טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום אני דנה, בת 23 מהמרכז. התחלתי לעסוק בספורט ולאכול נכון מיוני 2008. תחילה זה היה רק הליכות כל יום במשך שעה ומספטמבר נרשמתי למכון כושר. בתחילה שקלתי 97.5 כיום אני שוקלת 88.9. הגובה שלי 1.74
השאלה שלי היא: לפני שבועיים שקלתי 87.5 ופתאום עלית למשקל שאני היום 88.9 וממש לא מבינה למה.
אני עושה כושר 5 פעמים בשבוע.. 3 פעמים בשבוע ספינינג , פעמיים בשבוע כוח (הכוונה למכשירי שרירים). נכון שלפעמים אני מרשה לעצמי לאכול דברים שאסור אבל עד היום לא עליתי מזה אז מה קרה פתאום? האם אני אמורה להפסיק לאכול דברים שאסור או אולי זה מסת השריר שלי שעלתה ולכן עליתי במשקל? האם אתם חושבים שאני צריכה תפריט וזה יעזור לי יותר?
ועוד שאלה: אני ממש תקועה במשקל הזה בין 89 ל 87 כבר יותר מ-3 חודשים!! למה? מה אני עושה לא נכון??
אנא עזרו לי כי אני כבר משתגעתתתתת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למעשה כל הירידה היתה בחודשיים הראשונים. יחסית למשקל הכולל והעודך ההתחלתיים, 9 ק"ג
בחדשיים זה קצב ראוי. כאשר חלק לא מבוטל היה נוזלים ושריר. אם כי אפשרי, לא יכולת לצפות לאותו קצב גם בהמשך, אבל גם עצירה כל כך ממושכת אינה מוצדקת.
תכנית האימונים שלך טובה אבל רצוי לבצע אירובי כל יום. בימים בלי ספינינג עשי פעילות אחרת לפחות שעה כגון הליכה מהירה, שחיה, ריצה, אפניים, כולל בימים של אימוני כוח.
העצירה בירידה והתוספת של הזמן האחרון לא מוסברות על ידי הגדלת מסת השרירים כי אצל נשים לא הולך כל כך מהר. בכדי לרזות צריך ליצור גרעון קלורי ונראה שאצלך לא קיים כרגע.
אני מניח שמבחינה קלורית את אוכלת יותר ממה שאת חושבת בעיקר שאת מרשה לעצמך "דברים אסורים" בנוסף לתוספת פ"ג את צריכה לקצץ בתפריט ולרשום כל מה שאת אוכלת. השקלי פעם בשבוע (מצחיק שאת מציינת את המשקל ברזולוציה של 100 ג"ר) ואם הירידה לא מתחדשת זה סימן שאת עדיין אוכלת יותר מדי מבחינה קלורית.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
בן 35, אב לנועם ואור, בעל ותק של 20 שנים בענף מוצרי התינוקות. לשעבר מנכ"ל בייבי קלאב. כיום עוסק במתן יעוץ ליבואנים ועסקים בתחום מוצרי התינוקות.... קרא עוד