טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני מעוניין לגוון בירקותש אני אוכל ולכן לפעמים אני רוצה לשלב גם אפונה ושעועית אך אלו ירקות שקשה לקנות ואז להתחיל לבשל זה בלאגן שלם.
לכן רציתי לדעת האם הירקות הקםואים בשקיות גם הם בריאים ומכילים את הטוב של הירקות הטריים עד כמה שאפשר???
ומה לגבי קופסאות שימורים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הי שי, ירקות טריים בדרך כלל מכילים ערכים תזונתיים גבוהים יותר מירקות מבושלים (בעיקר מבחינת תכולת ויטמין C וויטמינים נוספים שרגישים לחימום). אולם לא את כל הירקות אפשר לאכול בצורתם "הטרייה", ומעבר לכך, יש ירקות עם ערך תזונתי גבוה מאוד שניתן לאכול רק מבושלים כמו סלק, או כאלה שהבישול מסייע לספיגה טובה יותר של הויטמינים כמו בגזר. ירקות קפואים בדרך כלל שומרים על הערכים התזונתיים לכן אין שום בעיה להשתמש בהם בבישול. לגבי קופסאות שימורים - אני פחות ממליצה כי אז בדרך כלל מוסף נתרן (מלח) וחומרים נוספים כדי להאריך את תוקף המוצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ומה קורה ברגע שמוסיפים לבישול פלפלים עגבניות שרי וכו כמו במוקפץ
האם זה שווה משהו (חוץ מהוויטמין סי שאמרת שרגיש לחום) או שזה סתם טעים ומאבד את כל ערכיו התזונתיים??
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים