שתיה דיאט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתיה דיאט
    א,א
    04/07/2007

שלום למומחים!
    אני בן 15 וחצי ורציתי לדעת אם אני אשתה שתיה דיאט(קולה, ספרייט) שיש בהם אספרטיים האם זה יפגע לי לגביהה?
    חלק אומרים שאסור וחלק אומרים שמותר אז פשוט אני רוצה לדעת מה דעתך בנושא!
    ומדוע אסור /מותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתיה דיאט

הוספת תגובה

• שתייה דיאט

מוניקה קרן
    04/07/2007

שלום,

ממתיקים מלאכותיים הם שנויים במחלוקת מבחינת הנזקים שעלולים לגרום. האספרטיים נחשב לבטוח לשימוש תחת המיגבלות המצוינות: עד 40 מ"ג לקילוגרם משקל גוף. אסור לחולי פניל קטונוריה. איני ממליצה לשימוש לנשים הרות.

חשוב לציין שהמומלץ ביותר הוא לשתות מים והרבה. זה המשקה הבריא ביותר עבור הגוף. אם אתה חובב משקאות מוגזים, אני ממליצה לבסס את השתיה היומית על מים ולשלב את המשקה המוגז כצ'ופר, נניח כוס או פחית ליום.

בברכה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי כל כך טוב

א,א
    05/07/2007

את בעצם אומרת 40 מ"ג כפול המשקל=X מ"ג לשתיה באותו היום??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי טוב

מוניקה קרן
    05/07/2007

כל מוצר המכיל ממתיקים מלאכותיים וזה כולל שתיה, יוגורט, ארטיק דיאט וכד'. יש סימון על גבי האריזה כמה ממתיק הוא מכיל.

לדוגמה מעדן דיאט מסוים ( זה מה שיש לידי כרגע) מכיל 52 מ"ג אספרטיים ל- 100 מ"ל. כלומר גבביע של 150 מ"ל מעדן יש 78 מ"ג אספרטיים.
    אדם במשקל 70 ק"ג, יכול לצרוך עד 70 * 40 = 2800 מ"ג אספרטיים ליום.
    מתוך המספר הנ"ל אותו מעדן דיאט יספק לו 78 מ"ג.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו