כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול
    אולגה
    28/01/2009

היי, רציתי לקבל עצתך בנושא תזונה להורדת כולסטרול רע LDl. לפני כשנה אובחן אצלי רמת כולסטרול 120 מ"ג והרופא המליץ להתאמן ולאכול דברים פחות שומניים. במהלך השנה האחרונה עסקתי בספורט(כח+אירובי) ולאחר אימון השתדלתי לאכול חלבונים מהחי שלצערי יש בהם גם כולסטרול. בבדיקה דם אחרונה עלה הכולסטרול הרע ל132 מ"ג והכולסטרול הטוב דווקא ירד למרות שעסקתי בספורט.אני בת 23. כיצד היית ממליצה לי לשלב תזונה נכונה שתתאים לי לאחרי האימון +הורדת הכולסטרול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• שלום אולגה

ד''ר רוני חרמון
    29/01/2009

כולסטרול כמעט ואינו מושפע מדיאטה ולכן אם צריך לפי עצת רופא יש לקבל טיפול תרופתי בשילוב עם פעילות גופנית . פ"ג לבד לא מספיק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולגה

דיאטנית
    30/01/2009

אולגה שלום, חשוב לדעת אם יש לך גורמי סיכון אחרים כמו סוכרת, יתר לחץ דם, עישון, אני מניחה על פי גילך שלא (אולי עישון). כנראה שהדיאטה שעשית לא נכונה כי למרות התגובה המאוד לא נכונה שקבלת כאן, תזונה מאוד משפיע על רמת ה-LDL-CH, שיכול לרדת בין 15% ל-28% באמצעות תזונה דלת שומן רווי וטרנס ועשירה בשומנים חד ורב בלתי רויים וסיבים תזונתיים. כדאי לך לגשת לדיאטן/ית קליני/ת מומחים בהורדת רמות הכולסטרול לפני תחילת טיפול תרופתי ארוך טווח בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול

אולגה
    30/01/2009

ראשית, תודה על התשובות. יש לי עוד שאלה לגביי גלולות, אני נוטלת אותן גלולות כבר כ-3 שנים, האם הפסקה בנטילה תוריד את רמת הכולסטרול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד התגובה של "דיאטנית"

אהרון
    30/01/2009

לא על כל אחת הגלולות משפיעות, אבל אפשר לנסות להפסיק זמני אחרי דיאטה דלת שומן רווי,טראנס וכולסטרול במשך 10 שבועות. חייבת להיות ירידה, אבל בו זמנית הגדילי את חלקו של השומן החד בלתי רווי כדי להעלות את HDL. (את לא ציינת את רמתו, חשוב היחס HDL\LDL ככל שיש יותר HDL, גם הכולסטרול הרע יכול להיות יותר גבוה) בתקופה הנ"ל יש לוותר על ביצים, חלב רק 1%, גבינות עד 3%, עוף ללא עור ושומן (מומלץ חזה), רק החלקים הרזים של בקר, המנעי מטיגון. אבל הדבר הכי טוב הוא להחליף לפחות חלקית את כל סוגי הבשר בדג איכותי טרי (לפחות פעם בשבוע סלמון) צלוי. שפע של ירקות מגוונים, סובין שיבולת שועל (סיבים מסיסים) פעילות אירובית יומית עוזרת להעלאת HDL והורדה משמעותית של הטריגליצרידים (לא ציינת את רמתם). מסכים אני עם תשובה הקודמת של "דיאטנית" אך אינני מבין למה בכלל מעלה את נושא הטיפול התרופתי. רמת הLDL הגבולית לפי הסטנדרד החדש (לפי הישן היתה בסדר גמור), לא מצדיקה אפילו לדבר על תרופה שהיא כמעט חתונה קטולית. אם מפסיקים, הכולסטרול עולה לרוב מעל רמתו הקודמת. אשמח לענות על שאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אולגה
    31/01/2009

אהרון, תודה רבה, עזרת לי המון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו