כוסות מים ביום+ 1-3 כוסות קפה עם חלב, ללא סוכר.
השאלה היא, מה לעשות עוד? הדיאטה היא מבחינתי דיי נוקשה, ואין לי איפה לצמצם עוד. פעילות ספורטיבית אני לא יכול לבצע יותר מידי, יש לכם המלצות? תודה רבה.
בנוסף, האם פרכיות תירס מותרות במקרה שלי?, האם כוסמת מותרת?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני מעריך שאתה אוכל 1500 קק"ל לכל היותר, להוציא את הבירה והוודקה השבועיות (טב לוותר
\ לצמצם). בהתחשב במשקל שלך ולמרות הגובה, זה היה צריך להרזות אותך בשלב הנוכחי אפילו משמעותי לו עשית פעילות גופנית יום יומית במינון הנכון. מלבד העדר הפ"ג, אני סבור שגם הדיאטה
עשירת החלבונים לא מתאימה לך, מעבר ל 3 הק"ג . אני לא מציע לך "סבלנות" (יהיה מי שייעץ לך).
אני גם מניח שאתה סובל מעצירות, ותקו אותי אם אני טועה.
על אף שאני דוגל בתפריט מאוזן כאורח חיים, במקרה שלך אני מציע דיאטה "יש לי יום יום חג" מבוססת על מזון שונה בכל יום אך לא משתנה במשך היום. אין הכרח להיות נאמן לסדר הימים.
אין להמשיך יותר משבועים ויש לצפות לחידוש הירידה (לא רק של נוזלים אלא גם שומן משמעותי)
אם אתה מאוד אוהב תפריט מסויים אפשר להמשיכו יומיים אך לא יותר.
בסוף התקופה תעבור לדיאטה מאוזנת על בסיס יומי.
א: 5-6 כוסות לבן טבעי (לא מעדן) , ירקות חיים חופשי (בהנחה שלא תוכל לאכול יותר מ2 ק"ג)
ב.: 2 ק"ג תפוחי עץ
ג: כרוב ללא הגבלה + מלפפונים + 2 פילפלים אדומים, קופסת גבינה לבנה 3%
ד: אבטיח ללא הגבלה או 6 אשכוליות.
ה: 2 ביצים קשות, 150 גר חזה עוף צלוי (ללא שמן) 200 גר סלמון צלוי, קילו עגבניות.
ו:: 150 גר אורז חום (לפני בישול), 100 גר שיבולת שועל 60 גר נבט חיטה, חסה ומלפפון חופשי.
שבת: שילוב של חצי, חצי מ 2ימים לפי בחירתך.
בתאבון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
אורולוג וכירורג מומחה
ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר.
ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופ... קרא עוד