טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי, שאלתי פה שאלה ולא נעניתי.
אני בת 21 אחרי 2 לידות. יש לי כמה בעיות רציתי לדעת אם שינוי בתזונה ופעילות גופנית יכולים לעזור לבעיות אלו.
1.לפני שהתחתנתי הייתי אוכלת מעט ועושה הרבה פעילות גופנית- שוחה הרבה בקיץ והולכת הרבה. מאז שהכרתי את בעלי זה כ- 5 שנים הפסקתי לעשות פעילות גופנית והתרגלתי לאכול בכמויות כפולות ממה שהייתי אוכלת פעם( בעלי טבח והוא מבשל ל-1200 איש כל יום לכן הוא לא יודע להכין בקטן אלא בגדול). זה מקשה עליי לשנות אורח חיים ולהרזות כי בתפריטים המנות הן ממש קטנות ולא משביעות.
כמו כן, יש לי נשירת שיער ממש חזקה, אני כל הזמן עייפה, חלשה.
איך אפשר לשנות אורח חיים בצורה כזאת שאני לא אהיה כל הזמן רעבה ומה אפשר לעשות לגבי נשירת שיער? האם יש מאכלים מסויימים שעוזרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שכחתי לשאול (אני לא יודעת אם זה קשור לזה אבל אם לא פשוט תפנו אותי)
האם יש קשר בין אוכל לריח של זיעה?
כבר הרבה זמן שיש שינוי בריח השיעה שלי, הוא נהיה חריף. אני מתקלחת, יוצאת החוצה כרגיל ואחרי פחות משעתיים כבר מופיע ריח חריף, זה מקשה עליי להישאר יום שלם בחוץ. אני צריכה להתאמץ שלא יריחו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קשה לתת לך עיצות כיוון שאת לבד נותנת את התשובות. תחזרי לחיים שלך כפי שחיית אותם לפני החתונה. תעשי פעילות גופנית ותוכלי נכון ובעיותיך יסתדרו. אם תמשיכי בחייך כיום רק תשמיני. לגבי נשירת שיער יש מקום קודם כל לפנות לרופא עור ולבדוק שאין בעיה רפואית. אבץ עוזר לשורש השערה.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים