טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום שמי ענת ובתקופה האחרונה הטריגליצרידים שלי עלו משמעותית. אני נוטלת גלולות אך איני יכולה להפסיק (אנדרומטריוזיס)
הבנתי מהרופא המטפל כי עלי להוריד את כל הסוכרים הפשוטים מהתפריט (נקודת התורפה שלי היא הרבה ספלי שתיה חמה עם חלב וסוכר) וכן לקצץ משמעותית בפחמימות ולהעלות במקביל את כמויות החלבונים (שעד כה היו מינימליים בתפריטי)
האם תוכלו לסייע לי ולחוות דעתכם על התפריט אותו אני מנסה לבנות וכן לתת טיפים כלליים להתמודדות עם המצב?
גילי 32, משקלי 49 גובה 1.66
התפריט שניסיתי להרכיב:
בוקר: 2נס קפה עם חלב סוייה אלפרו+ 2 פרוסות לחם שיפון קל אורגני (אדמה) + 2 כפות קוטג'
צהרים: ירקות מאודים + חסה + קופסת טונה בשמן+ 2 פרוסות שיפון קל
נס קפה + חלב אלפרו
אחה"צ: 2 פרוסות לחם קל + טחינה גולמית
נס קפה
ערב: חביתה מ 3 חלבונים וחלמון אחד + טחינה / חצי אבוקדו + 3 כפות קוטג' + סלט חסה + 2פרוסות לחם שיפון קל
תה צמחים
לילה: יוגורט לבן 3% + 3 כפות שיבולת שועל
נוטלת אומגה 3 (2 כמוסות טריאומר) וכף סירופ ברזל נוזלי (טננבלוט)
בתודה מראש
ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הגלולות אינם משפיעות על הטריגליצרידים כי אם רק על הכולסטרול. נראה לי שאת צריכה להוסיף לתזונה יותר שומנים רוויים מהצומח ולעשות הרבה פעילות גופנית. בדיקה של טריגליצרידים חייבת להיות לאחר צום ארוך של יותר מ24 שעות בכדי להיות אמינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ענת שלום, אני מניחה שד''ר חרמון לא התכוון לשומן רווי צמחי (שמן קוקוס ודקלים) שהם שומנים בהחלט לא בריאים. בנוסף לא קיימת בספרות המלצה על בדיקת טריגליצרידים בצום של מעל 24 שעות. ההמלצה היא בין 12 ל-16 שעות צום. בדרך כלל 12 שעות מספיק אבל אם תרצי ביטחון מרבי, אז 16 שעות. גלולות יכולות במקרים מסוימים לעלות טריגליצרידים וכדאי לך לנסות להוריד את הגלולות חודש ולעשות בדיקת ניסיונית.
בהצלחה
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים