טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אצלנו בבית יש מודעות גבוהה לתזונה בריאה, ככה גידלנו את הילדים (4 במספר) שכיום חלקם בוגרים וחלקם מתבגרים.
הבעייה היא שתמיד הם התלוננו ש"אין מה לאכול בבית", כי אין נשנושים (ביסלי, במבה וכו), ואין בורקסים ואין מלאווחים, ואין סלטים קנויים וכו. אבל תמיד אוכל מזין ובריא יש, ועוגות ביתיות מקמח מלא יש, וכדורי שוקולד מעשה ידי ופיצוחים, כלומר - בעצם לא חסכתי מהם דבר, אבל אין הנישנושים האלה ש"בא לחטוף", וכמובן לא מיצים מלאכותיים למינהם, אבל בירות שחורות כן, והרבה מים..
לנשנש, טענתי, תנשנשו דגני בוקר (שגם הם עברו ביקורת שלנו, לא כל דגן בוקר הוא כשיר, למשל, כריות לא! הצבעוניים לא! בעיקר אלו שהם מופחתי סוכר ונתרן.
ועדיין, הם טוענים שהם גדלים על חסך מסויים, והם טוענים שאנחנו הגזמנו עם זה.
בחוץ , כמובן, הם יכולים לאכול מה שהם רוצים, אבל הביתה לא נכנסים ה"רעלנים" הללו.
מה דעתכם? האם הגזמנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הנושא שהעלת הוא מורכב ומעורר התלבטות אצל הורים רבים. לפי מה שאת מספרת, אני לא חושבת שהגזמתם. הרגלי האכילה בבית, היצע המזון והדוגמה האישית חשובים מאוד לבריאות הילדים ולהרגלי האכילה שלהם בהמשך. כל עוד לא "חסכתם" מהם אוכל ולא מנעתם מהם לאכול דברים אחרים בחוץ, אני חושבת שעזרתם להם להקנות הרגלי אכילה נכונים ובריאים שאיתם יצאו לחיים. כרגע הם מתלוננים - אבל זהו טבעם של מתבגרים לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.... קרא עוד