טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
1.אני בדיאטה כבר מספר חודשים ועם הזמן אני מכניסה כל הזמן מעט שינויים בתפריט ו ורציתי לדעת את דעתך על התפריט שלי הנוכחי שלי: צהריים משמשת אותי כארוחה העיקרית ביום, ובה אני מקפידה לאכול מנת בשר (או לעיתים רחוקות אני מחליפה אותה במנה חלבית) עם לפחות כוס של פחממות- פסטה, קוסקוס, אורז וכדומה. לרוב מנסה לשלב בארוחה גם ירקות, ואם לא - אני משלבתם אותם או פירות בארוחת הבוקר\ערב.
ערוחת ערב\ בוקר: מכיוון שמהלך יום מסוים אצלי אינו דומה למשנהו, וקרבת ארוחת הבוקר לארוחת הצהריים משתנה כל פעם, בהתאם לכך משתנה גודל ארוחת הבוקר, וארוחת הצהריים (לדוגמא אם אני מתכננת לאכול צהריים במרחק שעות ספורות מארוחת הבוקר, אך ארוחת הערב תהיה לאחר זמן ממושך מארוחת הצהריים, אני אוכל ארוחת בוקר קטנה -כמו יוגורט או כוס גזר חתוך ואגדיל את ארוחת הערב בהתאם). ארוחות הבוקר שלי תמיד כוללות לרוב קפה עם מעט חלב וכפית סוכר רגיל או אקטימל. לערב\ בוקר אני אוכלת (בהתאמה ליום) מזונות כמו לחם קל עם קוטג, מנת ברנפלקס בערבוב עם יוגורט או לבד או בתסופסת יוגורט ופרי חתוך, 2 יוגורטים, מנת "דליפקאן" לרוב לבד, טוסט מלחם קל וגבינה דלת שומן וכו'- הכל בהתאם למה שאוכל בארוחת הצהריים.
לרוב אני מקפידה לאכול 3 מנות חלבונים ביום, 3 מנות פחממות, 3 פירות לפחות ואולי מנת ירקות\ פירות נוספת. במעברים בין הארוחות אני אוכלת פירות-סה"כ 3 פירות ליום לפחות וכל התפריט שלי כולל כ1000 קל' ליום וכך אני בונה אותו.
2. האם השימוש בסוכרזית או בסוכרלייט או בתחליף סוכר אחר מומלץ על פני השימוש בסוכר עצמו (ואיני מדברת כאן על הערך הקלורי)?! כמו כן, כמה קל' בערך כולל קפה הכולל כפית קפה, כפית סוכר, בין 60-90 אחוז מים ובין 30-10 אחוז חלב?! וכמה קל' הוא יכלול אם אחליף בו את הסוכר לסוכרזית?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
סה"כ את אוכלת בריא וטוב הייתי מפחית את כמות הפירות על חשבון פחמימה מורכבת אחרת. לגבי שאלתך בנושא הקלוריות בקפה השינוי היחידי הינו בין סוכרזית 0 קלוריות וכפית סוכר כ- 25 קלוריות. מבחינה בריאותית לא סוכר ולא סוכרזית בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
שיקומי שיניים מורכבים
דר` מאיר ממרייב סיים את לימודי רפואת השיניים בהצטיינות ב1992.
כיום הינו בעל קליניקה פרטית וסמנכ״ל פיתוח של חברת שתלים בינלאומית.
במסגרת עבודתו, מבצע טיפולים אסטטיים ושיקומי ... קרא עוד