טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
קראתי את תגובתך למורן מיום 27.2.07 ושאלתי היא מה כדאי לאכול אחרי פעילות גופנית למה הכוונה פחמימות וחבונים אני אוכלת יוגורט דיאט. הרי יש בו גם חלבוני ם וגם פחמימת (11.5 ג' פחמימות) - תענוג דיאט.
אני עובדת עד השעה 16:00 ולכן אני אוכלת צהריים בבית להלן התפריט ואודה אם תוכלי להביע את דעתך עליו:
בוקר: 2 לחמקל + גבינה + נס קפה - ללא סוכר וללא חלב (2 כפיות אבקת חלב). נס קפה ביניים: פרי + נס קפה בעבודה: 2 לחמקל + גבינה + ביצה/ חומוס + פסטרמה + ירקות. בבית: חזה עוף/ עוף/ 2 טבעול/ דג + סלט ירקות - לפעמים ירק מבושל. לפני פעילות גופנית: פרי אחרי פעילות גופנית: מעדן דיאט.
לתגובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום יעל, את צודקת, במעדן דיאט יש גם פחמימות וגם חלבונים. המומלץ לאכול לאחר פעילות גופנית, תלוי בסוג הפעילות ועצימותה ובמכסה הקלורית שלך. אם מדובר בפעילות כח, הארוחה שלאחר האימון צריכה להיות יותר גדולה ועשירה מאשר המעדן. אפשר לאכול למשל 2-3 פרוסות לחם קל עם טונה/ביצה/חצי קופסת גבינה רזה עם ירקות וכפית שמן זית. אם מדובר בפעילות אירובית, זה תלוי ברמת הרעב שלך אחרי הפעילות, שכוולת את הזמן ממש אחרי הפעילות וגם בבוקר שאחרי. אם את מסתפקת במעדן דיאט זה בסדר, אך אם את רעבה יותר, אז עלייך להוסיף עוד פרוסת לחם קל או שתיים עם גבינות רזות או טונה. אפשרות נוספת היא לשדרג את היוגורט ולהוסיף לו מעט דגני בוקר למיניהם. בברכה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לשאלתך אני לא רעבה אחרי שאני אוכלת את המעדן וזה מספיק לי בהחלט וסןג הספורט שאני עושה זה הליכה בת שעה ורבע -2-3 בשבוע ו-2 בשבוע אירובי מדרגה (1/2 שיעור) ובחצי השני עיצוב.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים