מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוסף סידןסיגל05/10/2008
נאמר לי לקחת את הכדור לא עם מאכלי חלב כדי שלא תהייה התנגשות בין 2 הסידנים. לכן בחרתי לקחת בזמן ארוחה בשרית - אלא שלעיתים תכופות אני מוסיפה טחינה לארוחה זו וגם היא עתירת סידן. האם הכנסתי את עצמי שוב למילכוד ספיגת הסידן, או שזה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה תוסף סידן?
אהרון05/10/2008לפי מה את קובעת שחסר לך סידן בתפריט.? כמה תוסף את לוקחת? צריך להזהר מעודף סידן שמקורו בתוסף. לא שמעתי על התנגשות סידנים. יש רק נוגדי סידן כמו חומצה פיטית וחומצה אוקסלית. חומצות אלה נמצאות בין היתר בתחינה מסומסום מלא (למרות תכולה עשירה בסידן הוא אינו זמין בחלקו הגדול)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחינה מסומסום = טחינה משומשום
אהרון05/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל
ד''ר רוני חרמון06/10/2008נא לפנות לרופא סידן לא לוקחים סתם וצריך לדעת לקחת אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה סידן
סיגל06/10/2008כ י אני בת 52, ורופאת הנשים שלי טענה שיש לקחת כדור אחד של סידן 600 מ"ג בתוספת ויטמין די (זה בא ביחד) כדי למנוע בעתיד את התופעה של בריחת סידן לנשים שנכנסות לגיל המעבר. למרות - שבדיקת הסידן שלי בסדר, וגם ויטמין די בסדר. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הרופאה לא המליצה
אהרון06/10/2008גם ובעיקר פעילות גופנית מתאימה לבלימת אוסטאופורוזיס, לא הייתי סומך עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סיגל
ליטל סמואל-לוי06/10/2008ההמלצה היא בדרך כלל להפריד את כדור הסידן מארוחה שמכילה סידן כדי שלא תהיה "תחרות" על הספיגה שלו במעיים. מוצרי חלב לרוב מכילים כמות גדולה יחסית של סידן לכן רצוי להפריד את נטילתתוסף הסידן מארוחות חלביות. אם את אוכלת מעט טחינה בצהריים, לא נראה לי שיש בעיה לשלב את התוסף אז. תוסף מסוג קלציום ציטראט בדרך כלל נספג טוב יותר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן - תשובה לליטל
סיגל06/10/2008הבעייה היא שלפעמים בארוחה העיקרית שלי יש סרדינים, שגם הם עתירי סידן, ועוד מאכלים שמשופעים בסידן. האם כדאי לדעתך לקחת את הסידן עם פרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה נחוץ?
אהרון06/10/2008אם את אוכלת כל כך הרבה "מאכלים שמשופעים בסידן", את לא צריכה תוסף. גם עודף סידן לא מומלץ, יכול לפגוע בכליות. אל תחשבי שככול שתקחי יותר סידן, תאיטי את קצב בריחתו מן העצמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים אתך,לא הייתי קורא לזה "תחרות"
אהרון06/10/2008אלא יצירת צפיפות סידן גדולה. לאור העובדה שכושר הספיגה מוגבל, העודף נתפס על ידי החומצות נוגדות מתכות (ANTI NUTRITIONAL) ושקע בצורה גבישית. עדיף פיזור במשך היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף סידן - לאהרון
סיגל07/10/2008זו המלצת רופאת הנשים, האם אתה חולק עליה? 600 מ"ג, לדעתה, לא יגרום נזק, זו רק מניעה, המון נשים לוקחות תוסף סידן בגיל המעבר, ואני יודעת שעודף סידן שוקע בכליות, אבל האם כדור אחד ביום יכול לגרום לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל
אהרון07/10/2008לא כל מה שרופא אומר זה תורה מסיני. בין הרופאים יש גישות שונות וגם חילוקי דעות. למה נהוג לקבל חוות דעת שניה, שלישית ואפילו רביעית. יש כאלה שידם קלה על התרופות (גם התוספים הם סוג תרופות) וכאלה "קמצנים" יותר. גם בגיל הבלות לא צריך להגזים בסידן ללא צורך. הביני שסידן זקוק לנפח מסויים כדי להספג ביעילות. בכדור של 600 גרם אין נפח וזה לא אותו דבר כמו לקבל אותה כמות בנפח גדול של חלב או גבינה בצורתו הטבעית מלווה בחלבון ושומן. עודף הסידן המרוכז, במקרה הטוב יוצא בשתן, ובפחות טוב יוצר מלח בצורה גבישית ששוקע בכליות כאשר פוגש חומצה אוקסלית פיטית או טנית. זה פחות ייתכן כאשר מקבלים סידן ממזון טבעי. לא בעיה להגיע ל1000 מ"ג סידן מתזונה נכונה. קופסת סרדינים מכילה 500 מ"ג סידן, כוס חלב לא מעושר 250 (מעושר 400) ומה עם גבינות, ירקות, פירות וכו", שבכל מקרה צריך לאכול במסגרת התזונה הנכונה? ישנם רופאים הפועלים לפי הסיסמה "אם זה לא עוזר, לפחות לא מזיק" כשמדובר על תוספים. לפעמים כן מזיק ובזמן האחרון יש יותר ויותר מחקרים ומאמרים בנושא. הגוף אינו תכנית חיסכון בה רצוי להכניס כמה שיותר כסף. אם בריחת הסידן מדאיגה אותך את צריכה פעילות גופנית מתאימה לבלימת הקצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף סידן - לאהרון
סיגל19/10/2008תודה אהרון, לאישה בגילי מומלץ 1200 מ"ג של סידן. בנה לי תפריט יומי כזה כדי שאקבל את הכמות הרצויה, נסה מספר אלטרנטיבות, שלא ישעמם.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרכבת תפריט - עניין אישי
אהרון19/10/2008אני לא יודע את כל הנתונים והמיגבלות שלך ובכל מקרה אינו מומלץ לבנות תפריט באופן ווירטואלי. מעצם ההתעניינות שלך (וטוב שכך) , אני מבין שיש לך בעיה בנושא. אני מציע לך לפרט את התזונה היומית שלך, כולל הכמויות והשעות (לזה יש חשיבות בגלל יחסי הגומלין בין מרכיבים) ואתן לך הצעות שיפור. אני מתרשם מהמודעות הגבוהה שלך, לכן אני מניח שהתפריט כבר מתחשב במיגבלות וכבר יש לו התאמה לנתונים הפיזיים והבריאותיים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן
סיגל20/10/2008אין לי שום מוגבלויות. אני אשה בריאה (תודה לאל) ואוכלת הכל (כמובן אוכל בריא). התפריט שלי כולל מאכלי חלב, דגים (סרדינים, טונה וגם טרי). אני גם רזה מאוד, ועוסקת בפעילות גופנית. הבעייה היא, ואני מצטטת את רופאת הנשים שלי, שנשים בגילי בד"כ לא מגיעות ל1200 מ"ג סידן ביום, שזה נכון. לרוב איני אוכלת בכמות כזו שמגיעה ל1200 מ"ג. ואז כדי למנוע בריחת סידן בעתיד, רצוי ואף מומלץ (וזאת לפי מחקרים רבים לדבריה) ליטול תוסף סידן 600 מ"ג. גם אני לא חסידת תוספי תזונה, וגם אני טוענת שאם אוכלים אוכל בריא מקבלים הכל מן התזונה, ותמיד זה עדיף מתוספים. אז מה עושים במקרה כזה? הרי אתה יודע שמגיל מסויים, וזה קיים גם אצל גברים, אם כי בשכיחות נמוכה יותר, נוצר מצב של דילדול העצם.לכן התיעצתי אותך. גם אני שאלתי את רופאת הנשים שלי אם לא אוכל לקבל את הכמות הרצויה מהמזון בלבד. היא טענה שלא, ואני עדיין מתלבטת. אשמח לתגובתך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפתרון קל ממה שאת חושבת
אהרון20/10/2008אם אין לך מיגבלות ולא סופרת קלוריות אין בעיה להגיע למינון היומי המומלץ (RDA). קופסת סרדינים 500 מ"ג כוס חלב 2% מועשר 400 מ"ג קופסת גבינה\קוטג' 300 מ"ג ירקות, פירות,קטניות, ביציה, וכו" לפחות עוד 300 מ"ג. יש לך יותר מהדרוש כך שאם יום אחד תפספסי משהו, עדיין יהיה בסדר. השתדלי לא יותר מדי מוצרים עתירי סידן בארוחה אחת. למשל הגבינה והחלב אכלי בארוחות ביניים יחד עם ירק או פרי עשיר בוויטמין C. במידה ואת לא שומרת כשרות, אל תאוכלי באותה ארוחה מוצרי חלב עם בשר בגלל שהסידן מפחית את ספיגת הברזל מהבשר (גם דג). במוצרים ששתי המתכות נמצאות ביחד בכמות משמעותית כגון סרדינים, האינטרקציה חלשה יותר (הטבע\הבורא דאג לזה) אבל עדיין הסידן הוא הדומיננטי. כפי שהסברתי בתשובה קודמת, עודף סידן שמקורו בתוסף עלול להזיק. לא מדווח נזק הנגרם על ידי עודף ממזון טבעי אבל גם אין טעם לאכול יותר מדי מוצרים עתירי סידן בגלל שזב בא על חשבון מזונות אחרים, והתזונה חייבת להיח מאוזנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
שני22/10/2008תודה על הכל, מאיפה הידע האדיר הזה? האם אתה רופא? ספורטאי? דיאטן? או סתם אחד שמתעניין בנושא, ובכ"ז, אתה יודע לפרטי פרטים, כנראה שאתה מתעסק עם זה שנים, כל הכבוד לך, נעים להתיעץ עימך, וזה מאוד מעשיר, במיוחד אותי שיש לי המון שאלות ולא מקבלת תמיד תשובות מגורמים מוסמכים למינהם. אז כל הכבוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, סיגל
אהרון22/10/2008תענוג לשמוע ולקבל פידבק. לגבי השאלות הראשונות אולי תקבלי תשובה במוקדם או במאוחר בראש המסך כולל תמונה (לשם חידוש, של כל הגוף). כבוד כפול לי לקבל הערכות כאלה בזכות התוכן ולא התארים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
שני22/10/2008טוב, אז אני מקווה שתזדהה באחד הימים, אבל כמו שאתה אומר...לא התארים אלא התוכן, זה מה שחשוב, מה שבטוח שידע יש לך למכביר, אתה חי את זה שנים, אימצת לעצמך אורח חיים בריא, עם המון מודעות. כל הכבוד.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)