האם אני אוכלת מספיק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני אוכלת מספיק?
    עדנית
    03/07/2007

דר' שלום,
    אני בת 23 גובה 1.68 והתפריט היומי שלי הוא:
    בבוקר- ביצה קשה + כף גבינה 5% +חצי קופסא של קוט'ג 1/2%
    בצהריים -חזה הודו +2 כפות אורז מלא
    בערב- חפיסה של קוט'ג 1/2% + כפית חומוס
    במשך כל היום אני לא אוכלת כלל סוכר ולא פחמימות אחרות (פרט לאורז שצינתי).
    במשך כל היום אני אוכלת ירקות ירוקים ללא הגבלה (לדוגמא, אני יכולה לאכול 4 קילו מלפפונים ביום +כרוב ירוק שלם)
    אני לפעמים אוכלת תפוח במקום ה-2 כפות אורז.
    בנוסף אני עושה ספורט 5 פעמים בשבוע (כ-35-40 דקות על מכשיר סקי)
    אני רוצה לציין שהמחזור הודשי שלי לא סדיר. אני יכולה לא לקבל מס' רב של חודשים- ואז המחזור חוזר לחודשיים ושוב מפסיק למס' רב של חודשים.
    האם אני אוכלת מספיק פחמימות, חלבונים, שומנים בתפריט היומי שלי?
    האם יש משהוא שלדעתך אני לא אוכלת ובגלל זה מפסיק לי המחזור? האם אני עושה לעצמי נזק בלתי הפיך?
    כמה קלוריות ילדה בגילי צריכה לאכול?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני אוכלת מספיק?

הוספת תגובה

• אוכלת מספיק?

מוניקה קרן
    03/07/2007

שלום קרן,

על פי החישוב שאני עשיתי את צורכת כ- 700 קלוריות בלבד והיתי נדיבה. זה מעט מאוד.
    מספר הקלוריות המדויק שעלייך לצרוך תלוי בגורמים שונים, ובעיקר במשקל שלך, אותו לא ציינת.

בכל מקרה איני ממליצה על צריכת תפריט של פחות מ- 1000 קלוריות, במיוחד ללא השגחה והדרכה מקצועיים.

התפריט שלך די עשיר בחלבונים, אך דל מאוד בפחמימות וגם בשומנים. את אוכלת כמות גדולה של ירקות, המספקים הרבה סיבים תזונתיים, ויטמינים ומעט מינרלים, אך גם עלולים להפריע לספיגה תקינה של רכיבי תזונה אחרים.

העילמות של הוסת היא סימן מדאיג שיש לטפל בו.

בברכה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו