למה הדיאטה נתקעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה הדיאטה נתקעת
    נערה בת 17
    28/02/2007

שלום,אני נערה בת 17 בגובה 1.60 ומשקל 60 ק"ג. הורדתי כ-15 ק"ג במהלך 4 חודשים אבל עכשיו שום דבר לא עוזר ואני נשארת תקועה באותו משקל. בנוסף עסקתי בפעילות אירובית של שעה כל יומיים אך נאלצתי להפסיק כתוצאה במעיות ברירות. עכשיו אני עושה ספורט שוב אבל לא נראה שזה משפיע. אני מפחיתה את כמות הקלוריות כדי לרזות וזה לא עוזר. כרגע אני אוכלת 400 קלוריות ביום. אנא הסבר לי כיצד אגרום למשקל לרדת בלי לפגוע בבריאותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה הדיאטה נתקעת

הוספת תגובה

• למה הדיאטה נתקעת

מוניקה קרן
    01/03/2007

המהלך הטבעי של ירידה במשקל הוא: ירידה, פלאטו (קו ישר, כלומר ללא ירידה), המשך ירידה וחוזר חלילה. הפלאטו הזה יכול להופיע אחרי ירידה של קילוגרמים בודדים או רבים יותר. אצלך אחרי ירידה גדולה של 15 ק"ג. לא ידוע למה זה קורה. יש סברות, שהגוף מתארגן מחדש למצב החדש בו נמצא. התקיעות הזו בד"כ חולפת מאליה. ממשיכים בתפריט, בפעילות הגופנית ותוך שבועיים עד חודשיים ממשיכה הירידה. לפי מה שאת מתארת, אצלך היה שינוי גם במאזן הקלוריות. הפסקת פעילות גופנית, שזה כשלעצמו יכל ליצור תקיעות או האטה בירידה. בגלל הסיבות הרפואיות שציינת נוצר מאזן חדש. כדאי שתדעי שכעת משקלך תקין לגובה. נכון, את יכולה להמשיך לרדת במשקל, וכנראה שאת גם רוצה. אך אכילה של 400 קלוריות אינה הפיתרון! זו הרעבה לשמה, אינה בריאה לך ומאוד מסוכנת. כדי לשמור על משקלך מומלץ שתאכלי 1500-1700 קלוריות ליום. כדי לרדת במשקל, לא מומלץ שתוכלי פחות מ-1200 קלוריות. יש סיכוי שהתקיעות במשקל תמשך לעוד זמן מה. כאמור זה טבעי. התעזרי בסבלנות.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו