טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
למוניקה שלום לך יש לי שאלה ואני ישמח אם תעני לי עליה אני כרגע התחלתי דיאטה ומעוניין להוריד לפחות 5 קילו אני אוכלת כל יום במשך כבר כמה ימים ארוחה אחת של חזה עוף מתוגן בלי שמן עם שתי פרוסות של לחם קל במהמשך היום אני אוכלת המון פירות וגם שותה הרבה נס שיש בו כפית סוכר אחת כדי לעביר תרעב וגם עוסקת קצת בספורט בזמן הפנוי שלי אבל לא הרבה אני עושה רק קפיפות בטן ושכיבות שמיכה וכמעת ולא יוצא לי לעשות הליכה העם יש לך עצה או לשפר לי תתפריט שיעזור לי יותר כי אני ממש מעוניינת להוריד במיידית
תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קודם עלייך להבין שירידה במשקל היא תהליך ושום דבר אינו קורה באופן מיידי.
אם ברצונך לרזות באופן בריא כדאי לאמץ הרגלי אכילה הכוללים: 1. אכילה מסודרת של 3 ארוחות עיקריות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות. 2. להרבות באכילת ירקות, להשתדל בכל ארוחה. 3. להעדיף דגנים מלאים כמו לחם מקמח מלא, אורז מלא, קינואה וכד' על פני קמח לבן. 4. לגוון את התפריט ולכלול בו גם מוצרי חלב עד 5%, דגים, קטניות וכד'. 5. להגביל את צריכת הפירות ל-3 מנות ליום. 6. להמעיט באכילת מזון מטוגן, מעובד, באכילת ממתקים או משקאות ממותקים. הקפה עם הסוכר שאת שותה, מוסיף לך הרבה קפאין, שלא מומלץ להגזים בצריכתו וגם הרבה סוכר וקלוריות מיותרות. עדיף לאכול בצורה מסודרת ולהקשיב לאותות הרעב של הגוף. 7. לשתות הרבה מים, 10 - 12 כוסות ליום. 8. פעילות גופנית מקדמת את ההרזיה ואת השמירה על המשקל הנמוך החדש שהושג. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה, ריצה, ריקוד, שחיה, רכיבה על אופניים. כדאי להשקיע את הזמן ולמצוא פעילות שאת יותר מתחברת אליה ולהתמיד. אפשר להתחיל בפרקי זמן קצרים יותר ועלות בהדרגה.
בהצלחה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים