טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בחורה בת 21 מאז גיל 17 אני שומרת על אותה תזונה
הייתי במעקב אצל דיאטנית ומאוד התעניינתי בנושא ספירת הקלוריות
כיום אני סופרת קלוריות ומשתדלת מאוד לאכול את אותה כמות קלוריות
לפעמים יש חריגות אני חייבת לציין ,אם סוכריות ללא סוכר ,או פרי גדול שאני מחשבת אותו כ-50 קל'
השאלה שלי היא כזו
בגיל 17-19 היית שוקלת 49-50 ,אכלתי את אותה כמות קלוריות שאני אוכלת היום אך הייתי הולכת ממש המון ורוב הזמן הייתי פעילה ,מה שכן הייתי מקפידה לא לאכול בשר דגים וגבינות מעל 3%
היום אני אוכלת את אותה כמות קלוריות אך הרבה פחות פעילה ממש הרבה פחות ,היום אני כבר אוכלת בשר ודגים (חזה עוף, הודו,סלומון ,בקלה ,וגם גבינות 5% ולא 3% )
כיום אני שוקלת 52 פלוס אפילו
האם ההשמה נובעת מהאכילה שהשתנתה או מהפעילות גופנית או מהגיל ?
אני שואלת את זה כיוון שאם זה מה שגרם לי להשמין אי מעדיפה לוותר על השינויי בהרגלי האכילה ולאכול מה שאכלתי קודם
בנוסך לכך אני כל היום יושבת במשרד ללא תנועה כלל ויוצא לי לעשות ספור 2-3 פע' בשבוע
במשך שעה
האם זה מספיק?
יש לי טרגליצרידים (אני יודעת שלא רשמתי את זה נכון)
מאוד גבוהי בדם (225)
אני לא אוכלת כמעא שומן וכמובן לא עוגות וגלידות מה שכן אני אוכלת הרסבה פירות
האם זו הסיבה ?
מאוד נלחצתי שראיתי את זה
אשמח לקבל תשובות לשאלותיי
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מה שקובע את המשקל הוא המאזן האנרגטי. כלומר אם את מוציאה היום פחות ממה שהוצאת בעבר ואוכלת את אותה כמות קלוריות, סביר להניח שמשקלך יהיה יותר גבוה מבעבר. עם הגיל ישנה ירידה בהוצאה הקלורית הבסיסית (במנוחה) אולם לא היא לא משמעותית בהבדלי השנים שאת מתארת. הפעילות היא פה הגורם המשפיע. אני לא יודעת מהו הגובה שלך אבל נראה לי שמשקלך תקין גם היום. לגבי הטריגליצרידים - את צריכה להפחית את כמות הסוכרים הפשוטים בתפריט, ז"א שתייה ממותקת אם את שותה, סוכר, פירות (מומלץ להגביל ל-2-3 מנות פרי ליום) ושאר המתוקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים