טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 16- גובה 1.68 מ' משקל נוכחי: 57 בערך. למשקל זה ירדתי ממשקל 65 ואני מאוד מרוצה ממנו. אשמח להוריד אולי עוד 2 קילו אבל בהחלט בקצב איטי מאוד, ולא בדיאטה משמעותית. הבעיה שלי היא שלאחר ביקור אצל דיאטנית שאמרה לי שלא יכולה לקבל אותי כי אין לי שום בעיה רפואית והמליצה לי על תפריט שכולל בערך כ1400 קל', קראתי במקום מסוים כי על מנת לרדת 2 קילו בחודש צריך להפחית מצריכת הקלוריות היומית כ500 קל, ולכן עברתי לתפריט של 900 קל' +-. לאחר ביקור במסעדה שניחשתי שעלה לי בערך ב800 קלוריות נוספות, הורדתי את מנת הקלוריות שלי למשך 8 ימים ל700+-. לאחר שימים אלו הסתיימו, ביקור נוסף במסעדה הבי אותי לכך שהורדתי את התפריט שלי לכ650 קל' ליום. ההרגשה הכללית הייתה נוראית. היום הפסקי עם זה וחזרתי ל900 קל'. אני מעוניינת לחזור לאכול תפריט הגיוני, שיביא שלכך שבסופו של דבר אני אאבד בערך 2 קילו נוספים, אך הדבר יכול להתפרש מצידי לאורך כמה חודשים ולא בירידה ניכרת לעין. אני לא יודעת כיצד לעשות זאת מבלי להשמין בחזרה (כי זה מה שקראתי שיקרה ברגע שחוזרים לתפריט הגיוני) ובנתיים ממשיכה ב900 קל'. אני עושה ספורט מדי פעם- לפעמים יש שבועות שבכלל לא, אך אני מעוניינת ליצור לעצמי שגרת כושר קבועה. כמו כן אני לא יודעת איך להתנהג לאחר מצבים כמו ביקור במסעדה- כיצד להמשיך עם ה"דיאטה"?! אשמח מאוד לעצה דחופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כל הכבוד לך על הירידה המצוינת במשקל. לדעתי את צריכה לשמור על התוצאות הקיימות ולא לרדת עוד.
הטעות הראשונה שלך היתה בניסיון להפחית 500 קלוריות מהתפריט של 1400 קלוריות שהרכיבה לך הדיאטנית. תפריט זה הוא כבר מופחת קלוריות. איתו את תמשיכי להוריד במשקל את הקילוגרמים שרצית באופן איטי והדרגתי. אגב, 2 ק"ג בחודש אינם קצב איטי הם קצב תקין.
כשאת הולכת למסעדה, את צריכה לתכנן את האכילה שלך באותו יום: לדאוג ששאר הארוחות יהיו קצת (מדגישה קצת) יותר קטנות מבד"כ. גם במסעדה לא צריך להשתולל ולברור את המנות שאת רוצה לאכול. כך שגם אם תהיה חריגה תתבטא בכ-200 קלוריות. אותן ניתן לקזז ביום למחרת בקלות, אם ממש מוכרחים. אפשר גם שלא. לא תהיה פגיעה בתהליך השמירה על המשקל או הירידה בחריגות בודדות.
בברכה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד