תפריט מאוזן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט מאוזן
    לימור
    13/09/2008

שלוםרצתי לדעת אים התפריט שהרכבתי לעצמי הוא טוב בוקר 2 פרוסות לחם עינן מחיטה מלאה (לא קל ) כף גבינה עד 5 אחוז ירקות נס קפה ביניים פרי או ארטיק קרח או דנונה 0 אחוז צהריים חזה עוף לייט טבעול חצי כוס אורז או תפוח אדמה בינוני ירקות מאודים ביניים חטיף בריאות ערב 2 פרוסות לחם עינן חביתה ירקות טרייםאו קורפלקס עם 2 כפות גבינה אשמח לדעת כמה קלוריות יש בתפריט ואם הוא אכן יכול להיות טוב כדי לרדת במישקל (כמה אני אמורה לרדת בשבוע . אני בת 34 ושוקלת 59 . ועוד דבר האים הלחם שהוא לא קל זה בסדר לדיאטה .(הוא פשוט טעים ומשביע יותר מכל הלחמים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפריט מאוזן

הוספת תגובה

• שלום לימור

ליטל סמואל-לוי
    13/09/2008

התפריט שבנית לעצמך מכיל כ-1000 קק"ל פלוס מינוס.
    בהחלט את יכולה להישאר עם הלחם המלא והמשביע יותר, ולא חייבת לעבור ללחם קל. הייתי מוסיפה גם מוצר חלב נוסף (כוס חלב מועשר / יוגורט ...) כדי להגדיל את כמות הסידן.
    באופן תאורטי את אמורה לרדת במשקל אם תפריט כזה למרות שקשה לומר כמה מראש משום שזה אינדיבדואלי ומושפע לא רק מגיל ומשקל. בכל מקרה לא מתחילה עם תפריט שמכיל פחות קלוריות.
    זכרי להקפיד על 2 עקרונות חשובים:
    1) קצב הירידה המומלץ הוא 1/2 ק"ג לשבוע. אם את יורדת בקצב מהיר יותר (והכוונה היא לא בשבוע הראשון) סימן שאת אוכלת מעט מידי וזה עלול לפגוע בקצב חילוף החומרים. אם הקצב איטי מכך, נסי להגביר פעילות גופנית.
    2) גווני את התפריט בעזרת קבוצות תחליף (למשל טונה במקום חביתה, פסטה במקום תפו"א...). בצורה זו התפריט יהיה יותר מזין וגם לא תשתעממי...
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 הערות

אהרון
    14/09/2008

1.אני מעריך שאינך מקבלת מספיק סידן (800-1000 מג). 2. חזה עוף (למה טבעול ולא טבעי?) כל יום לא מספק מספיק ברזל, B12 והוא בכלל דל ערך תזונתי. דג איכותי ובשר בקר רזה עדיפים לפחות מדי פעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צמחונית וגם לא אוכלת דגים

לימור
    14/09/2008

ואים יש לכם כמה טיפים לתת לי אני אשמח (למשל ארוחות שייש בהם ברזל וגם דלות קלוריות.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל לצימחוניים.

אהרון
    14/09/2008

הערה: הברזל מן הצומח נספג פחות טוב אבל נוכחות וויטמין C עוזרת. פירות טריים: מנגו, פירות יער, תמרים, משמש וביתר הפירות בכמות קטנה יותר. פירות יבשים: ברובם אבל גם הרבה קלוריות (לאכול במידה) ירקות: ארטישוק, גזר,פטריות, כרובית, פטרוזיליה, צנון. בכל יתר הירקות יש כמות סבירה קיטניות: יש בכולן אבל גם הרבה קלוריות (לאכול במידה) דגנים ומוצריהם : נבט חיטה, שיבולת שועל, חיטה מלאה, (האורז דל במיוחד). עשירים בברזל וקלוריות. ביצה: רק בצהוב (גם הרבה כולסטרול) שמרי בירה עשירים מאוד בברזל גם בחלב ומוצריו יש אבל לא משמעותי מלבד הגבינות השמנות שלא כדאי לאכול. לעומת זאת, אכילת מוצרי חלב יחד עם מוצרים מן הצומח מעודדת את הספיגה בזכות החלבון. הערה: קקאו, תרד, מנגול מכילים הרבה ברזל אבל הוא לא זמין בגלל הנוכחות של חומצה אוקסלית שקושרת את המתכות. הקקאו אפילו "גונב" ברזל מן הגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול וסוכר בגיל צעיר- המשך

נטלי
    14/09/2008

תודה רבה לך ד"ר.. זוהי הבדיקה השניה שעשיתי , מבין 2 בחודש האחרון ולכן זוהי המעודכנת.... אפנה לרופא הנשים לצורך החלפת הגלולות.תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו