טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום לך ד'ר תקשיבי אני בן 16 וגובהי 187 סנטימר.. אני משחק כדורגל ועוד כחודש נפתח עונת הכדורגל החדשה אני שוקל 105 בסיום עונת הכדורגל הקודמת המנהל המקצועי אמר לי שעליי ''לעבוד'' בחופש על מנת שאני יוכל להמשיך כדורגל בעונה הקרבה.. הוא אמר לי להוריד לפחות 10 קילו.. התחלתי ללכת לחדר כושר אני 3-4 בשבוע עושה ריצות של 3 ק'מ.. רציתי לדעת מה אני אמור לעשות כדי להוריד 10 קילו עד ה1.8.. אני יודע שזה קשה מאוד אך אני מוכל לעשות הכול!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אם קראת תכתובות אחרות פה בפורום, אתה יודע שאיני מעודדת דיאטות בזק, במיוחד לא לבני נוער. יחד עם זאת אני מאוד מעודדת תזונה בריאה. וזה יכול לקדם את האינטרס שלך.
זה מצוין שאתה מתאמן בחדר כושר. אני ממליצה על אימונים יומיים, ולא רק 3-4 פעמים בשבוע. אתה בחופש, אתה פנוי תקדיש לכך זמן.
מבחינת התפריט אני ממליצה על תפריט מסודר, הכולל 3 ארוחות עיקריות, בוקר, צהריים וערב, ובנוסף 2-3 ארוחות ביניים קטנות יותר. כדאי שכל ארוחה תכיל ירקות. ממליצה להפחית את צריכת הקמח הלבן הנמצא בלחם לבן, מאפים וחטיפים שונים ולהמירו בקמח מלא. ממליצה לצרוך מוצרי חלב עד 5% שומן, לפחות 3 מנות ביום של גבינה, יוגורט, חלב וכד'. להימנע או להפחית מאוד מזון מטוגן, ובמקומו לאכול מזון טרי, מבושל, אפוי או צלוי. להימנע מאכילת ממתקים ושתייה ממותקת. לשתות הרבה מים, לפחות 12 כוסות ליום.
עוד מומלץ לאכול את הארוחות ליד שולחן, אם אפשר בחברת שאר בני המשפחה. הכי חשוב לא ליד הטלוויזיה, המחשב, הטלפון וכד'.
איני יודעת אם תצליח להפחית 10 ק"ג בתקופה המדוברת, האמת היא שגם לא כדאי, זה קצב מהיר מדי. אך אם תאמץ סגנון חיים ואכילה בריאים, תהיה בכושר טוב יותר ותוכל להשתלב בעונת הכדורגל ולהמשיך את התהליך גם לאחר תחילתה.
בהצלחה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
טיפול רב תחומי בהשמנה
כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל... קרא עוד