מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריך ייעוץ לבעיה מסויימתShel28/09/2008
שלום רב, אני בן 21 גובה כבערך 1.75 ושוקל 88 קילו. הייתה תקופה בעבר שבה הייית רזה יותר (כבערך 10 קילו פחות) אבל כל השעות מול המחשב ללא פעילות גופנית גרמו לי להעלות במשקל. החלטתי לקחת את עצמי בידיים במטרה להרזות, אני מרגיש חוסר בטחון במצב בו אני נמצא כעת וזה נורא מפריע לי. אפילו לראיונות עבודה חדשים לא בא לי ללכת בכדי שהמראיין לא ישלול אותי עקב המשקל :(, ממש חוסר בטחון. התחלתי לאכול יותר בהיגיון וללכת לחדר כושר כ- 3 פעמים בשבוע (יום כן יום לא). שאלתי הראשונה היא מה אני עושה בסופי שבוע (שישי שבת), שאין עבודה, אין חדר כושר, ואני רוב הזמן בבית ופשוט אוכל ללא הפסקה, כל מה שאני לא עושה במהלך ימי החול בשבוע אני שובר בסוף השבוע, זה פשוט מוציא אותי מדעתי ואני לא מצליח למצוא לזה פתרון, כל סוף שבוע אותו הדבר, אחר כך מתחיל שבוע חדש ואני שוב חוזר לעשות כושר ולאכילה בהיגיון והכל ללא שום בעיה, אבל אני מגיע למצב שאני לא יורד במשקל ולדעתי זה עקב הסופי שבוע הנ"ל. שאלתי השנייה היא, כתוצאה מעלייתי במשקל, אזור החזה ממש הפך שומני ובצורה הומוריסטית ניתן לדמותו לחזה של אישה, וזה נורא, נורא מציק לי. האם כתוצאה מהרזיה כללית גם אזור החזה יקטן/יתיישר/יצטמק לצורה נורמלית ושטוחה? בחדר הכושר כשאני מתאמן על מכשירי חזה, האם עלי לעבוד על הרמת יותר משקל בחזה או פחות משקל ויותר "סטים"? תודה רבה וממתין לתשובה, של
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
אהרון28/09/2008לפי התאור בנוסף לנתונים, אחוז השומן שלך ניכר, אני מעריך מעל 35%. על אף גילך הצעיר בו מסת השרירים עוד גדלה באופן טבעי לפני שתתחיל נסיגה בעוד כמה שנים (אלא אם תמשיך באימונים), 10 ק"ג שהעליתה לאחרונה, הם שומן ברובם הגדול. מה זה "לאכול יותר בהיגיון"? אתה צריך דיאטה מאוזנת ומושכלת של 1600 קק"ל בנוסף לפעילות אירובית יומית של 60-90 דקות בעצימות בינונית. שלוש פעמים בשבוע אימוני כוח בחדר הכושר זה בסדר. לגבי הזלילות בסוף השבוע אתה לא לבד. זאת בעיה ידוע ונפוצה ואין לה פתרונות פלא, אלא מוטיבציה ומשמעת עצמית. אם הדיאטה שלך נכונה זה יעזור לך. אני מציע לך לרשום כל מה שאתה אוכל בשישבת ולראות מה אפשר להוריד. כשאתה נתקף, שתה הרבה מים ואכול ירקות חיים חופשי. אם תנצל יותר את סופי השבוע לספורט, ייתכן שהרעב הפסיכוליגי-רגשי יפחת. לגבי החזה, זה עניין של מבנה גוף גנטי, לא תוכל לרזות באופן נקודתי אלא הרזיה כללית שתוריד שומן גם מן החזה. לחיזוק ופיתוח השרירים צריך לבצע "על פי הספר" 3 סטים של 12 חזרות בעומס של 70%. לקבלת ייעוץ והדרך מקצעוית לגבי האימון אני ממליץ לך לפנות לענת מפורום כושר גופני. היא גם בעלת נסיון רב בשיטת NLP שתעזור לך להתגבר על התקפות הזלילה של סופי השבוע. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום SHEL
ד''ר רוני חרמון29/09/2008לשאלתך הראשונה דין סוף שבוע ככול השבוע. או שתמצא פעילות גופנית מחוץ לחדר הכושר כמו רכבה על אופניים הליכה ריצה או סתם התעמלות לגמישות וכושר או שתאכל מבוקר בסוף שבוע בהתאם לפעילות הגופנית שלך. לשאלתך הראשונה נראה לי שיש לך תסמונת של ג'אניקומסטיה שהיא הגדלת חזה קל אצל גברים. אם תרזה זה ישתפר אבל לא יעלם בכדי להעלים את זה צריך לעבור ניתוחון קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)