איך אני יתחיל בדיאטה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אני יתחיל בדיאטה?
    אורפז
    06/03/2007

אני מיטל בת 15 עוד מעט אני בכיתה ט' אני שוקלת 57 והגובה שלי 1.57
    יש לי משקל בסדר לפחות כך אומרים אבל אני ממש שמנה יש לי בטן עגלגלה עם מלא עיגולים ממש שמנה ורגליים שמנות ואני בכלל שמנה אל לפי המשקל זה לא אומר כך
    אני ממש ממש שמנה גם בפנים בידיים רגליים יש לי גלגלים באגן אבל הבטן זאת הבעיה העיקרית היא כל כך בולטת שאני מסתירה אותה עם כל מה שאני יכולה בקיץ אני הולכת עם ג'קט בשביל לטשטש למרות שחם לי מאוד
    אני לא מתעמלת בספורט בשיעורי בית ספר כי שם זה די קשה קפיצות לגובה וכו' וקשה לי
    אני מאוד רוצה להתחיל דיאטה להוריד בטן ורגליים ובכלל להרזות להרגיש טוב
    אני אוכלת אוכל נורא עשיר בשומן בבוקר:פיתה עם ממרח ולחמניה עם ממרח
    בצהריים שניצל ספגטי אורז סלט עם הרבה הרבה הרבה מל
    ובערב:לרוב נישנושים ובמשך כל היום חטיפים שוקולדים סוכריות עוגיות בייגלה וכו'
    אני רוצה להתחיל בדיאטה לקראת הקיץ ושאני יאהב את עצמי וירגיש טוב עם עצמי אמא שלי יעצה לי לעשות שכיבות בטן
    ולעשות הליכה עשיתי קצת אבל לא עזר בכלום וכואבת לי הבטן אחרי זה במשך יומיים
    האם את יכולה לעזור לי?
    לתת לי תפריט או אימון קצר להתחלה?
    בבקשה תעזרי הדיאטנית אמרה שהיא לא יכולה לעזור ואמרה שאני יעשה הליכות אבל זה לא עוזר כל כך

בבקשה תעזרי לי
    מיטל!=]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך אני יתחיל בדיאטה?

הוספת תגובה

• היי מוניקה

אורפז
    06/03/2007

אז ככה קוראים לי אורפז גילי 14 שנים אני לומדת בכיתה ח' בבית ספר רגיל
    חברותיי נורא רזות ומחוטבות וכל הזמן מעירות לי על גופי קוראים לי שמנה וכל מיני דברים כאלה מעליבים בשיעורי התעמלות אני לא רצה כי צוחקים על ה"שומנים"שלי שהם זזים בכלל אני נראית כמו בכיתה י"א רק נמוכה
    אני שוקלת 60 והגובה שלי 1.55 נמאס לי כבר ההורים שלי מעודדים אותי אומרים שאני לא שמנה אבל רק טיפה מלאה הרופאים אומרים לי להרזות אך אומרים כי אסור לשלוח אותי לדיאטנית בגלל שזה מוקדם
    אמי הציעה לי לכתוב לך פה תגובה ולשאול אותך אולי את תוכלי לעזור לי קצת,אני רוצה לעשות דיאטה שבה אני ירזה די מהר
    עוד מעט הסתיו וכולם הולכים עם חולצות צמודות ואני גם הייתי רוצה להרגיש יפה מקובלת בחברה שלא יצחקו עלי ושאני יהיה בריאה ולא יחלה חס וחלילה במחלות,שלא נדע יש הרבה שנובעות מהשמנה.
    אני רוצה שתביאי לי תוכנית אימון בינונית שאפשר לבצע בבית או בשכונה
    עם מספר דקות שאני יעשה כל אימון
    ומזון דל שומן שאת יכולה להביא לי
    ד.א
    אני לא אוכלת עוף מבושל במרק וגבינות גם אני לא אוכלת לא מעדנים לא כלום ילדה בעייתית .
    אלא מה שכל היום אני טוחנת חטיפים וממתקים בסלון בלי עכרה
    כל היום אני מול המחשב והטלווזיה
    בבקשה תעזרי לי לשנות את אורח החיים שלי

ממני אורפז,תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורפז

מוניקה קרן
    07/03/2007

לפי הנתונים שנתת לי, את על גבול ההשמנה. מקום שבהחלט מצדיק התיחסות וטיפול. את בהחלט צריכה לשנות את אורח החיים שלך ואת האכילה שלך, כדי למנוע המשך עליה במשקל והשמנה בעתיד. מבחינת מזון, רצוי לאכול 3 ארוחות עיקריות ביום, בוקר, צהריים וערב וביניהן 2 או 3 ארוחות קטנות שיכולות להיות פרי, יוגורט או חטיף קטן. מומלץ להרבות באכילת ירקות, לצמצם מזון שמן או מטוגן, להעדיף דגנים מלאים כמו לחם מקמח מלא, אורז מלא, קינואה, קטניות על פני לחם או לחמניות מקמח לבן, אורז לבן וסוכרים שונים. למרות סלידתך מגבינות, את צריכה לנסות ולאכול גבינות רזות. אלו יכולות להיות גבינות מלוחות עם 5% שומן או גבינה צהובה לייט (9%) או גבינות מותכות 5-7% שומן. אין צורך לאכול עוף מכובס. אפשר עוף בגריל (ללא עור) או דג על האש או כדורי בשר מבושלים ברוטב עגבניות. כדאי לשלב פעילות גופנית יומיומית כמו הליכה, אפילו מסביב לשכונה, רכיבה על אופניים וכדומה. זאת צריכה להיות פעילות אירובית, כלומר שתגביר את קצב פעילות הלב והריאות ותמשך לפחות 40 דקות. במקביל מאוד מומלץ לצמצם את שעות הצפיה בטלוויזיה והמחשב. מחקרים הראו שככל שיושבים יותר מול טלוויזיה/ מחשב עולה הסיכוי להשמין.
    כדאי לך מאוד לקבל יעוץ והדרכה אישיים מאשת מקצוע, כמו דיאטנית. יש הרבה דיאטניות שעובדות עם ילדים ונוער (אני ביניהן). ישנן גם קבוצות ירידה במשקל לילדים. אינך צעירה מדי. זה בדיוק הזמן לשנות הרגלים רעים. ככל שתתבגרי יהיה קשה יותר.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתחיל דיאטה

מוניקה קרן
    07/03/2007

שלום מיטל,
    לפי הנתונים שנתת לי, אינך שמנה, אך אולי עגולה מעט יותר ממה שהיית רוצה. מה שיותר מטריד הם הרגלי החיים והאכילה אותן פירטת. יש בהחלט מקום לשינויים משמעותיים. מומלץ לצמצם מזון שמן או מטוגן, להפחית אכילה של חטיפים שמנים כמו עוגיות, שוקולד, במבה וכד'. אין זה אומר שעלייך להמנע לחלוטין מאכילתם, רק להפחית את הכמות והתדירות. למשל להחליט שאת אוכלת רק חטיף אחד ביום, כמו כוס בייגלה. ובשאר הארוחות להעדיף דגנים מלאים כמו לחם מקמח מלא, אורז מלא, קינואה, קטניות על פני לחם או לחמניות מקמח לבן, אורז לבן וסוכרים שונים, לצרוך מוצרי חלב רזים, עד 5% שומן, שמאוד חשובים גם למשק הסידן בגוף, להרבות באכילת ירקות וגם פירות, לאכול דגים, עוף ולפעמים גם בשר בקר רזה. כדאי לשלב פעילות גופנית יומיומית כמו הליכה, אפילו מסביב לשכונה, רכיבה על אופניים וכדומה. זאת צריכה להיות פעילות אירובית, כלומר שתגביר את קצב פעילות הלב והריאות ותמשך לפחות 40 דקות. כפיפות בטן אפשר לעשות, אך מעט, נניח 4 סטים של 10 כפיפות, עם דקה הפסקה בין הסטים, 3 פעמים בשבוע. אפשר להתחיל גם בפחות, כדי שלא יתכווצו לך השרירים ולא תכאב לך הבטן. במקביל מאוד מומלץ לצמצם את שעות הצפיה בטלוויזיה והמחשב. מחקרים הראו שככל שיושבים יותר מול טלוויזיה/ מחשב עולה הסיכוי להשמין.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו