מבקשת עצות ועזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת עצות ועזרה
    שילי
    07/10/2008

שלום, אני בת 21.5 , שוקלת 62 קילו וגובהי 1.62. עליתי 14 קילו בתקופת הצבא שאותם מאוד קשה לי להשיל.הייתי רוצה לחזור למשקל של 56-57 קילו. אני משתדלת לשמור על תפריט אך יש לי בעיה מאוד מאוד קשה של נשנושים..ואחריהם אני מרגישה גם נורא רע שאכלתי. מבחינת ספורט אני עושה פעם-פעמיים בשבוע ספינינג ועוד פעמיים הליכה של 45 דק' כל פעם+ 3 פעמים שיעורי עיצוב. התפריט שלי הוא בערך כזה: בוקר- כוס פייבר 1 עם גביע יוגורט 1.5%. ביניים: פרי ו4-5 אגוזי מלך צהריים: 2 סנדביצ'ים מלחם מלא מופחת (לא יודעת כמה קלוריות,הוא לא באריזה של סופר) עם פסטרמה וטיפה טחינה או גבינה או אבוקדו או טונה+ ירק או אופציה אחרת: מנת בשר דל שומן כמו הודו עם כוס פחמימה מלאה מבושלת , כפית שמן זית וסלט או ירקות מבושלים. ביניים1: חטיף אנרג'י של 85 קק"ל ביניים 2: פרי/גלידה דיאט/2 לחם קל עם ממרח/תפוח עץ עם כפית דבש. ערב: פשטידה לא דיאטטית עם סלט, לימון וכף שמן זית או ביצה קשה עם 2 פרוסות לחם, חצי גביע קוטג' 3%, לפעמים טונה (לפעמים אוכלת חצי אבוקדו במקום השמן). בקטע של הנשנושים: זה קורה בין פעמיים-3 בשבוע כשזה אומר או פרוסת עוגה יבשה, או כמה שוקולדים של מקס ברנר (5-6),או פרוזן יוגורט...או לפעמים זה סתם קרקרים של לחמית.. למה זה קורה לי ולמה קשה לשלוט בזה? אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית על התפריט ואם אפשר כמה טיפים. תודה וגמר חתימה טובה.. ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עצות ועזרה

הוספת תגובה

• אנחנו רק אנשים

רחל גרנות
    07/10/2008

שלום ענת,
    התפריט שבנית בסך הכול מאוזן, כלומר, מכיל את כל קבוצות המזון. אם תתמידי בו, תרדי במשקל. וגם את כמו כולנו,מדי פעם יוצאת מהמסלול וזקוקה לנשנושים. למה זה קורה לך, את שואלת. פשוט מאד, מכיון שאת אנושית. החוכמה היא להבין שזה בסדר, לסלוח לעצמך ולחזור למסלול במהירות האפשרית.
    אגב, אני מקוה שאת גם שותה מספיק (כ-10 כוסות ביום), זה גם עוזר לתהליך הירידה במשקל.
    אז, אנא, התאזרי בסבלנות. עם התפריט שלך, פעילות גופנית תרדי במשקל.
    חג שמח,
    רחל גרנות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרחל

שילי
    07/10/2008

היי רחל, תודה רבה על התגובה המהירה! אני אכן שותה מים, אפילו כ-12 כוסות ביום וגם כוס תה וגם כוס נסקפה עם חלב 2% (ששכחתי לציין). למרות כל הנשנושים האלה אני אמורה לרדת? אני פשוט תקועה במשקל כל כך הרבה זמן.. אני לא אוהבת את עצמי ואת איך שאני נראית וזה רק גורם לי לרצות לאכול יותר שוקולד..=\

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר קטן

שילי
    07/10/2008

האם אחרי שאני מגזימה עם נשנושים עליי לקזז ביום שלמחרת? להפחית פחמימות? להוריד בקלוריות? מה מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ותשובה פחות נחמדה

אהרון
    07/10/2008

הנישנושים שלך הם חגיגה אמיתית. אסור לעשות לעצמך הנחות, ועוד 3 פעמים בשבוע. אם זה היה קורה פעם בשבועים אפשר היה לדבר על מעידה, אבל אצלך זה הרגל שכדאי להשתחרר ממנו. וותרי על האגוזים (הרבה קלוריות). הפחיתי או וותרי על פחמימות מרוכזות בצהריים, במקומן הרבה ירקות(גם הם פחמימות). ביניים בלי גלידה ודבש בערב וותרי על פשטידה, רק כפית שמן או פחות מרבע אבוקדו. חלב רק 1%. הליכה מהירה של 60 דקות עם דופק 120-130, 3 פעמים בשבוע. ספינינג כל שבוע פעמיים. צר לי לאכזב אותך, אבל אם עכשיו את לא רואה שום תזוזה אין מה לקוות שסבלנות תעזור בלי שינוים. אם משטר ההרזיה הוא נכון, דווקא בהתחלה רואים תוצאות מעודדות. בהצלחה וגמ"ח טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון

שילי
    07/10/2008

תודה גם על התייחסותך. קשה לי למעוד "רק" פעם בשבועיים...אני חייבת את המתוק שלי.. לגבי האגוזים- הבנתי ש5 אגוזים הם 50 קלוריות..והם גם בריאים..מדוע עלי להוריד אותם לחלוטין? ולגבי הפשטידה- זה לא על בסיס יומי,אני אוכלת בערך פעמיים בשבוע עם סלט וזה סופר משביע בשבילי. קשה לי מאוד מאוד לוותר על זה.. לגבי ה-3 פעמים בשבוע- יהיה לי קשה, מה גם שאני עוד חודש אהיה סטודנטית ולא יהיה לי הרבה זמן. האם יש לך עוד טיפים? אשמח כמובן לשמוע את דעתך. אגב- מה תפקידך בכוח? האם אתה דיאטן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

אהרון
    07/10/2008

תודה גם על התייחסותך. קשה לי למעוד "רק" פעם בשבועיים...אני חייבת את המתוק שלי.. === ללא גמילה יהיה לך קשה לרזות לגבי האגוזים- הבנתי ש5 אגוזים הם 50 קלוריות..והם גם בריאים..מדוע עלי להוריד אותם לחלוטין? ===אם מדובר על אגוזים שלמים הם כ200 קק"ל. מגזימים על הערך התזונתי. צריך לשפוט מזונות לפי היחס בין הקלוריות למרכיבים החיוביים. ולגבי הפשטידה- זה לא על בסיס יומי,אני אוכלת בערך פעמיים בשבוע עם סלט וזה סופר משביע בשבילי. קשה לי מאוד מאוד לוותר על זה.. ===רק פעמיים, זה נסבל בתנאי שאחוז השומן נמוך. לגבי ה-3 פעמים בשבוע- יהיה לי קשה, מה גם שאני עוד חודש אהיה סטודנטית ולא יהיה לי הרבה זמן. ===במקרה הזה צריך לאכול פחות בהתאם לתוצאת השקילה השבועית האם יש לך עוד טיפים? ===תחזרי לפורום עם תוצאות ונראה מה עוד אפשר יהיה לשפר אשמח כמובן לשמוע את דעתך. אגב- מה תפקידך בכוח? האם אתה דיאטן? ===אני בעל כישורים מתאימים. אם וכאשר אצטרף להנהלת הפורום, אפרט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון

שילי
    07/10/2008

שוב תודה. ולשאלת השאלות...איך נגמלים?? איך עושים את זה? איך נמנעים מליפול לנשנושים ולשוקולדים ועוברים לתדירות כזו גבוהה של נפילות? גמר חתימה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה

שילי
    07/10/2008

התכוונתי לתדירות נמוכה כמובן של נפילות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת שאילת השאילות

אהרון
    08/10/2008

התשובה יכולה להיות פשוטה: כוח רצון ומשמעת עצמית. אבל איך מגיעים לאלה? אחת מהשיטות שהוכיחו את עצמן היא NLP, ואחת המומחים בתחום היא ענת פלדמן. היא משלבת את השיטה עם תזונה ופעילות גופנית. זה השילוב המושלם לטיפול בגוף ובנפש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצה מהטלויזיה

איתן
    08/10/2008

ראיתי באחת מתכניות הריאליטי שנתנו עיצה חכמה מאד לדעתי. להכריז על יום בשבוע מה שהם קראו באנגלית cheating day. בתרגום חופשי זה יום שמרמים את הדייאטה. מצד אחד זה נותן את הסיפוק החיוני כי כפי שאמרו פה, כולנו בני אדם ולא מכונות וחיים בסבל זה לא חיים בכלל. בנוסף, זה גם נותן מטרה, יעד, לחכות לו כל השבוע. ה- cheating day כולל ארוחה טובה של מה שאת הכי אוהבת עם עוגה טובה בסוף ובלי חרטות ורגשי אשמה. לפי דעתי זה יכול לפטור לך את בעיית הנשנושים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו