טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום
אני בחורה בת 21 ,אוכלת הרבה פירות וירקות אך כמעט ולא שותה מים (אולי כוס ביום )יש לי בעיה מים גורמים לי בחילה
אני מתפנה המון ביום והשתן שלי תמיד לבן ויש לי יציאות כל יום
האם למרות המצב אני עדיין צריכה לשתות יותר מים ואם כן אז כמה?
אם אוכלים בדיוק מה שצריך בתקופת ההריון לא עולים במשקל?
אילו מאכלים מונעים גזים?
אילו מאכלים טובים לטיפול באקנה?
האם כל התבלינים המיובשים הם טובים ? יש בהם עדין ויטמינים?
אני שואלת לגבי בזיליקום פטרוזיליה ,כוסברה ,טימין ,וכדו"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום
אני בחורה בת 21 ,אוכלת הרבה פירות וירקות אך כמעט ולא שותה מים (אולי כוס ביום )יש לי בעיה מים גורמים לי בחילה
אני מתפנה המון ביום והשתן שלי תמיד לבן ויש לי יציאות כל יום
האם למרות המצב אני עדיין צריכה לשתות יותר מים ואם כן אז כמה?
===מבחן צבע וריח השטן וגם כמותו הוא המבחן מאוד רלוונטי. בפירות וירקות יש 90-95% מים.
כלומר אכילת קילו אחד הוא שווה ערך של 4-5 כוסות מים. לפי מה שאת מתארת אין צורך לשתות
"בכוח". גם יותר מדי מים מזיק על ידי שתיפת המלחים מן הגוף.
אם אוכלים בדיוק מה שצריך בתקופת ההריון לא עולים במשקל?
===תמיד עולים במשקל אבל אם מקפידים על התזונה ופעילות גופנית מתאימה אפשר לצמצם.
אילו מאכלים מונעים גזים?
====לא ידוע לי על מאכלים שמונעים גזים אלא שגורמים לגזים. אם את לא יכולה לפתור על ידי תזונה, בבית המרקחת יציעו לך פתרון.
אילו מאכלים טובים לטיפול באקנה?
===שמרי בירה טריים עוזרים להרבה אנשים, ואם לא, זכית במזון בעל ערך תזונתי רב במיוחד
זהירות! גורם לגזים.
האם כל התבלינים המיובשים הם טובים ? יש בהם עדין ויטמינים?
אני שואלת לגבי בזיליקום פטרוזיליה ,כוסברה ,טימין ,וכדו" .
====התלינים הנ"ל מכילים המון וויטמין C אבל רק טריים. בצורתם היבשה עדיין מכילים מינרלים כמו ברזל אבל ספיגתם בעייתית וצריך לאכול כמות גדולה מאוד כדי שיהיה רלוונטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הרבה שאלות מים מאוד חיוניים ובריאים וצריך לשתות 2-3 ליטר ליום בלי קשר לאוכל הריון אינו מחלה ואם אוכלים לפי תוכנית צריך לעלות במשקל במשך ההריות עד 10 ק"ג אין מאכלים המונעים גזים יש מאכלים שמיצרים יותר גזים וכאלה שמיצרים פחות גזים מאכלים רווי שומן כמו בוטנים וכו' לא טובים לאקנה התבלינים היבשים איכותיים פחות מאלה הטריים
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים