תזונה לאחר דיאטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לאחר דיאטה
    אבי
    15/11/2008

שלום לכולם אני נער כבן 17, הגעתי למשקל הרצוי שאליו רציתי להגיע ואני רוצה להתחיל לאכול רגיל. בכל המאמרים באינרנט אומרים שאחרי דיאטה קצב חילוף החומרים מישתנה וצריך לאכול קצת גם לאחר הדיאטה וכדומה. רציתי לדעת מה עלי לעשות בכדי להפסיק את הירידה במשקל אף גם לא לעלות במשקל? האם מותר לי לאכול עכשיו כמו כל נער בגילי או שאליי לאכול פחות? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לאחר דיאטה

הוספת תגובה

• אכן, הקצב יורד

אהרון
    15/11/2008

במשך משטר ההרזיה הגוף הפעיל מנגנוני חיסכון באנרגיה כחלק מיצר ההסרדות, במילים אחרות למד להסתדר בפחות אוכל. היכולת הזאת נמשכת גם אחרי סיום תקופת ה"יובש" ואת עודף האנרגיה שמקבל מן האוכל מאחסן בצורת שומן. ככל שעושים יותר דיאטות הגוף משתכלל יותר ויותר בחיסכון וכל דיאטה נוספת נותנת תוצאות פחות מעודדות. זה קורה במידה גדולה גם בגלל איבוד מסת השרירים שהם צרכני אנרגיה חשובים. אתה צריך להגדיל בהדרגה את כמות האוכל (ערך קלורי) ובמקביל לבצע פעילות אירובית ולא פחות חשוב פעילות בונה שריר על מנת להחזיר את קצב חילוף החומרים לקדמותו. צריך להשקל פעם בשבוע לצורך התאמת התפריט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה רגילה

רחל גרנות
    15/11/2008

שלום אבי,
    אני מבינה שאתה כעת די חושש מחזרה לאכילה רגילה. כעת, אתה צריך לחזור לאכילה סדירה בצורה הדרגתית. לא לקפוץ בבת אחת פי שניים. השאלה כמה אתה אוכל כעת? אני מציעה לרשום כמה ימים מה שאתה אוכל כרגיל ולהתחיל להעלות את האוכל לאט ובהדרגה.
    וכמובן, לא לשכוח את השתייה.
    בהצלחה,
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו