טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בשבועות האחרונים אני מרגישה רעב בלתי פוסק. אני אוכלת 4 ארוחות מסודרות ביום, לא ג'אנק ולא מתוקים ועדיין ללא קשר למה שאכלתי- מרגישה רעבה!
אני מתוסכלת כ"כ ולא יודעת מה לעשות. אני מרגישה כאילו יש לי איזה משהו בבטן "שאוכל" אותי מבפנים .
אני מאוד לא רוצה לעלות במשקל וברגעי רעב כאלה אני נוטה לאכול בדר"כ ירקות או לחילופין 2 פריכיות אורז.
התפריט שלי הוא כזה:
בוקר- נס קפה עם פחות מ-1/4 כוס חלב+כפית סוכר
2 פרוסות לחם
3 כפות קוטג'+כף ריבה
צהריים- 12 כפות פחמימה+1/2 תפ"א וירקות/ 8 כפות פחמימה+רבע עוף+מרק ירקות <אני חייבת לציין שגם כשאני אוכלת את הארוחה עם המנה הבשרית אני עדיין מרגישה רעבה כעבור שעה>
ביניים- מעדן 0% +פרי
א. ערב- 2 פרוסות לחם+ 3 כפות קוטג', ביצה קשה, סלט ירקות
אני מיואשת ולא יודעת לאן עוד לפנות. מה גם שאני עולה במשקל מסיבה שממש לא מובנת לי.
גובהי 1.64 ומשקלי 58.
מה דעתכם על התפריט הזה והאם יש מקצה שיפורים?
מאיפה יכול לנבוע הרעב ומה לעשות כשזה קורה לי?
אודה לכם על כל עזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני לצערי מבחינה יותר מדי טוב מתי מדובר ברעב שנובע מתוך צרכים של הנפש כגון שיעמום וכ' לבין רעב פיזי.
ובמקרה שלי אני יכולה לומר לך בוודאות שזה נובע מרעב פיזי בלבד. אני ממש שומעת את קרקורי הרעב ומרגישה את הרעב בגרון ובקיבה. כאילו משהו מכרסם אותי מבפנים.
האם יש איזו בדיקה פיזיולוגית שעלי לעשות?<חוץ מבדיקות דם כי עשיתי והכל היה תקין>
האם זה מעיד על איזו בעיה? ואיזה פתרון אפשר לתת לכך?
אודה לך על תגובתך זה חשוב לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אז כנראה שהרעב קשור לצורך אמיתי ויתכן שמתאים להוצאה הקלורית שלך. את יכולה לבצע בדיקת הוצאה קלורית במנוחה ובפעילות כדי לבדוק האם הכנסה הקלורית שלך מתאימה להוצאה. יום טוב,
הכול יחסי. אפשר לאכול הרבה (ערך קלורי) ולשרוף עוד יותר --->הרזיה.
אפשר לאכול מעט ולשרוף פחות --->השמנה.
אם יהיה לך מאזן אנרגיה שלילי של 800 קק"ל ליום, תוכלי להוריד (תיאורטי) 3 ק"ג שומן בחודש.
לא אוכל לאמור לך יותר כיוון שאין לי הנתונים והתפריט שלך.
רעב יכול להיות גם נפשי ,
ויכול להיות שהמכויות האלה באמת הן לא מספקות אותך
קודם כל נורא חשוב גייון - זה מאוד מאוד עוזר
להיות מקובע לתפריט זה לא טוב בכלל .. זה משעמם .. ובאיזה שהוא מקום זה גם משאיר רעב כי לא "נהנהים" 100 אחוז מהאוכל
כל כבוד על התפריט הוא נראה תפריט בסדר גמור אבל אם את עולה ממנו את צריכה באמת לשים לב לכמויות ואולי להוריד משהו
בכל מקרה
יש לי כמה טיפים בשבילך
לאכול לאט
לשתות 2 כווסת מים לפני כל ארוחה זה ממלא
להוסיף מרק חם לארוחה זה מאוד משביע ממלא , ובריא הכי עדיף מרק ירקות כי הוא הכי דל קלוריות
והכי חשוב לגוון לגוון ולגוון !
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים