טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב!
אני בן 24 ובחודשים האחרונים, בעקבות מספר מאמרים שקראתי על חלב פרות, החלטתי להפסיק לצרוך מוצרי חלב. כתחליף אני שותה חלב סויה כ-2 כוסות ביום סה"כ.
השאלה שלי היא - האם חלב סויה מהווה איזשהוא סיכון לאנשים מסוימים? קראתי באיזשהוא מאמר שיש ספקות לגבי האם חלב סויה בעצמו זה משהו בריא. כל מיני אמרות שיש בו סוג של אסטרוגן או משהו אחר.
האם לי, כבחור בריא בן 24, כמות של 2-2.5 כוסות ביום יכולה להזיק? בפוריות אולי או במשהו אחר?
תודה מראש לעוזרים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ישנם רבים, בינהם בעלי עניין שישכנעו אותך שסויה בריא ואפילו כדאי להגדיל את הצריכה.
אני אומר שצריכה יומית של סויה בכמות שאתה נוהג עלולה לחזיק, ואתמקד רק בחסרונות (יש גם יתרונות):
חלבון ירוד: חלבון הסויה דל בחומצת האמינו מתיונין ולכן איכותו ירודה מול החלבון המלא של החלב או הבשר, המכילים את כל חומצות האמינו החיוניות. אמנם הטופו, שהוא שילוב של חומר מוקשה עם חלב סויה, מכיל חלבון מלא, אך רוב המוצרים האחרים שהזכרנו מבוססים על חלבון הסויה בלבד.
האטה בספיגה: הסויה מכילה מרכיבים (phytic acid) הגורמים להאטת ספיגת מינרלים כמו סידן, מגנזיום, ברזל ואבץ. חומצה זו אינה נעלמת על-ידי בישול או אפייה. מעבר לאלו, הסויה אינה מאפשרת ספיגה מלאה של ויטמין D.
אלומינים בסויה: הסויה מכילה כמות גדולה של אלומיניום, אשר מהווה מקור רעיל למערכת העצבים ולכליות.
בעיות עיכול: הסויה עלולה לגרום לאי-נוחות בקיבה וסינון קליטת חומצות אמינו חיוניות לגוף, בגלל שהיא מכילה חומרים מעכבי-אנזימים שחוסמים את פעילותם הסדירה של האנזימים בעיכול החלבון.
במאה גרם סויה יש כמות אסטרוגן שיש בגלולה אחת למניעת הריון..
מחקרים מראים כי הפיטו-אסטרוגן הקיים בסויה עלול להגביר את הסיכון לסרטן בלוטת התריס,
ומדווחת הפרטרופיה של שדיים אצל גברים.
הפחדתי אותך? יש לקוות שאתגובה הנוספת תהיה מרגיעה.
מסקנה: אם איאפשר בלי, אז במתינות ולא כל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים