טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום,
אני אוכלת לארוחת בוקר דייסת קווקר על בסיס מים.
הדייסה מורכבת מ- 3 כפות קווקר + כוס מים+ כף סובין+ כף נבט חיטה וכפית זרעי פשתן טחונים.
רציתי לדעת אם דייסה כזאת מזינה מבחינת ערכים תזונתיים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הייתי מחליף את הסובין (אני מניח חיטה) בסובין שיבולת שועל (קווקר). האחרון מכיל סיבים מסיסים להבדיל מהראשון שמכיל גם כמות לא מבוטלת של חומצה פיטית שמעקבת ספיגת מתכות כמו סידן וברזל. כל הדגנים המלאים (בסובין שלהם) מכילים כמות גדולה של אותה החומצה שקושרת את המתכות בצורה של מלחים ומונעת את ספיגתם. החום מנטרל במידה מסויימת את ההשפעה המעקבת, לכן מומלץ לבשל את הדיסה ובצורה הזאת תהני באופן אופטימלי מהערך התזונתי (מתכות, וויטמין E(בנבט חיטה),חומצה פולית, סיבים תזונתיים ועוד) אפשר לוותר על הפשטן ולאכול
בארוחה נפרדת בגלל הכמות הגדולה של חומצה אוקסלית, אם הוא עם קליפה, שגם כן מעקב ספיגה.
מלבד דייסה, אכלי גם ירק עשיר בוויטמין C שעוזר לספיגת המתכות. אני מציע פילפל אדום.
בתאבון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בת 44 שוקלת 72 ק"ג גובהי 64 ס"מ עוסקת בספורט כ-3 פעמים בשבוע.
. משתדלת מאוד לאכול באופן מאוזן ובריא.
אני אוכלת בשעה 12:00 בצהריים את ארוחת ה-"בוקר" , כוס חלב לערך עם 3 כפות שיבולת שועל וכחצי כפית סוכר, שאלתי: האם המנה הזו מתאימה למי ששומרת ומעוניינת לרדת במשקל? מה הערך התזונתי של מנה כזו? האם עלי להמיר את החלב במים?
מכילה 220-240 קק"ל עם כוס חלב 1% וסוכר. עם מים רק 120- 140. האפשרות השניה עדיפה, ואת החלב בנפרד בגלל שהסידן שבחלב מקשה על ספיגת הברזל. מומלץ לאכול גם ירק, עדיף פילפל אדום. מבושלת מעצימה את הרגשת השובע (מתנפחת בבישול) ומשפרת את ספיגת המתכות.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
ב-18 שנות עבודתי ביד שרה, שימשתי בתפקידי ניהול מגוונים. מזה כ-6 שנים אני מנהלת השאלה אזורית בגוש דן וירושלים ואחראית על יותר מ-200,000 השאלות פריטי ציוד רפואי בשנה. בתפקידי אני מתעסקת רבות באיכות וסוג... קרא עוד