ארוחות מסודרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוחות מסודרות
    רן
    22/09/2008

אני בן 23, משקל: 70 ק"ג, גובה: 1.80. עד עכשיו הייתה לי נטייה לאכול 2 ארוחות גדולות ביום (בצהריים ובערב) ואולי עוד איזו ארוחה קטנה באמצע. הבנתי שרצוי לאכול כל שעתיים-שלוש משהו קטן אפילו. אני מנסה להתחיל לאכול 4 פעמים ביום - משהו קטן כל פעם אבל לא הכי מסתדר כי כשאני רעב אני רגיל להעמיס ולא שם לב שאכלתי יותר מדי ואז אני לא רעב הרבה זמן... השאלה שלי - 1. איך אני יכול לדעת כמה קלוריות אני אוכל בארוחה כך שאני אדע לתכנן נכון כמה לאכול? 2. כמה קלוריות אני צריך לאכול ביום בסה"כ וכמה בכל ארוחה (אם אפשר להפריד ליום שבו אני לא עושה פעילות ספורטיבית וליום שבו אני כן עושה פעילות ספורטיבית)? יש לציין שאין לי בעיית משקל או אכילה, פשוט אני מנסה לשנות את ההרגל הזה שבו אני אוכל יותר מדי בארוחה ואז אוכל פחות פעמים ביום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארוחות מסודרות

הוספת תגובה

• תזונה

אהרון
    22/09/2008

"על פי הספר" אתה אמור לאכול 5-6 פעמים ביום, מתוכן 3 ארוחות מסודרות. אתה צריך לדעת שבתזונה ודברים אחרים הקשורים לגוף יש הרבה מיתוסים. מחקר שנערך לאחרונה מראה שאין הבדל בהשמנה או הרזיה בין מי שאוכל 3 ארוחות ביום לבין מי שאוכל 5-6 בתנאי שההרכב היומי, כולל הערך הקלורי זהים. אין הוכחה יותר טובה ממבחן התוצאה. הBMI שלך אידאלי עם התזונה הנוכחית, אם כי אינני יודע את אחוז השומן שלך שהוא נתון עוד יותר משמעותי. אני מייעץ לך בחום לא להתחיל עם אובססיה של שקילות וחישובי קלוריוח. זה כמו לקחת משכך כאבים גם עם כלום לא כואב. חלק את הארוחות איך שאתה אוהב ונוח לך אבל עד כמה שאפשר על פי כללי התזונה הנכונה מאוזנת ומגוונת. אני לא יודע מה הקף הפ"ג שלך, אבל אם אתה פעיל (לא ברמה השגית) אתה שורף + - 2500 קק"ל. כמובן שבימים שאתה פעיל יותר, באופן טבעי תהיה יותר רעב ותאוכל יותר אבל גם אז לא צריך לפוצץ את הבטן. מומלצת פעילות 2-3 שעות אחרי הארוחה, ושעה (אם יהיה קצת יותר לא יקרה אסון) לפני ארוחה מאוזנת. אם הפעילות היא בעיקר אירובית בעצימות מעל בינונית, מומלץ לאכול פחמימה קלה לעיכול כגון בננה אבל לא ירקות, פירות חמוצים או מוצרי חלב, 30 דקות קודם. אחד מהמיתוסים הוא הצורך לאכול חלבון מיד אחרי פעילות, אם כבר, יש היגיון לאכול פחמימות כדי למלא את עתודות הגליקוגן שהתרוקנו, אבל רק אם המטרה אינה הרזיה. כמובן שהארוחה העיקרית שאחרי האימון תכיל גל חלבון איכותי. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רן

ד''ר רוני חרמון
    23/09/2008

אתה צריך לאכול כמות קלוריות ליום השווה לחישוב של משקל כפול 24 כפול 0.9 . לא משנה איך אתה מחלק את הקלוריות במשך היום וכן אתה יכול לאכול בהתאם לפעילות הגופנית שלך . לדוגמה הליכה של שעה כ- 250 קלוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1512?

רן
    23/09/2008

תודה על תשובתכם. מהחישוב יצא לי 1512 קלוריות. זה לא מעט מדי (חשבתי שצריך לפחות 2500 קלוריות ליום).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל מאוד

אהרון
    23/09/2008

שהנוסחה הזאת מסתובבת הרבה זמן בפורום מתוך חוסר הבנה. הנוסחה משקל * 24 עבור גברים צעירים לא שמנים עם מטבוליזם ממוצע, ומשקל*24*0.9 עבור נשים אמורה לחשב את ההוצאה הקלורית היומית בממצב של מנוחה מוחלטת שנקרא RMR (RESTING METABOLISM RATE. עבורך יוצא בערך 1700 קק"ל בתנאי שאתה שוכב ללא תנועה, בלי לשתות או לאכול, במשך 24 שעות בחדר ממוזג. אתה יכול לחשב לבד בעזרת מחשבונים שנמצאים במספר אתרים כולל שלנו. כמובן שתראה הבדלים קטנים מאתר אחד לשני אבל האינדיקציה טובה. גם אם אתה לא תעשה שום פעילות גופנית יזומה, תשרוף לפחות עוד 400 קק"ל בפעולות שגרתיות . אם בנוסף תבצע גם פעילות גופנית סדירה תשרוף יותר ואם היא אפקטיבית גם תזרז את הוצאת האנרגיה במצב מנוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו