טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אבל אני אנסה..כי לא נראה לי שיש פורום אחר בו אני יכולה להיעזר ואני די מיואשת..
אני סובלת כבר מעל לשנה מאנורקסיה.. לפני חודשים מספר פניתי לדיאטנית מומחית להפרעות אכילה והיא הרכיבה לי תפריט מאוזן שבו אני מתמידה כבר 3 חודשים.. מאז הספקתי לעלות במשקל ומצבי הפיזי השתפר בצורה משמעותית..
מאז שהתחלתי לאכול אני מרגישה באופן כללי הרבה יותר רעבה והסבירו לי שזה מכיוון שהגוף היה הרבה זמן במצב של חוסר וכעת הוא דורש יותר..ואני מבינה את הסיבה הזאת..
אך לאחר שינוי הרכבי הארוחות הרעב פחת והרגשתי שבעה יותר..
מה שאני לא מצליחה להבין זה מדוע הרעב התגבר אצלי בשבועות האחרונים אם אני אוכלת ארוחות מסודרות ומשביעות במשך היום- אותם ארוחות שגרמו לי לתחושת שובע די הרבה זמן..
אני נורא מיואשת מהרעב המתגבר הזה ולא מבינה מאיפה הוא נובע..
מה אפשר לאכול שלא יגרום לי לעלייה במשקל? והאם יש לכם הסבר לתופעה הזאת?
שוב, אני לא בטוחה שזה המקום לבעיה שלי אבל אני מקווה שתוכלו לעזור לי..
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
את משתמשת במונח הרפואי אנורקסיה ואני לא בטוח שאת יודעת את המשמעות. אם את אובחנת כאנורקסית מקומך בטיפול מקצועי רפואי מוקדם ככול האפשר. אם יש לך הפרעות אכילה מסויימות גם את צריכה יעוץ מקצועי. אם תעבירי לי את נתוני הגוף שלך כמו גיל גובה ומשקל יהיה לי יותר קל להתיחס לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני בפירוש מכירה את המונח אנורקסיה ומעזה להשתמש בו מהסיבה הפשוטה- שאני מאובחנת כאחת כזאת כבר מלפני שנה.. :(
אני מטופלת במרכז שמטפל בין היתר גם בהפרעות אכילה <בפיקוח עם דיאטנית ופסיכו'> ונמצאת במעקב ..
אך כיוון שעד הפגישה הבאה שלי יש לי עוד זמן ולעת עתה איני מסוגלת לסבול את הרעב הזה החלטתי להתייעץ גם כאן.
משקלי הנוכחי כרגע הוא 53.9 וגובהי- 1.64
מקווה שתוכל לעזור לי..
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים