ויטמין b12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמין b12
    יהלי
    13/01/2009

אני בת 28, בבדיקת דם אחרונה שביצעתי לפני מס שבועות, גיליתי שרמת ה- b12 אצלי היא 215. לכאורה, הנתון נראה חיובי לפי המדדים של קופת החולים, אולם בכתבה שקראתי לאחרונה נכתב כי ערכים בסביבות ה- 200 נחשבים נמוכים. חשוב לציין כי אני סובלת (קבוע) מעייפות ותשישות, ולאחרונה גם מכאבי ראש. האם יש קשר בין הדברים? איך לדעת אם עלי ליטול תוסף כלשהו, ואיזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין b12

הוספת תגובה

• מהי ספירת ההמוגלובין?

אהרון
    13/01/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המוגלובין

יהלי
    13/01/2009

תוצאת ההמגלובין מאותה בדיקה 13.3

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת המוגלובין תקינה

אהרון
    13/01/2009

B12 קרוב לגבול התחתון אבל עדיין תקין. מוסכם בין אנשי המקצוע שרמה נמוכה של הוויטמין גורמת לתסמינים המתוארים. יש לציין שהדבר נכון רק במקרה של מחסור חמור (קרוב ל100). מחקרים אחרונים מראים שבמקרה של רמה גבולית התופעה קיימת רק כאשר גם ההמוגלובין נמוך מה שאינו נכון לגביך. לא נראה לי שהמצב מחייב תוספים. בכל מקרה אכלי יותר מאכלים עשירים בB12, בעיקר בשר. מומלץ כבד פעם בשבוע. אני מציע לפנות לרופא המטפל להמשך בירור התסמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי יהלי

ד''ר רוני חרמון
    14/01/2009

בבעיות בריאות צריכים לטפל רופאים ולא הפורום ולכן המלצתי לפנות לרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו