פער בדפקים....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פער בדפקים....
    בעל
    15/09/2008

אני ובעלי בסביבות גיל ה-50+. צועדים 45 דקות במרחק של 4 ק"מ. מה דעתכם על הזמן, האם זה בסדר לגילנו? האם זה מספיק לצעוד כך יום יום? האם זה מראה על כושר?. כשחזרנו לביתנו מתוך סקרנות מדדנו אחד לשני לחץ דם ודופק. מעניין מאד: אצלנו היה לחץ דם תקין, אך הדופק אצלו היה: 120 ואצלי היה: 75. והלכנו יחד באותו קצב. נכון שהוא יותר שמן ממני, אך האם זה נורמלי שיש כזה פער בדפקים? הלכנו שנינו מהר, אך מדוע הדופק אצלי נמוך מאד יחסית אליו?, לאחרונה בזמן מנוחה בבית הדופק שלי הוא בסביבות ה-60. מה זה אומר????? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פער בדפקים....

הוספת תגובה

• כושר, דופק ובריאות זה אישי

אהרון
    15/09/2008

פעילות גופנית לא רק שהיא בסדר אבל חובה לכל גיל, במינון ועצימות בהתאם לכושר (נתן ורצוי לשפר) מה שאתם עושים רק עוזר לבריאות וגם להרזיה עם זה מלווה גם בתפריט נכון. הזמן\מהירות בסדר בשבילך ואת יכולה אפילו להגביר. הדופק המנוחה שלך מצויין אפילו ספורטיבי. את הדופק צריך למדוד בדיוק ברגע הסיום וגם תוך כדי פעילות.. עבור הגיל שלכם צריך להגיע לא יותר מ 120. לפרקי זמו קצרים אפשר גם יותר מזה. המקסימום הוא 160 אבל זה רק על הנייר. אם לבעלך היה דופק 120 כמה דקות אחרי ההפסקה, נראה שהקצב הנוכחי קצת גבוה ויש להניח שהוא עבר אותו בהרבה בזמן הצעידה. אם זה נכון, צריך להאיט ולהעלות את הקצב בהדרגה עם שיפור הכושר.את המרחק אין בעיה להגדיל אם יש להם זמן וחשק. צעידה נעימה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון- הרבה הרבה תודה מקרב לב.

בעל
    16/09/2008

תודה על עזרתך. מיניין הידע הרב? האם אתה מורה לספורט או משהו כזה??????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא

אהרון
    16/09/2008

אני לא מורה אבל מצואי בנושא . בענייני פעילות גופנית ספציפית אני ממליץ לך לבקר ולשאול בפורום כושר גופני, שם מובטחות תשובות מהירות, מקצועיות וממצות בהרחבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לאחת

ד''ר רוני חרמון
    16/09/2008

הליכה של 45 ד' טובה אבל הליכה של 60 ד' למרחק של 5 ק"מ עושה יותר ומספיק. פעילות כזו משמעותה שהבריאות שלכם סבירה . לגבי דופק שונה , הדבר תלוי בתפוקת הלב. הרזרבות ותפוקת הלב של בעלך פחות טובה מזו שלך למרות שלחץ הדם בסדר כלומר כוח הדחיפה והיניקה של הלב במאמץ אפילו לא כל כך גדול כמו הליכה של שעה אינו מספיק לצרכים ולכן הדופק עולה. לחץ הדם לא משתנה כיוון שככול הנראה גמישות כלי הדם שלכם עדיין בסדר. דופק 60 במנוחה מלמד על לב ספורטאי כלומר כושר לבבי טוב.
    ממליץ לבעלך לעבור בדיקה של כרדיולוג. למרות שאיני חושב שיש לו משהו חמור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל-ד"ר חרמון ואהרון היקרים!!!!!!

בעל
    16/09/2008

תחילה, תודה על התייחסותכם לשאלתי. יש לי חדשות עבורכם ומעניין מה תגידו לי עכשיו?: לי גילו לפני שנה הפרעה דיאסטולית בדרגה שנייה עם דליפה מינורית באחת המסתמים, הקרדיולוג לא נותן לי טיפול תרופתי רק אמר שאני אהיה במעקב ואעשה יום יום הליכה. ז"א: שלי יש קצת בעייה בלב ותראו לאיזה דופק אני מגיעה ,יש כאן סתירה.... ולעומת זאת לבעלי אין שום בעייה בלב, רק הוא סובל מעודף משקל כ-30 ק' . (הוא נמצא כעת בטיפול אצל דיאטנית...). ושוב תודה על תגובתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה דיאסטולית- מימצא שכיח באקו לב

אהרון
    16/09/2008

אם לא מלווה בלחץ דם גבוה לא מומלץ טיפול תרופתי. הרופא שלך קיבל את ההחלטה הנכונה. פעילות אירובית בעצימות בינונית יכולה רק לעזור. המשיכי למדוד את הדופק בזמן הפעילות. אצל בעלך הסיפור שונה. בגלל עודף משקל ניכר ומסוכן, הלב לא עומד בקצב גם אם לא התגלתה חריגה. אם ההרזיה ושיפור הכושר האירובי הכל יסתדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו