טונה במים מול טונה בשמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טונה במים מול טונה בשמן
    משה
    27/01/2009

שלום, אני מנסה להוריד עכשיו את צריכת השומן וגם להוריד כולסטרול. בדקתי את הערכים התזונתיים של טונה במים וטונה בשמן ואני קצת בדילמה. בטונה בשמן יש הרבה שומן ומתוכה 2 גרם שומן רווי. בטונה במים יש הרבה פחות שומן ומתוכו רק 0.37 שומן רווי. כך שזה בהחלט נוטה לטובת המים. מצד שני - בטונה במיים רשום שיש הרבה יותר כולסטרול,67 מיליגרם, לעומת 28 מיליגרם בטונה בשמן. חוץ מזה שזה נשמע לי קצת מוזר - מה לדעתכם עדיף? יותר שומן רווי או יותר כולסטרול? (אני יודע שזה מאוד סובייקטיבי ותלוי בהרבה בדיקות אבל מדובר בכללי בבן אדם בריא שסתם רוצה לשפר קצת את המצב). תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טונה במים מול טונה בשמן

הוספת תגובה

• לא כל מה שכתוב על האריזה, מדעי!

אהרון
    27/01/2009

מי שמקפיד על ספירות למיניהן לא צריך לסמוך על הכתוב כולל ערך קלורי וכולסטרול. אם תבדוק בטבלאות אמינות תמצא את ההיפך ממה שאתה כותב. זה הגיוני, לא? למי שיש בעית כולסטרול או חושש ממנה, חשוב יותר להפחית את כמות השומן הרווי בתפריט, וזה לפי המחקרים האחרונים. עדיין זה לא אומר שאפשר לאכול מזון עתיר כולסטרול ללא חשבון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    27/01/2009

שלום,

רמת הכולסטרול במזון לא ממש תקבע את רמת הכולסטרול בדם אם מדובר ביחידות של עשרות.
    ברמות של מאות מג' כולסטרול כן יש להזער.
    אם אתה מנסה לשמור על רמות כולסטרול יש לשים לב לכמות השומן הרווי (את זה ניתן לבדוק בטבלאות ערך תזונתי) ואם המוצר מכיל שומן טרנס (את זה יש לבדוק ברכיבים, יופע כשומן מוקשה בחלקו).

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

משה
    28/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מיקי

ד''ר רוני חרמון
    29/01/2009

את לא צריכה לרדת במשקל משקלך מתאים לגילך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו