אחוז שומן גבוה באזור הבטן.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחוז שומן גבוה באזור הבטן.
    אבי
    01/10/2008

כפי שפניתי בעבר בפורום כושר גופני החלטתי לנסות גם בפורום הזאת ולקבל עצות או טיפים נוספים. שמי אבי, בן 19, גובהי 1.60 ומשקל 43 וכמובן משרת בצה"ל. בשנה וחצי האחרונות הצלחתי להרזות קרוב ל 20 קילו ולהגיד לכם את האמת? אין לי מושג איך, פשוט הורדתי מהכמות מי 6-7 ארוחות ביום לסביבות 3,,וכיום לפי ה- BMI אני נחשב כתת משקל ( גם לפי הצבא ). הבעיה המרכזית שלי שאני נמוך מאוד ומבנה הגוף שלי דומה לילד בן 10, כלומר עצמות דקות ולכן רבים חושבים שאני ממש רזה - אבל אני לא. מכיוון שרזיתי נשאר לי אחוז שומן גבוהה באזור הבטן ( ואני באמת מתכוון לזה ) ואני לא מצליח להוריד אותו, ולהגיד לכם את האמת? זה מייאש ומתסכל אותי מאוד. מצד אחד אני פוחד לעשות דיאטה על מנת שלא להרזות יותר ( לכמה עוד אפשר להרזות? מתחת ל 40 זה מוגזם ) ומצד שני אני חושש להשמין ולחזור למצבי הישן ולכן אני משתדל לא לאכול הרבה וכמה שפחות בצקים. גם בזמן שירדתי לא שמרתי על תזונה מסודרת וספירת קלוריות כי אני לא סוג הבן אדם שיכול להתמיד בזה, מה גם שבצבא רוב האוכל עשוי שמן והסלטים יבשים שאי אפשר לאכול - דבר שמצריך רטבים משמינים. ככה שאני כמעט אוכל הכל אבל בפרופורציות מסויימות. בקשתי היא מה עוד אפשר לעשות? סדר היום שלי עומד להיות עמוס יותר מכיוון שאני מתחיל לעבוד שזה אומר מי 6:00 בבוקר עד 22:00 בערב, ככה שכושר גופני אני לא כל כך יכול לעשות. אני משתדל לעשות בכל יום קרוב ל 300 כפיפות בטן ( לא רצוף ) ופעם בשבוע לעשות הליכה מהירה של 30-40 דקות. אני ממש חייב להוריד את הכרס הזה כי זה מונע ממני הרבה דברים, אני מתבייש להסתובב עם גופיות ולהוריד חולצה בגלל זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום אבי

ד''ר רוני חרמון
    02/10/2008

ברצינות אתה ממש רזה ולדעתי אתה חייב לקבל יעוץ תדמיתי
    בנושא הבטן תעבוד במשך חצי שנה באופן אינטנסיבי על כל שרירי הבטן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי מה אתה קובע ?

אבי
    02/10/2008

בגלל שהמשקל שלי נחשב כתת משקל אתה קובע שאני ממש רזה? את האמת אני לא חושב ככה כי משקל זה לא בדיוק הכל, אולי אני רזה כפי שציינתי בשאר חלקי הגוף - אני מודה בזה, אבל באזור הבטן אני ממש לא וזה מה שאני מנסה לפתור ולבקש עזרה. מצד אחד על מנת להוריד אחוזי שומן ( לפי מה שהבנתי, ולפי הפורום השני, אי אפשר להוריד ב- X אזור מסויים שרוצים אלא בכלליות ) צריך להרזות עם תזונה נכונה, אבל מצד שני זה סיכון בכך שאני ירזה במקומות אחרים ואז אני יגרר למצב של אנורקסיה... :( כיצד אני יכול לעבוד בחצי שעה על שרירי הבטן באופן איטנסיבי? אני עושה כפיפות בטן בכל יום, אבל אני מרגיש שזה לא עוזר ולא מועיל לי. אני מאוד רוצה לעשות פיתוח גוף במכון כושר מכיוון שמבנה העצמות שלי דק מאוד כמו ילד בן 10 אבל הלו"ז לא מאפשר זאת... האם יש תרגילים נוספים לפיתוח שרירי הבטן חוץ מכפיפות בטן? :( תודה רבה, אבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבי

יוסי
    02/10/2008

אבי אני גם בן 19 הגובה שלי הוא 160 והמשקל הוא 48 קילו אתה ממש במשקל גרוע אחי זה מסוכן לגוף שלך ובענין השומן בבטן אני חושב שהתפריט היומי שלך לא בסדר תלך לדיאטנית והיא תרכיב לך תפריט ואתה תראה שהשומן בבטן יעלם בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ותפריטים לא הולך ביחד... :(

אבי
    03/10/2008

אולי אני עצלן ואולי פשוט קשה לי להתמיד בכל הנוגע לתפריטים וספירת קלוריות כי בעיקרון לא אני מכין את האוכל, אבל בכל הקשור לתזונה נכונה ומסודרת בשעות x/y אני בספק אם אני יוכל להצליח בכך גם בגלל הלו"ז הצפוף שעומד להיות לי... :( אבל בכל מקרה תודה על העזרה ואני באמת ישקול בחיוב לנסות ולגשת לתזונאית על מנת להרכיב תפריט נכון ובריא. האם יש דברים/תרגילים מסויימים נוספים על מנת שאני יכול להוריד את אחוזי השומן באזור הבטן? :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחיל להרגיש תסכול ... :(

אבי
    10/10/2008

שלום רב, סליחה על ההפרעה ( שוב פעם ) אבל המצב שלי מתדרדר מיום ליום בכל הקשור לנושא של האוכל ואני ממש זקוק לעזרה - גם על השאלות הקודמות. בחודשים האחרונים אחרי שכל בן אדם שני שפגשתי, במיוחד בכיפור, שלא ראיתי אותו מאז ימי הבית ספר מדבר איתי על המשקל ואומר שאני רזה מידי, אבל כמו שציינתי מקודם אני לא חושב ככה. בעקבות המקרים הללו, אני מוצא את עצמי כל הזמן חושב ומדבר על אוכל אוכל ואוכל - קרוב לוודאי מפחד לחזור למה שהייתי בעבר ( בסביבות ה 70 קילו ), אם זה איך שאני קם מנסה לסדר לי את היום מבחינת אוכל ובסופו של דבר שובר אותו באכילה מוגזמת וגם לפעמיים מנסה לסדר את סדר היום של מחר. אני שם לב שאני מוצא את עצמי מסיים את האורחה המרכזית שלי ובסיומו רואה כל מיני פיתויים ובסופו של דבר נשבר באכילה מוגזמת בדקות אחדות כאילו לא ראיתי אוכל מעולם. ולא, אני לא מרעיב את עצמי - ההפך הוא הנכון. אני מרגיש כבר מתוסכל ומיואש, הלו"ז שלי צפוף ואין לי זמן להשקיע בכושר גופני מספיק. אני אוכל חפוז מאוד ולא מתעמק בכמות הקלוריות של האוכל כי אינני מכין את זה ( לפעמיים בחוץ, ולפעמיים אמא שלא כל כך אכפת לה מזה ) וזה ממש מקשה עלי מה גם שארוחת הבוקר לא ממש חביבה עלי ולכן אני אוכל כפול בצהריים בגלל המצב הזה. רציתי לדעת מה עושים? כיצד ממשיכים הלאה בשמירת והורדת המשקל ואחוז השומן הרפוי שבאזור הבטן? הצלחתי לשמור במשך קרוב לשנה על המשקל הזה ואינני רוצה לאבד אותו במהירות כי הקיבה שלי גדלה מיום ליום עקב אכילה מיותרת ואני מרגיש ממש אבל ממש רע עם זה. עכשיו סוכות ואוכלים הרבה, מה גם שיש לי עכשיו חופשה מהצבא וגם לקחתי חופשה קצרה מהעבודה על מנת לנוח ולצבור כוחות חדשים. רוב החברים נוסעים לאילת ואני לא בעקבות הביישנות שלי מהורדת החולצה עקב המצב הזה... ושאלה אחרונה, האם בצבא יש דיאטנית שאני יוכל לפנות אליה ? תודה לעוזרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אבי

ד''ר רוני חרמון
    13/10/2008

בהחלט אפשרי אבל שים לב לערך הקלורי השונה של שלושת המזונות ביחס למשקלם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למנשה.

אבי
    14/10/2008

שלום רב, קודם כל תודה על ההצעה, אבל אינני לוקח תרופות. בחיים שלי לא לקחתי כדורים וגם לא יקח כדורים ( אפילו אקמול אני לא לוקח ). בכל מקרה אני כבר התייאשתי, כנראה נגזר עלי להיות עם כרס גדולה ואחוז שומן גבוה ורפוי, וגוף קטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עם אותה בעיה

חסוי
    18/10/2008

רק במשקל תקין 1.70 61 מה לעשות כדי להוריד את הבטן הזאת ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו