מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות לגבי תזונהאיתן06/10/2008
אני סובל מעודף משקל בעיקר באיזור הבטן והירכיים. אני גבוה (1.84 מטר) אבל תמיד היה לי מבנה גוף מלא. כיום אני שוקל 101 קילו. מזה זמן מה התחלתי "חצי דיאטה". הורדתי את צריכת הממתקים כמעט לאפס, הורדתי את הלחם גם כמעט לאפס. הוספתי הרבה ירקות טריים ופירות, משתדל לא לאכול בצהריים מאכלים מבושלים איפה שאין לי שליטה על כמות השמן. אבל אני לא מכין תכניות של ארוחות מוגדרות מראש. לצערי אני עובד שעות מאד ארוכות (מישהו אמר היי טק?) ובסוף היום אני שחוק נפשית ולמרבה ההפתעה גם פיזית וממש אין לי כוח גם להתאמן, אני רק מייחל לזחול הביתה ולמיטה. ערכתי מעקב אוכל ועשיתי חשבון שאני אוכל בממוצע 1700 קלוריות ביום. רזיתי קצת אבל לא משמעותית. השאלה היא לכמה קלוריות ביום אני צריך לרדת כדי להתחיל לרזות משהו סביר כמו קילו בשבוע בהנחה שאין לי אפשרות לשרוף קלוריות באימון גופני? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא פעילות גופנית 1400 בהתחלה
אהרון06/10/2008קח בחשבון שבהעדר פעילות מוגברת קצב חילוף החומרים יירד בגלל הפעלת מנגנון החיסכון באנרגיה ותצטרך עם ההרזיה להפחית את הערך הקלורי, אחרת תעצר. אם זאת הדיאטה הראשונה שלך התוצאות יהיו מעודדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא מסוכן לבריאות?
איתן06/10/2008זה קיצוץ של יותר מ-40% מהקלוריות המומלצות לפי מחשבונים שונים ברשת (שמצביעים על כ-2,400 קלוריות). זה לא מסוכן לחתוך כל כך הרבה קלוריות מהכמות המומלצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזה בדיוק כיוונתי
אהרון06/10/2008הורדת קילו ריקמת שומן גוף דורשת מאזן אנרגיה שלילי של כ7700 קק"ל. אם אתה רוצה להוריד קילו לשבוע צריך לקבל כל יום 1100 קק"ל פחות ממה שאתה שורף. אבל הבעיה היא שלא רק השומן מספק אנרגיה אלא גם השריר, לכן גם הוא נשרף. אדם גדול מימדים כמוך יכול ליצור מאזן שלילי של כ1000 קק"ל ליום אבל לא יותר בגלל בעית איבוד מסת השרירים. אילו עשית פ"ג היית יכול לאכול יותר והאופציה הזאת תמיד עדיפה מכל הבחינות. עם תפריט דל קלוריות קשה לקבל את כל המרכיבים התזונתיים הדרושים לגוף ועלולים להווצר חוסרים. לא הייתי אומר שאתה מסכן את הבריאות אבל קצב הרזיה איטי תמיד עדיף מבחינה בריאותית. הבעיה היא הרצון לראות תוצאות מהירות לצורך הגברת המוטיבציה וזה מה שנותן פרנסה לכל אלה שמבטיחים ירידה חודשית מרשימה, אפילו דו סיפרתית. מה שיורד מהר עולה מהר (כמו הבורסה בימים האלה רק שזה הפוך!). סטטיסטקה מראה שיש יחס ישר בין קצב הירידה לבין אחוז האנשים שחוזרים להיות שמנים, בדד"כ עם ריבית. תקופת משטר ההרזיה נכון, ככל שארוכה יותר מטמיע באופן יסודי יותר את הרגלי התזונה הנכונה ואורח חיים בריא. אני לא רואה שום אסון אם היית מסתפק ב2 ק"ג בחודש במשך 10 חודשים בהעדר פעילות גופנית (עובדה שלילית בפני עצמה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הבנתי נכון זה אומר כ-500 קלוריות
איתן07/10/2008פחות ביום או צריכה של 1900 קלוריות. אין שום "אסון" אם זה ייקח 10 חודשים, אני לא מתכונן לתחרות מיס יוניברס. אבל כל עוד הירידה באמת מתרחשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי מיס יוניברס תרצה אותך
אהרון07/10/2008אחרי שתהיה חתיך בעוד 10 חודשים. מספר הקלוריות שאתה שורף זה השערה בלבד. המחשבונים מציגים נתונים תאורטיים מבוססים על סטטיסטיקה עבור אנשים עם אחוז שומן תקין. מאחר ואחוז השומן שלך גבוה (אני מעריך מעל 30%), ייתכן שצריכת האנרגיה שלך ללא פעילות גופנית נמוכה ממה שהמחשבון פולט, כי השומן צורך פחות אנרגיה במנוחה מאשר השרירים. אם אתה רוצה לפעול "מדעי" בדוק את המטבוליזם הבסיסי שלך באחת ממרפאות הספורט. עושים את זה טוב מאוד בווינגייט. זאת בדיקה פשוטה שקובעת כמה קלוריות אתה שורף במצב מנוחה. לזה צריך להוסיף עוד כ20% ותקבל את שריפת הקלוריות היומית בהעדר פעילות גופנית יזומה. אז תוכל לחשב את הגרעון הדרוש לקצב הרזיה הרצוי. בנוסף אתה צריך גם להשקל פעם בשבוע בגלל שקצב המטבוליזם שלך יירד עם הזמן מהסיבות שפרטתי קודם, ואז צריך לאכול פחות כדי שתמשיך את ההרזיה באותו קצב. בכל מקרה כשתשקול 81 ק"ג תשרוף פחות קלוריות מאשר ב101.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיס יוניברס תרצה אותו גם במשקל 101
חבר של אהרון07/10/2008מיס יוניברס תרצה אותו גם במשקל 101 הוא עובד בהייטיק בטח הוא מיליונר(בצרות???חחח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרסת לי 10 חודשים של תקווה.
אהרון07/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח מיליונר
איתן08/10/2008אני נוסע במאזדה 3 מליסינג ובקושי גומר את החודש רק מתוך בחירה. בעצם הייתי יכול לגור במונטה קארלו ולנהוג באסטון מארטין אבל אז הייה לי משעמם בחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז נרגעתי
אהרון08/10/2008מיס יוניברס תעדיף אותי ל10 החודשים הבאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון, תודה רבה על כל התשובות
איתן08/10/2008אמשיך להתעדכן. יש לי הרבה מה ללמוד על הנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)