מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין Dרן12/09/2008
החשיפה שלי לשמש אפסית ורציתי לברר לגבי ויטמין D. 1. האם ניתן להשיג את כל התצרוכת מהמזון בלבד? והאם זה שווה ערך לקבל את הויטמין מהמזון במקום מהשמש? 2. אם כן, מהי הכמות שיש לצרוך במקרה כזה? (מחלב מועשר וכו') 3. הבנתי שיש צורך להיחשף לשמש כ15 דקות ביום. האם ניתן להחליף זאת בהשתזפות של חצי שעה של כל הגוף בסופשבוע? 4. האם ידועות סכנות נוספות של מחסור בחשיפה לשמש או שויטמין D זה כל הסיפור? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
אהרון12/09/2008החשיפה שלי לשמש אפסית ורציתי לברר לגבי ויטמין D. 1. האם ניתן להשיג את כל התצרוכת מהמזון בלבד? והאם זה שווה ערך לקבל את הויטמין מהמזון במקום מהשמש? ===רצוי לשלב אבל אפשר בקלות לקבל מתזונה נכונה 2. אם כן, מהי הכמות שיש לצרוך במקרה כזה? (מחלב מועשר וכו') ==== הכמות המומלצת היא 10 מיקרוגרם (400IU) ביום לא החלב המקור הטוב ביותר אלא דגים עם אחוז סביר של שומן כגון סלמון, סרדינים, חליבוט, חרינג, טונה בשמן, פורל, דניס,קוד וגם בביצים אבל פחות. 100 גר סלמון טרי ביום יספק לך את הנדרש ומעבר לזה. בלי קשר, מומלץ לאכול כמה שיותר דגים במקום בשר 3. הבנתי שיש צורך להיחשף לשמש כ15 דקות ביום. האם ניתן להחליף זאת בהשתזפות של חצי שעה של כל הגוף בסופשבוע? ====זה לא יעיל באותה המידה אבל תורם. גם חשיפת הפנים, העורף, הידיים של כמה דקות ביום תוך הליכה ברחוב זה מספיק. 4. האם ידועות סכנות נוספות של מחסור בחשיפה לשמש או שויטמין D זה כל הסיפור? ===צריך להחשף כמה שפחות לשמש בעיקר בזמן שהקרינה העל-סגולית חזקה. לפי הגישה המודרנית לא צריך בכלל חשיפה מכוונת. הערה: הזהר מתוסף וויטמין D, עלול לגרום לסיבוכים כגון הווצרות עודף סידן בדם שמהווה בעיה רצינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול וסוכר בגיל צעיר
נטלי14/09/2008תודה רבה לך, לגבי מה ששאלת: HDL 44 LDL 232 אני לא ככ מבינה בזה, על מה מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רן
ד''ר רוני חרמון13/09/2008מאזן הסידן בגוף מאוד מורכב, כן שמש מפעילה את ויטמין D . אבל בכדי לספוג את הויטמין שיהיה יעיל במטבוליזם של הסידן יש להתיעץ במומחה. חלב מעושר זה לא פיתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכך חששתי
רן13/09/2008אם הבנתי נכון, חשיפה לשמש היא הכרחית על מנת להפעיל את הויטמין D. כלומר מה שאתה אומר זה שאסור לי להסתפק במזון בלבד (אפילו 100 גר' סלמון ביום) וחובה להיחשף לשמש? אם אני צורך 100 גר' סלמון ביום אז יכול להיות מצב שבדיקת דם תראה כאילו יש לי מספיק ויטמין D בדם ואילו בפועל המטבוליזם שלו לא יפעל כראוי בגלל המחסור בשמש??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמש יש תפקיד מוביל
אהרון14/09/2008תזונה נכונה ומאוזנת צריכה לכלול דגים ללא קשר ל וויטמין D, אבל אם מסיבה כלשהי לא אוכלים דג (למשל צמחונות) חשיפה חלקית לשמש בזמן קרינה על-סגול מוגברת של 10-15 דקות ביום תעשה את העבודה. אנחנו בארץ שטופת שמש (יותר מדי לטעמי ) ואתה לא צריך לדאוג. אם מסיבה בריאותית אסורה לך חשיפה מינימלית, אין לך ברירה אלא להסתפק בוויטמין תזונתי שהוא יעיל מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)