משאלתך הראשונה אני מבינה שירדת 17 ק"ג תוך חודשיים. זה איום ונורא לגוף שלך. הגוף אינו אוהב שינויים קיצוניים והוא מגיב עליהם בחומרה. אז קודם כל בשום פנים ואופן אינך יכולה לחזור ל"דיאטת הגבינות". מעבר לבעיתיות הפיסיולוגית של הדיאטה שלך, קיימת גם בעיה נפשית. אכלת תפריט חד גוני מאין כמוהו. שוב מבחינה גופנית, זה אינו מספק את הדרישות של הגוף לרכיבי תזונה שונים ועלול לגרום לחסרים תזונתיים כרוניים. ומהבחינה הנפשית, נמנעת במשך תקופה ארוכה יחסית מלאכול המון מאכלים שאת אוהבת. עובדה שאחרי חודשיים התנפלת על האוכל, כי לא יכלת לעמוד יותר בפיתוי. לדעתי, היומיים האלו לא הרסו את הירידה שהשגת. אני גם לא רואה צורך לכפר על המשבר, ולו בגלל שמה שהתרחש היה מהלך מאוד טבעי. את צריכה לרדת במשקל באופן הדרגתי. כמו שלא עלית במשקל תוך חודשיים, אינך יכולה להוריד אותו בפרק זמן זה. איני יודעת כמה עוד את רוצה לרדת במשקל, אך את חייבת לאכול בצורה מאוזנת, תפריט שפוי, שיכלול את כל רכיבי התזונה עם מזונות מגוונים: דגנים מלאים, כמו לחם קל מקמח מלא, דגני בוקר, אורז מלא, קינואה וכד', ירקות מצבעים שונים, פירות, מוצרי חלב רזים (זה לא היה חסר אצלך), קטניות, דגים, עוף, שמנים בריאים כמו אבוקדו, שמן זית, טחינה, מעט אגוזים. רצוי לחלק את המזון ל-3 ארוחות עיקריות במשך היום וביניהן 2-3 ארוחות ביניים קטנות.
לא ציינת האם ביצעת פעילות גופנית, אך מאוד מומלץ לשלב פעילות כמו הליכה, רכיבה על אופניים, ריקודים וכד', לפחות 3 פעמים בשבוע במשך 45 דקות.
חשוב לי להדגיש שבגלל הירידה הגדולה והמהירה במשקל, יכול מאוד להיות שתהיה עצירה בירידה. זה חלק טבעי במהלך, ואל תנסי לצמצם עוד ועוד את האכילה שלך, כי זה לא יעזור. עלייך להיות סבלנית. זה ישתחרר ותמשיכי לרזות.
בהצלחה
מוניקה קרן