ביצה וכולסטרול.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביצה וכולסטרול.
    חנן
    20/11/2008

אני משתדל להמנע מאכילת ביצים בגלל הכולסטרול. נתקלתי באינטרנט בדעה האומרת שלמרות תכולת הכוסלטרול הגבוהה בביצה - ההשפעה של ביצה היא דוקא טובה (מפחיתה LDL) בגלל הלציטין בחלמון. בעל הדעה ממליץ על אכילת ביצים גם למי שסובל מעודף כולסטרול. מכיון שהדעה אינה מלווה באסמכתאות, אשמח לשמוע אם המומחים בפורום תומכים בדעה זו או מתנגדים לה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביצה וכולסטרול.

הוספת תגובה

• הי חנן

ד''ר רוני חרמון
    20/11/2008

אכילת ביצה אינה מזיקה ואפילו בריאה. מישיש לו כולסטרול גבוהה מאוד ומטופל בכדורים אין מקום להעמיס כולסטרול נוסף.
    הכולסטרול לא מושפע מאוכל כיוון שהוא בעיה אנזימטית גנטית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמחתי הבעיה שלי אינה גנטית

חנן
    20/11/2008

אלא תזונתית. עובדה שהדיאטנית של קופ"ח הצליחה להוריד אצלי את הכולסטרול לרמה טובה רק ע"י משטר תזונתי, ללא שימוש בכדורים בכלל. בגלל זה אני חושב לפני שאני מוסיף דברים לדיאטה שלי, ביחוד דברים שמלווים בהצהרה לכאורה אבסורדית: מזון עשיר בכולסטרול שמפחית LDL בעזרת חומר מסתורי (לציטין) שנמצא בו. קודם כל תודה על התשובה, אבל אני מבין שהדעה הרדיקלית שציטטתי אינה מוכרת לך, נכון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגני בוקר

אהרון
    20/11/2008

רוב דגני הבוקר הם מוצרים מתועשים עם תוספת סוכר וחומרים אחרים. לפני שאתה קונה צריך לבדוק את ההרכב והערך הקלורי ולפי זה לבחור. תמיד עדיף מוצר טבעי כמו שיבולת שועל או סובין שיבולת שועל. לגבי ארוחת הבוקר שלך, נראית לי עתירת קלוריות. 2 כוסות חלב 3% (למה לא 1%?)= לפחות 250 קק"ל והדגנים צריך לשקול פעם אחת ולחשב לפי משכתוב על האריזה. בפעמים הבאות תדע מה הכמות שאתה אוכל. אני מעריך שהדייסה הזאת עולה לך 500 קק"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיועדת לשלומי

אהרון
    20/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן יש דעות שונות

אהרון
    20/11/2008

ומסקנות מחקריות שונות. יש שגורסים שה"אשם" התזונתי העיקרי להווצרות הכולסטרול הוא השומן הרווי ולאו דווקא הכולסטרול שבמזון אם כי גם הוא לא "פתור מאשמה". השומן שבביצה (חלמון) הוא ברובו בלתי רווי כלומר בריא אבל תכולת הכולסטרול גבוהה (כ150 מ"ג לביצה). המחמירים מגבילים את צריכת הביצים (כולל בתבשילים ומאפים) ל2 בשבוע והמקילים מתירים ביצה אחת ביום. שים לב שרוב הכולסטרול הוא אנדוגני כלומר "תוצרת בית"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה הספציפית שלי ושבגללה אני

חנן
    20/11/2008

מטריד את משתתפי הפורום היא האם מישהו שמע על כך שמזון שמכיל לציטין יכול להוריד כולסטרול למרות שהוא בעצמו ( המזון הנ"ל) עשיר בכולסטרול. שמעת פעם משהו כזה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש הרבה טענות

אהרון
    20/11/2008

שהלציטין מוריד כולסטרול (גם עוזר להרזיה) אבל אין הוכחות מדעיות משכנעות. בכל מקרה טוענים שהלציטין מאבד את סגולותיו בחימום וממליצים לאכול חלמון של ביצה לא מבושל. אני אישית לא הייתי ממליץ את זה בגלל סכנת הסלמונלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו