מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה נכונהיוסי05/02/2009
שלום אני בן 20 שוקל 51 גובה 160, אני יודע שכדי לשמור על המשקל הקיים אני צריך לאכול 1400-1300קלוריות ביום אני אוכל ביוםאת התפריט הזה: בוקר:סנדוויץ' מלחם שחור עם גבינה או קוטג'+עגבנייה ומלפפון ביניים:מעדן 3%שומן צהרים:כוס פחמימה(או 2 פרוסות לחם)+מנת דג/בשר/עוף+סלט מירקות חיים ביניים:פרי(בדרך כלל קלמנטינה ערב:כוס דגני בוקר +כוס חלב אני יודע שהתפריט הזה הוא לכל היותר 1100 קלוריות, מה רצוי להוסיף כדי להגיע ל1400 קלוריות וכדי להישאר באותו המשקל ? לא להשמין ולא להרזות תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
יוסי05/02/2009זה נכון שאני צריך לאכול בין 1300-1400 קלוריות ביום לשמירה על המשקל הקיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
ד``ר נסטור ליפובצקי06/02/2009היי יוסי,
לא ברור לי למה אתה אומר שכדי לשמור על המשקל הקיים אתה צריך לצרוך 1400 קלוריות. זה לא נכון, גופו של גבר בגילך צורך לפחות 2000 קלוריות (אם אין לך מגבלות גופניות שבגללן אתה לא יכול לזוז). כמה אתה מוציא באופן אישי ניתן לדעת רק אחרי שתבצע אבחון מטבולי.
עליך להוסיף יותר מזון עשיר בפחמימות מורכבות כמו לחם מלא, קיטניות אורז מלא ויותר שומנים בריאים כמו שמן זית, טחינה, אבוקדו, אגוזים ושקדים.
למשהו יותר אישי אתה צריך לגשת לדיאטן לאיבחון ויעוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יוסי07/02/2009ככה אמרה לי דיאטנית קלינית שאני במשקלי ובגילי צריך לאכול כ1400 קלוריות ביום וגם ככה המחשבונים אומרים וגם ד"ק חרמון אמר את אותו הדבר שצריך להכפיל את משקלי ב24 וזאת הכמות שאני צריך לאכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה BMR שלך
אהרון07/02/2009כלומר הוצאת האנרגיה במנוחה מוחלטת בהנחה שהמטבוליזם שלך נורמלי. בפעול אתה שורף יותר ועם אתה גם מבצע פ"ג, צודק ד"ר נסטור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועם אתה = ואם אתה
אהרון07/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
יוסי08/02/2009אני לא מבצע בכלל פעילות גופנית... מה כדאי להוסיף או לשנות לתפריט כדי להגיע לכמות קלוריות נורמלית שאני אשאר באותו המשקל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לתפריט
אהרון08/02/2009שלום אני בן 20 שוקל 51 גובה 160, אני יודע שכדי לשמור על המשקל הקיים אני צריך לאכול 1400-1300קלוריות ביום אני אוכל ביוםאת התפריט הזה: בוקר:סנדוויץ' מלחם שחור עם גבינה או קוטג' (====חצי קופסה====)+עגבנייה ומלפפון ביניים:מעדן 3%שומן (===במקום מעדן יוגורט טבעי + פרי=====) צהרים:כוס פחמימה(או 2 פרוסות לחם)+מנת דג/בשר/עוף+סלט (====גדול===) מירקות חיים ====לגוון מדי פעם עם קטניות, המנה הבשרית ללא שומן, 200 גר לפני בישול ביניים:פרי(בדרך כלל קלמנטינה ====גם 20 גר אגוזים\שקדים או פרוסת לחם מלא מרוחת אבוקדו ערב:כוס דגני בוקר +כוס חלב ====גם סלט + ביצה אני יודע שהתפריט הזה הוא לכל היותר 1100 קלוריות, מה רצוי להוסיף כדי להגיע ל1400 קלוריות וכדי להישאר באותו המשקל ? לא להשמין ולא להרזות תודה רבה ====באופן תיאורטי מבוסס על סטטיסטיקה אתה שורף במנוחה מוחלטת כ 1400 קק"ל. בהעדר פ"ג יזומה צריך להוסיף עוד 20% ולהגיע ל1700 קק"ל בקרוב. במציאות זה יכול להיות שונה, לכן אם לא תעשה את בדיקת BMR, מומלץ לעקוב אחרי שינוים במשקל על ידי שקילה שבועית ולהתאים את ההקף הקלורי של התפריט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אהרון רק...
יוסי08/02/2009אני לא אוהב ביצים אז במה להחליף את זה.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרדינים\טונה
אהרון08/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
יוסי08/02/2009חישבתי בערך את התפריט הזה אחרי שהוספת לי דברים והגעתי בערך ל1500 קלוריות לפי דעתך זה מספיק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשקל כל שבוע
אהרון08/02/2009אם תראה תנודה, חזור בעוד 2-3 שבועות ונשנה את ההיקף הקלורי בהתאם, מתוך הנחה שבסיס התפריט הנוכחי מותאם לך אישית. אני מזכיר לך שהיעוץ בפורום הינו למידע בלבד ולא מחליף התיעצות פנים מול פנים או טיפול כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)