משקל דיאגנוסטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקל דיאגנוסטי
    אפרת
    25/01/2009

שלום רב, לפני כמה שבועות קניתי משקל דיאגנוסטי - כזה המודד אחוזי שומן, מים ושריר בגוף ונותן נתונים אלו בנוסף למסת הגוף הכללית. המשקל לא מודד מה אחוז מסת העצם. קצת לפני כן התחלתי דיאטה שבמהלכה ירדתי יפה מאוד מהלך 4 השבועות האחרונים. דוגמה לתוצאה האחרונה שקיבלתי: 28.5% שומן 52.1% מים 34.1% שריר יש לציין שבחודש זה אחוז השריר והמים בגופי עלו ואילו אחוז השומן ירד באחוז אחד. אני יודעת על פי טבלאות כי הנתונים שקיבלתי מהמשקל טובים, ושהמגמה של הירידה נכונה מאוד, וכי מצבי טוב יחסית, אולם שאלתי היא אחרת: כיוון שחיבור כל האחוזים נותן תוצאה גבוהה מ 100% (28.5+52.1+34.1=114.7) הייתי רוצה להבין אחוז ממה בדיוק הוא נותן...איך זה ייתכן שהאחוז עולה על מאה אחוזים? בברכה ובתודה מראש אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקל דיאגנוסטי

הוספת תגובה

• חבל על הכסף! סתם גימיק.

אהרון
    25/01/2009

מכשירים מסוג זה יכולים לכל היותר לתת אינדיקציה (לא מדוייקת) על אחוז השומן. לגבי פרמטרים אחרים, כולל מדידה מדוייקת של אחוז השומן, דרוש ציוד מעבדה משוכלל, המדידה והחישוב נעשים על ידי אנשי מקצוע. המספרים שקיבלת הינם עלבון על השכל הישר, חבל שלא בדקת טרם הקניה. איך יכול להיות יותר מ 100%? חו"ח אם בגוף שלך היו רק 52% מים! זה מראה על התייבשות קטלנית. ידוע שהגוף מכיל כ 70% מים. רקמת השריר עצמה מכילה כ80% מים ואפילו ברקמת השומן יש 12%. מה הפרוש 37% שריר ומחשבים את המים בנפרד? האים יעלה על הדעת שמתכוונים לחלבון בלבד? הייתי מחזיר את המכשיר, אלא אם כן מספקת אותך רק השקילה (לא אופתע אם גם היא לא מדוייקת).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת

ד``ר נסטור ליפובצקי
    25/01/2009

שלום אפרת,
    הכיוון שהשקעת ממיטב כספך במכשיר, לא נעים לי להגיד לך שהמכשירים האלו מאוד לא מדוייקם. לא אכנס כאן לטכניקות המדידה, אבל את צודקת, המכשיר היה צריך לסכם 100% הכולל מסת גוף רזה ומסת שומן (כאשר מסת גוף רזה כולל בהחלט גם עצם). כל היתר הם חישובים מאוד לא מדוייקים.
    אם תרצי לעשות בדיקה אמינה ב-99% כדי לדעת מה אחוז השומן שבגופך את מוזמת לפנות אלי.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור, על תשובה מלומדת ונעימה

אפרת
    25/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת יקירתי

אהרון
    25/01/2009

אם מישהו היה צריך להפגע מתגובתי (אולי נמרצת מדי), הוא זה שמכר לך בלי להסביר את מגבלות הסחורה כמתחייב. בכל מקרה אני מתנצל על שגרמתי לך אי נעימות. בטח שזה נוגד את מטרת פעילותי בפורום. תאורטי, זה נכון מה שאת אומרת על האינדיקציה לגבי שינוים באחוז השומן אבל אני אינני בטוח שאפילו בזה יש עיקביות. על מנת למזער את חוסר הדיוק, מומלץ לבצע את המדידה תמיד באותו מצב גופני יחסית לארוחות, יציאות ופעילות גופנית. קחי בחשבון שאחרי אירובי בקיבה ריקה, מראה פחות אחוזי שומן למרות שפיזית אין שינוי. בטח שהיית יכולה לבדוק לפני הקניה. בכל חנות רצינית יש מכשיר לצורך בדיקה לפני הקניה ויש להניח שהיית עולה על עניין סיכום האחוזים ומבקשת הסברים מהמוכר. מלבד זה, אפשר להחזיר סחורה תוך שבועים באריזה המקורית. אני מאחל לך הרזיה נעימה (עד כמה שאפשר) ובעיקר בריאה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו