טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי,
נאמר לי שיש לי בעיה שהסוכר אינו מתפרק נכון בגוף ולא מגיע לשרירים (ובגלל זה אני סובלת מקור), וכדאי לי לאכול מאכלים שבהם הסוכר מתפרק לאט יותר בגוף.
שאלתי היא באיזה מאכלים הסוכר מתפרק לאט יותר?
(האם הכוונה למשל שאולי סוכר חום מתפרק לאט יותר מסוכר לבן?) ואם כן באיזה מאכלים נוספים זה קיים?
תודה מראש
אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הי אורלי, אני לא בטוחה שהבעיה של הקור קשורה בפירוק של הסוכר (אולי זו אנמיה?), אבל באופן כללי מומלץ לאכול פחמימות שמתפרקות לאט ולא מעלות ומורידות את רמת הסוכר בדם בצורה חדה (כך גם תחושת השובע יותר ממושכת). סוכר חום הוא דווקא לא דוגמה כ"כ טובה, כי כמו סוכר לבן הוא מתפרק די מהר. פחמימות מורכבות שעשירות בסיבים תזונתיים כמו דגנים מלאים (שיבולת שועל, בורגול, גריסים, שיפון), וקטניות (שעועית לבנה, אפונה, עדשים, גרגירי חומוס, פולי סויה, פול...) בדרך כלל מתפרקים יותר לאט ומעלים את רמת הסוכר בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מבכירי הגניקולוגים ומחלוצי טיפולי הפריה החוץ גופית בארץ. כיום הינו סגן מנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים בילינסון. את טיפולי ההפריה החוץ גופית IVF, מבצע במטופליו בבית החולים אסותא בתל אביב. מומח... קרא עוד