פצחתי בדיאטה ויש לי שתי שאלות בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצחתי בדיאטה ויש לי שתי שאלות בבקשה
    מיכל
    30/06/2007

שלום, אני בת 28, 1.63 במשקל 65 ורוצה להרזות 10-12 ק"ג. התחלתי בדיאטה שמבוססת על 1000 קלוריות ביום בשילוב עם מעט פעילות גופנית (הליכה של שעה פעמיים בשבוע, כפיפות בטן ויוגה).
    האם 1000 קלוריות יביאו לירידה בריאה ועקבית במשקל או עליי לשנות את המאזן?
    כמה זמן בערך עליי לצפות שיקח עד להגעה למשקל המיוחל?

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיאטה חדשה

מוניקה קרן
    01/07/2007

שלום,

מבחינה אנרגטית, דיאטה של 1000 קלוריות אינה קיצונית מדי. הדיאטה היא מאוזנת בתנאי שהיא מכילה את כל רכיבי התזונה ביחסית הנדרשים.

לגבי הזמן שיקח לך להגיע למשקל היעד, זו שאלה שקשה לענות עליה. קצב ירידה ממוצע של 1-1/2 ק"ג בשבוע הוא קצב סביר ובריא. יחד עם זאת את צריכה להבין שהרזיה היא תהליך עם עליות ומורדות, לכן יתכנו תקופות בהן יהיה קצב מהיר יותר, איטי יותר או עצירה במשקל.

זה מצוין שהחלטת לשנות את אורח חייך ולאכול בריא, לעשות פעילות גופנית ולרדת במשקל. היי שלמה וסבלנית עם התהליך שאת עושה והתוצאות יבואו.

בהצלחה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה ושאלה נוספת

מיכל
    01/07/2007

ראשית, תודה על התגובה המהירה.
    האם למעשה קיימת "נוסחא" לאיזון בין אבות המזון? אני משתדלת לשלב את כולם במהלך היום- פחמימות, חלבונים, שומן, פירות וירקות (טריים ומבושלים). האם את ממליצה על הגבלת כמויות מסויימות מאחת או יותר מקבוצות המזון הללו במסגרת 1000 הקלוריות היומיות שלי? מהי החלוקה הנכונה?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מוניקה קרן
    02/07/2007

שלום מיכל,

החלוקה בין רכיבי התזונה מתיחסת לאחוז הקלוריות שהם מספקים מסך התפריט היומי. החלוקה צריכה להיות: כ- 55% צריכות לבוא מפחמימות, כ- 15% מחלבונים וכ- 30% משומן. לפעמים נעשים שינויים ביחסים הללו בהתאם לשיקולים שונים.

אני ממליצה לך להתיעץ באופן פרטני עם איש מקצוע ולקבל הדרכה לגבי התפריט האישי שלך, לצורך ירידה טובה במשקל ובריאות כללית.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו